torsdag 28 oktober 2010

Krämig fläskfilé med pasta

Vitlök, senap och chili är alla kryddor som sägs sätta fart på förbränningen. Igår lagade jag en krämig fläskfilégryta med just dessa tre kryddor. Till den kokade jag fullkornspasta och grönsaker.

Idag åt jag detta till lunch och jag är riktigt nöjd med resultatet för det var gott. Det enda som jag saknade var champinjoner. Det hade varit gott att steka några sådana tillsammans med löken och köttet. Jag får ta i det nästa gång jag lagar denna rätt!

Här får ni receptet , som går väldigt snabbt att laga till. Och om ni vill kan ni ju tillsätta champinjoner eller annan svamp också.

Krämig fläskfilé med pasta
5 portioner

500-600 gram fläskfilé
2 gula lökar
5-6 vitlöksklyftor
2-3 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
peppar
chilipeppar
1-2 msk soya
3 dl lätt cremé fraiche
250 gram fullkornspasta (penne)

Medan du kokar pastan börjar du med att skala löken. Skär den gula löken i strimlor och pressa vitlöken. Detta steker du i olivolja. Ta bort fettet från fläskfilén och skär även den i strimlor. Låt köttet steka med löken. Krydda med senap, sambal oelek, peppar och chili. Skvätta i soyan. När köttet är genomstekt häller du i cremé fraichen samtidigt som du sänker värmen. Låt detta småputtra under några minuter. Smaka av med eventuellt mer kryddor

Servera med pastan och antingen kokta grönsaker eller en fräsch sallad.

1 kommentar:

  1. Mmm det var mer att hurra för än min middag idag! Kanske ska prova det här receptet när huvudet är helt tomt på idéer. Trevlig kväll :)

    SvaraRadera