onsdag 27 oktober 2010

Det krävs inte så mycket för att man ska kunna träna gruppträning

Man kan tro att man är tvungen att ha tillgång till ett gym, med en gruppträningssal där det finns gott om utrymme, stor spegel och flashig belysning, för att kunna träna gruppträning. Men det fungerar faktiskt att göra detta i en vanlig källarlokal där man tar undan de möbler som är i vägen.

Det kan jag och ett par av mina kollegor bevisa. I morse körde jag aerobics och core med dem i källaren på kontoret. Det enda vi gjorde var att dra undan soffan och mattan som brukar stå framför TV'n. Då fick vi tillräckligt med plats för att kunna ta ut stegen under aerobicsklassen.


Källarlokalen som den såg ut innan vi tränade och under träningspassen; med och utan soffa och matta.

Jag och mina två deltagare på klasserna, Jennica och Rita, blev riktigt svettiga efter en halvtimme aerobics eftersom vi kunde ta ut stegen ordentligt. Hade vi varit fler än 4-5 stycken hade nog vår lilla träningsyta blivit lite för liten...

Under coreklassen hade vi definitivt inga problem med att få plats eftersom man då håller sig stilla på en fläck där man har sin matta.


Vem har sagt att man måste ha en super cool musikutrustning när man ska träna gruppträning? Det fungerar ju lika bra med en gammal, hederlig, bärbar CD-spelare!

Så om du är sugen på att dra ihop ett gäng för att träna gruppträning tillsammans känn inte att du måste hyra lokal. Ta vad du har istället och gör det bästa av det!

Bra jobbat idag, Jennica och Rita! Ni var grymma!

5 kommentarer:

 1. Vilket bra initiativ att träna ihop på jobbet!! Källarlokalen ser riktigt mysig ut :) Ha en bra onsdag!!

  SvaraRadera
 2. Tycker det verkar jätteroligt att träna med sina jobbarkompisar så där. Måste öka gemenskapen massor.

  SvaraRadera
 3. Malin: Ja vår källarlokal är grym!

  Anna: Visst är det så. Det är kul att man kan göra lite andra saker ihop förutom att jobba ihop!

  SvaraRadera
 4. Så bra! Du er en god inspirator!

  SvaraRadera