måndag 13 december 2010

Mysigt med morgonpromenad på Lucia

Som ni säkert redan vet så älskar jag att börja dagen med en morgonpromenad. Ibland blir den 15-20 minuter, ibland blir den en timme eller dryga timmen. Men oavsett hur länge jag promenerar uppskattar jag att starta dagen just så: ute i friska luften med lätt motion. Jag väcker då kroppen och kommer igång på ett skönt sätt.

Idag är det Lucia och det innebär inte något undantag från regeln. Tvärtom, just idag när det är som mörkast på morgonen är det så skönt att få inleda dagen med en längre promenad. Planen är idag att jag ska gå genom staden till mitt kontor. Där väntar en morgon med luciatåg och vad jag har förstått kommer det vara en av mina manliga kollegor som ska vara lucia. Ska bli intressant att se!

Glad Lucia på er! Hoppas att ni får en fin dag!

Uppdatering en timme senare:
Promenaden genom staden blev så mysig som jag hade trott. Jag lyssnade på julmusik och njöt av all vacker julbelysning och fina marschaller i stan. Underbart!

7 kommentarer:

 1. Vad fint de hade gjort det med alla marshaller. Stämningsfull promenad måste det ha varit!

  Kul med luciatåget. Hoppas du tog bilder av den manliga lucian.. :)

  Själv ska jag snart iväg till förskolan & se barnen lussa. Mys!

  SvaraRadera
 2. Vilken lyxig start på morgonen! Det var ingen som tänt marschaller på min väg till skolan...

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra morgonpromenader du tar! Blir alltid så sugen på att ge mig ut när jag sett dina fina bilder :)

  SvaraRadera
 4. Malin I Form: Ja det blir lätt härliga bilder när omgivningen är så fin!

  Anna: Jag lade upp en bild på Facebook på den manliga lucian. Han var väldigt "fin" med peruk och allt! Hoppas att dina barns luciatåg var finare än det vi hade på jobbet!

  Hälsa & Träning: Det var riktigt lyxigt med marschaller. Inget jag är van vid annars heller.

  Malin: Kul att jag kan inspirera till promenader!

  SvaraRadera
 5. Hej, du verkar kunna allt om träning :) Jag är en halv blyg kille.

  Jag har ett BMI på 32, vilket inte är bra. Jag har bestämt mig för att ta tag i detta.

  Jag äter inte godis, eller dricker läsk. Men äter lite för mycket "Husmans kost" och rör mig för lite.

  Nu tänkte jag komma igång med tränig. Vad är ditt råd, hur skall jag börja.

  Simma tycker jag är ok.
  Promenader tycker jag är tråkigt.
  Gym sådär, får en känsla i kroppen att jag inte hör hemma där.

  SvaraRadera
 6. Anonym:
  Vad härligt det låter att du har bestämt dig för att gå ner till en mer hälsosam vikt! Det viktigaste är att man fattar beslutet, sedan ska du se att med god vilja kommer du klara av det!

  Jag vet inte riktigt vad du menar med att du äter för mycket husmanskost. Menar du att du äter för mycket mat? - I sådant fall skulle jag råda dig till att försöka sluta äta när du känner att du är mätt. Eller menar du att maten i sig inte är bra? - I sådant fall blir mitt råd att ta bort feta såser och satsa på mycket kött, kyckling och fisk och mycket grönsaker.

  Kul att du vill komma igång med träning! Mitt råd till dig är att du satsar på en träningsform som du tycker är rolig. Annars kommer det aldrig att hålla i längden. Om du tycker simma är ok så gör det! Annars kanske det finns någon bollsport du tycker är rolig? Satsa på det i sådant fall.

  Lycka till och var inte för hård mot dig själv! Men viktigt är att du hittar en träningsform som du tycker är rolig och kan tänka dig att hålla fast vid.

  SvaraRadera