måndag 5 juli 2010

Styrketräning i en park i Tallinn

När jag hade jobbat klart för dagen gick jag till företagslägenheten här i Tallinn, där jag kommer sova i natt. Där lämnade jag av mina väskor, bytte om och begav mig sedan genast ut i den vackra, soliga kvällen.

Jag gick en rask promenad till närmaste park, letade upp en solig plätt och bredde ut min träningsmatta där. Sedan tränade jag ett pass styrka med träningsrem och egen kroppsvikt i nästan en timme. En del ester tittade lite konstigt på mig, men det bjöd jag gärna på. För mig var huvudsaken att jag fick till ett bra träningspass och det fick jag.


Axelpress mot bröst och bicepscurls

På schemat stod träning för överkroppen så jag övningarna jag tränade var för rygg, bröst, axlar, biceps och triceps. Jag körde tre set och 16-20 repetitioner av varje övning. Armhävningarna gjorde jag dock lite annorlunda då jag körde dem i 4 set och 12 repetitioner istället.

Stående rodd med lyktstolpe till hjälp och latsdrag sittandes i luften

Dessa övningar tränade jag under passet:
 • Sittande rodd
 • Armhävningar, normalbrett mellan händerna
 • Tricepspress över huvudet
 • Axelpress mot bröst
 • Bicepscurls
 • Latsdrag, sittandes i luften
 • Axelpress över huvudet
 • Armhävningar, brett mellan händerna
 • Stående rodd
 • Triceps push ups på bänk
Totalt tog övningarna lite mer än 50 minuter. Med en snabb powerwalk dit på 5 minuter och tillbaka på 5 minuter och lite stretch på det tycker jag att det blev ett helt klart godkänt träningspass.

Triceps push ups på klottrig bänk

2 kommentarer:

 1. Du är så cool! Jag skulle nog inte våga träna sådär "offentligt" hehe... men utmärkt jobbat! :D

  (och angående den där "storasystern" som jag trodde att du hade som jag känner... du HAR kanske en dubbelgångare därute ;))

  Och slutligen :p Nej, det blev inte ditt pass igår, hade för lite tid. Men min plan är att köra det imorgon bitti! :D

  SvaraRadera
 2. JoHo; Så cool vet jag inte om jag är, men däremot är jag kanske lite galen... Men jag ville hellre träna ute i solen än inne i lägenheten så då fick det bli offentligt i en park.

  Kul att jag har en dubbelgångare!

  Hoppas att du hinner träna passet imorgon bitti då!

  Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera