onsdag 22 september 2010

Härliga morgonlöpning

Jag tycker att löpning är en underbart skön motionsform. Igår när jag tittade på Sverige Springer blev jag riktigt inspirerad att springa. Så i morse snörade jag på mig löparskorna och gav mig ut på en runda på hemmaplan. Det blev 57 minuters löpning. När jag startade var det mörkt och ganska kallt. Redan efter några minuter hade jag fått upp värmen och efter ungefär halva löparturen hade solen börjat lysa upp omgivningen.

Varför tycker jag då löpning är en sådan skön motionsform?
Här är de främsta anledningarna:
 • Jag kan anpassa tempot, distansen och intensiteten helt efter egen vilja. Det kan man visserligen i all sorts träning, men jag upplever ändå att det är lättare när man inte har en instruktör eller någon annan som pushar.
 • Jag kan välja att lyssna på vad jag vill; musik, radio, ljudbok eller ingenting.
 • Löpning är meditation för mig på ett helt annat sätt än annan träning någonsin kommer kunna vara. Jag går in i mina tankar på ett skönt sätt när jag är ute och springer. Så skönt!
 • Jag kan träna löpning så gott som när och vart som helst.
 • Det enda som behövs är mina löparskor och bekväma kläder. I övrigt behövs inga redskap eller speciella lokaler.
 • Det är enkelt att se hur man förbättrar sig i löpning. Det enda som krävs är en klocka och eventuellt en distansmätare.

Kort och gott; jag älskar löpning! Och speciellt på morgonen!

Fotona är tagna klockan 06.45 i morse när jag kom tillbaka från löparturen och det hade börjat bli ljust på himlen.

4 kommentarer:

 1. Underbart! Det är hälsa för kropp och själ. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart, Åsa! Ha en fin dag du med!

  SvaraRadera
 3. SÅ vackert! Håller med om att löpning är fantastiskt.

  Ha det så bra i Tallin. Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, löpning är bra på så många sätt och vis!! Tycker också att löpning är fantastiskt meditativ och naturupplevelsen man får när man springer slår ju det mesta ;)

  SvaraRadera