tisdag 31 augusti 2010

Jag älskar rutiner!

Nu har jag jobbat två dagar efter att min semester tog slut och jag njuter av att ha kommit in i alla rutiner. Jag älskar att ha mina jobbrutiner, träningsrutiner, kostrutiner och sovrutiner.

Visst tycker jag att det är underbart med semester, få släppa på rutinerna och unna sig att vara mer lat och slapp. Och jag njöt av varje minut av semestern även denna gång. Men när semestern lider mot sitt slut brukar jag alltid vara nöjd och tacksam. För då längtar jag efter att få tillbaka mina rutiner i vardagen.

Sedan igår har jag börjat äta goda och nyttiga mellanmål igen. Under semestern blev det väldigt ofta glass, fika eller choklad istället för ett ordentligt mellis. Jag njöt av det då, men nu njuter jag av att få äta nyttigheter som exempelvis lättfil, banan och kanel istället, vilket blev dagens mellanmål på eftermiddagen. Andra sorters mellanmål som jag njuter av nu är knäckebröd med skinka och tomat eller lättkesella med frukt eller bär.

Jag njuter också av att vara igång med ordentliga träningsrutiner. Visserligen har jag rört på mig ganska mycket på semestern, men inte så mycket som jag gör till vardags. Nu är det underbart skönt att vara igång på riktigt igen! Att få svettas och trötta ut musklerna är bland det bästa som finns!

Det är kul att vara igång på jobbet och jag njuter faktiskt (lite konstig som jag är) av att gå upp i ottan för att möta gryningen. På semestern sov jag däremot lite längre än jag gör till vardags. Jag älskar mina rutiner! Men jag skulle antagligen inte skulle älska dem så mycket om jag aldrig tog en paus från dem. Det är därför semestrar är så viktiga!

Älskar du rutiner?

5 kommentarer:

 1. Jag älskar också rutiner :) Tycker ofta jobbet på det viset också att man lätt kommer in i bättre rutiner.

  SvaraRadera
 2. Jag med! :)

  Haha.. vad roligt att du också skriver om rutiner idag. Lovar att jag inte sett ditt inlägg förrän nu, efter att mitt eget kommit upp. Har sagt det förut - vi är lika när det gäller mycket.. :)

  SvaraRadera
 3. Sara: kul att fler än jag älskar rutiner!
  Anna: Ja, visst är vi lika! :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, skönt att vara tillbaka i rutinerna! Kanske ett kvitto på att man faktiskt fått lite avkoppling under semestern?

  SvaraRadera
 5. Malin; eller hur! Semester är välbehövligt på många olika sätt!

  SvaraRadera