torsdag 23 september 2010

För mycket stress innan mina träningspass

Det råkade bli alldeles för stressigt för mig idag när jag skulle ta mig till World Class i Sundbyberg för att instruera mina träningspass på kvällen.

Jag kom hem från flygplatsen efter att ha varit i Tallinn i lagom tid för att hinna byta och packa om. Jag bestämde mig för att ta bilen till gymmet för att spara lite tid. Det jag inte tänkte på var att de just nu håller på och bygga om hela Sundbyberg, vilket innebär att många gator är avstängda. Eftersom det var mitt i rusningen var det fullt med bilar på de gator som gick att köra på och det tog lång tid att ta sig fram. Jag var tvungen att åka runt ganska länge innan jag hittade en parkering. När jag äntligen fick syn på en parkering var klockan ca 17.35 och mitt Booty Express pass skulle börja 17.45. På grund av stress och för mycket bilar i vägen blev min parkering allt annat än snygg. Jag lyckades inte ens ställa bilen innanför linjen!

Jag hade alltså 10 minuter kvar innan passet började och det skulle ta ca 4 minuter att gå från parkeringen till gymmet. När jag skulle betala för parkeringen såg jag att det var en biljettautomat som bara kunde ta emot mynt och det enda jag hade i plånboken var mitt VISA-kort. Jag sprang in på närmaste kiosk för att fråga om jag kunde köpa något med kortet, betala ett högre belopp och få mynt tillbaka. Men det gick tydligen inte. Jag sprang in på Lidl och ställde samma fråga. Där gick det bättre, men först var jag tvungen att vänta på en dam som skulle stå och prata med kassörskan om hur man betalar med kort osv. Jag var inte lite stressad vid det laget!

Till slut fick jag mina mynt så jag kunde betala för parkeringen och springa i spurttempo till gymmet. Klockan var 17.43 när jag sprang innanför dörrarna. Jag hann till passet med andan i halsen. Visst var det skönt att hinna i tid, men det var verkligen inte kul att behöva stressa såmycket innan.

Nu har jag lärt mig att jag inte ska ta bilen dit nästa gång. Tacka vet jag kommunal trafik när man slipper leta parkeringar. Det var i alla fall skönt på träningen för så fort jag började instruera glömde jag bort hur stressad jag hade varit. Träning är bra för mycket!

2 kommentarer:

  1. Jeg er alltid ute i god tid før jeg skal ha time (pass), må forberede meg mentalt også, stress som du opplevde i dag er ikke bra! Men godt du rakk fram i tide!

    SvaraRadera
  2. Kristin: Jag brukar normalt sett också alltid vara ute i god tid, men igår lyckades jag tyvärr inte så bra med det. Jag håller med om att det är välbehövliga minuter innan man ska instruera till att ladda och förbereda sig mentalt.

    SvaraRadera