söndag 28 februari 2010

Träningsupplägg vecka 9

Nästa vecka kommer jag inte fokusera på styrketräning lika mycket som normalt. Jag brukar annars styrketräna igenom hela kroppen varje vecka, uppdelat på 2-3 träningspass. Men var 3:e eller var 4:e vecka lägger jag istället in mer konditionsträning och låter styrketräningen endast bestå av ett bodypump-pass, ett core-pass och eventuellt ett annat typ av styrkepass, som till exempel booty.

Jag tror på att träna med variation och musklerna mår bra av att få lite extra vila någon gång ibland. Så nästa vecka får bli en sådan vecka då jag fokuserar lite mer på konditionsträning och yoga istället.

Träningsupplägg vecka 9:
Måndag: Promenad innan frukost 55 minuter + Aerobics, 60 minuter
Tisdag: Promenad innan frukost 60 minuter + Aerobics Express (jag instruerar) + Konditionsträning på cykel 30 minuter
Onsdag: Promenad innan frukost 55 minuter + Bodypump 60 minuter
Torsdag: Promenad innan frukost 55 minuter + Poweryoga 60 minuter
Fredag: Promenad innan frukost 60 minuter + Booty Express och Core Express
Lördag: VILA
Söndag: VILA

Träningssammanfattning för februari

Idag är det sista dagen av februari. Tiden går verkligen fort, men jag är glad över det då det betyder att våren närmar sig alltmer! I och med att det är månadens sista dag är det dags för att summera denna träningsmånad.

Enligt Funbeat.se, där jag registrerar min träning, har jag tränat 2710 minuter i februari, vilket motsvarar ett dygn, 21 timmar och 10 minuter. Jag har alltså tränat i nästan två dygn under februari! Det låter ganska mycket tycker jag.

När jag registrerar min träning räknar jag även med powerwalks och promenader så länge dessa är gjorda med motion som syfte. Jag räknar inte med promenader som sker till vardags när jag är på väg någonstans. De tillhör vardagsmotionen och kommer på köpet och hör därför inte hit.

Cirkeldiagrammet nedan till höger visar hur många minuter jag har spenderat per träningsform de senaste 30 dagarna, vilket innebär att vi får med tre dagar från januari också. Resultatet ser ut som följer:

Powerwalks: 1,215 minuter
Styrketräning: 360 minuter
Promenader: 190 minuter
Aerobics: 170 minuter
Cykling: 125 minuter
Core: 120 minuter
Poweryoga: 120 minuter
Cardio-maskinpass: 110 minuter
Booty: 90 minuter
Bodypump: 60 minuter
X-Fit: 60 minuter
Bodybalance: 60 minuter
Afrodans: 30 minuter

Jag tycker att spridningen och variationen av träning ser bra ut. Det är ungefär så här jag vill att det ska se ut med en tyngd på powerwalks, eftersom jag går det så ofta, och utöver det en balanserad variation av styrketräning och konditionsträning och lite yoga som komplement.

Stapeldiagrammet till höger visar antalet minuter per dag som jag har tränat. Eftersom det är för de senaste 30 dagarna visar de tre första dagarna träningen för de tre sista dagarna i januari. Från och med dag fyra i diagrammet börjar februari månad.

Sammanfattningsvis var februari en bra träningsmånad. Jag kunde träna på som vanligt fastän jag var förkyld under några dagar.

För att se min träningssammanfattning av januari klicka här.
Följ min träning på Funbeat här.

Vår goda och mustiga köttgryta

När vi hade kommit hem nu på eftermiddagen efter att ha varit hos Peos mamma och firat hennes Tore, som fyller år imorgon, och hämtat ut min cykel, som varit inne på service, ställde jag mig och lagade storkok med vår goda och mustiga köttgryta.

Denna köttgryta kan jag få ett riktigt sug efter emellanåt, speciellt när det är kallt och ruggigt väder ute. Hemligheten med att få den så god och smakrik är att den får stå och småkoka i minst två timmar. Eftersom den ska koka så länge kunde vi inte äta av den till lunch idag, men det blir ett gäng matlådor till luncher framöver istället.

Jag har ett recept på denna köttgryta, som jag valde att inte följa till punkt och pricka. Jag anpassade det efter vad vi hade hemma och vad jag var sugen på. Jag tror att resultatet kommer bli bra för det luktar väldigt gott från grytan på spisen, som nu står och puttrar.

Vår goda och mustiga köttgryta
6 portioner

600-700 gram nötkött i bitar
1 gul lök
3 morötter
1-2 palsternackor
3 vitlöksklyftor
4-5 soltorkade tomater
2 burkar krossade tomater
4 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
örter som basilika och rosmarin
peppar
3-4 lagerblad

Jag började med att steka köttbitarna på hög värme. När de hade fått färg tog jag bort dem och lade åt sidan. Jag hettade upp en kastrull med olivolja och stekte gul lök, morötter och palsternackor, som jag hade skurit i små bitar. När dessa hade mjuknat tillsatte jag köttet, pressad vitlök, soltorkade tomater, buljongtärning och kryddor och hällde på tomatkrossen och vinet. När detta hade kokat upp sänkte jag värmen, lade på locket och lät det småputtra vidare.

Grytan ska sedan koka i minst två timmar. Smaka av efter hand med lite extra peppar! Jag kommer servera min köttgryta med fullkornsris. Men det är också gott med kokt potatis till denna gryta.

Grattis bloggen 1 år!!!

Idag för ett år sedan startade jag denna blogg med detta inlägg. Så idag firar jag alltså FitnessochHälsas 1-årsdag! Jag är verkligen glad för att jag tog beslutet för ett år sedan att starta denna blogg. Hälsa och träning tar upp en stor del av mitt liv och är något jag verkligen brinner för. Därför känns det kul att kunna sprida detta genom denna blogg.

Om jag kan få en endaste människa att komma igång med träning och upptäcka träningsglädje så känner jag att jag har lyckats. Jag hoppas verkligen att ni som läser denna blogg känner er inspirerade och får nya idéer för er träning och kost när ni läser denna blogg!

Något som har blivit en följd av bloggen och som jag är väldigt tacksam för är alla andra träningsbloggare och bloggläsare som jag har "lärt känna" genom bloggen. Genom bloggen har jag upptäckt hur många likasinnade det finns ute i landet, som tänker på samma sätt som jag och som har i stort sett samma livsstil. Tack för att ni finns! Jag ser fram emot många givande virtuella diskussioner med er framöver! Och förhoppningsvis och högst sannolikt kommer jag även få träffa flera av er snart i verkligheten!

Jag njuter av en god frukost, tänker tillbaka på mitt år med FitnessochHälsa samtidigt som jag planerar bloggens framtid.

Nu när bloggen fyller 1 år vill jag passa på att tänka framåt och planera inför vad som komma skall på bloggen. Jag har lite planer och tankar redan. Jag kommer fortsätta att låta mitt liv med fokus på träning, hälsa och kost vara det centrala i bloggen. Men jag kommer även att fortsätta hänga med i forskningen och det aktuella som händer när det gäller träning och hälsa. Jag kommer starta i gång tävlingar, ha undersökningar och intervjuer på bloggen, allt med hälsa och träning i fokus. Jag har också en del planer, som jag låter vara hemliga ett tag till.

Jag skulle vilja veta från er vad ni vill att jag skriver om framöver.
Vad tycker ni är intressantast att läsa om här på bloggen. Vad vill ni att jag skriver om på FitnessochHälsa? Det vore jätte kul att få så mycket förslag som möjligt från er. Med er hjälp vill jag att denna blogg ska bli ännu bättre.

Hur dammsugning kan vara något positivt

Jag inledde min söndag med att vika tvätt och dammsuga. Ingen av dessa sysslor tillhör mina favoritsysselsättningar. Men det som är positivt med att städa och tvätta är att man får ett fint resultat i hemmet efteråt. En annan positiv effekt av att dammsuga är att man förbrukar lite extra kalorier jämfört med om man sitter still i soffan. Det finns ett par punkter man bör tänka på när man dammsuger för att det ska ge en extra skjuts till kaloriförbrukningen. Läs mer om dem här.

Medan jag dammsög så städade Peo toaletten och dammtorkade så nu är det fint här hemma. Och vi kan låta resten av vår söndag fyllas med lite roligare sysslor!

lördag 27 februari 2010

Låt mig få vara träningsgalen och kostmedveten

Jag läste just två mycket viktiga och bra inlägg hos Helena och Emilie, som båda behandlade ämnet att man ofta är tvungen att försvara den livsstil man har och det liv man har valt att leva. Precis som för dem är detta något jag också är med om ganska ofta.

Varför är det så att jag titt som tätt måste försvara mitt val att träna mycket och ofta, att jag äter nyttig och hemlagad mat, att jag undviker sötsaker på vardagarna och dricker alkohol extremt sällan? För det händer titt som tätt att människor i min omgivning tycker att jag är märklig som inte äter en tårtbit till kaffet när det bjuds på det på jobbet, att jag inte dricker vin eller öl när jag är på en tillställning eller att jag går upp 04.30 på morgonen för att hinna med både powerwalk och träning innan jobbet. Visst, kanske att detta kan verka konstigt, men det är ett val jag har gjort och det borde de respektera, tycker jag.

Jag tränar mycket för att jag tycker att det är kul, skönt, avkopplande och avstressande. Min kropp mår bra av att träna. Jag sover bättre, jag blir mer effektiv, jag blir gladare och jag blir mindre sugen på onyttigheter när jag tränar. Jag blir starkare och snabbare så jag orkar mer i min vardag av min träning. Att jag tränar mycket medför bara positiva effekter, enligt mig själv i alla fall. Visst, i och med att jag tränar mycket och går upp tidigt varje morgon, innebär det att jag ibland hoppar över andra saker, som en sen kväll på stan eller ett besök på puben. Men det är ett val jag har gjort och det måste alla andra respektera.

Jag äter nyttig och hemlagad mat (nästan alltid hemlagad i alla fall) för att min kropp mår bra av det. Jag har ingen lust att stoppa i mig mat som jag inte vet hur den har blivit tillagad eller innehåller. Detta brukar sällan kommenteras som något konstigt av andra. Det är snarare så att de brukar jag är duktig som har med mig matlåda varenda dag till jobbet. Men visst händer det att mina kollegor tycker jag är märklig när jag vid några tillfällen har tagit med mig matlådor på mina jobbresor till kontoret i Tallinn. Men om ni visste hur maten smakar och vilket utbud på lunchmat det finns i Tallinn skulle ni förstå mitt val. Maten där är stekt i extremt mycket fett och innehåller minst ett saltkar per portion och inga andra kryddor. Den innehåller säkert en mängd andra produkter också, som inte är bra för kroppen men som man är ovetandes om när man äter den. Då släpar jag hellre med mig mina matlådor på flyget och är säker på att jag får i mig en välbalanserad och hälsosam måltid när det väl är dags för lunch.

Jag har valt att avstå från bullar, godis, glass, alkohol, chips och alla andra typer av onyttigheter under vardagarna. Det är ett sätt som fungerar bra för mig för att jag inte ska få i mig för mycket av denna typ av tomma kalorier. Om jag skulle tillåta mig själv att äta detta när som helst skulle jag antagligen äta för mycket av det. Därför har jag gjort detta val. Alla måste får göra på det sätt som passar bäst för dem. Är man en sådan person som klarar av att ta en liten chokladbit till kaffet och det stannar vid just en liten chokladbit då tycker jag att man ska få unna att göra det varje dag. Men jag funkar inte så. Jag kan känna ganska ofta att människor runt omkring mig tycker att jag är konstig som inte äter en semla när det är fettisdagen eller en bulle när vi har det på jobbfikat. Men om jag skulle göra det varje gång det bjuds då skulle jag äta onyttigheter när jag själv inte vill eller ens är sugen på det. Och det tycker jag verkligen är onödigt. Jag tycker absolut att man ska unna sig av sådana saker, men då ska man vara sugen på det och vilja ha det själv. Men, jag respekterar helt klart de som vill äta fika varje gång det bjuds. För vill de göra det så är det deras val och beslut. Lika mycket som det är mitt beslut att avstå och det vill jag att de ska respektera.

Samma sak med alkohol. Jag tycker inte att alkohol är direkt gott ens. Jo, ett glas rött vin kan jag njuta av att dricka. Men öl, drinkar och cider gillar jag inte. Så ofta väljer att avstå. Jag tycker att man kan ha minst lika trevligt och kul på fest utan alkohol i kroppen som med. Så jag förstår inte problemet när jag tackar nej till alkohol på en tillställning. För vissa ser det som ett problem och tycker att jag är väldigt konstig som inte ska ha. Enda gångerna som det anses ok att avstå är när man måste köra bil eller är gravid. Men det är ju märkligt att man ska behöva skylla på något sådant för att bli accepterad för sitt beslut.

Vad är det jag vill säga med detta inlägg? Jo, att det är extremt viktigt att alla får göra sina val i livet och känna att de blir respekterade för det. Jag försöker att respektera andra omkring mig och deras val i livet. Och detta kräver jag tillbaka av alla. Kanske handlar det om osäkerhet, avundsjuka eller okänslighet från de människor som påpekar att jag är konstig som väljer träning före fest eller matlåda istället för ett restaurangbesök. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Men jag hoppas att dessa människor kan inse att vi alla är olika och det måste vi respektera.

Vad tycker ni om detta? Har ni också stött på att andra har svårt att respektera er livsstil?

Naturdiet Mealbar Orange Chocolate

För ett tag sedan fick jag hem lite produkter från Friggs. Jag fick bland annat det här goda teet och det här, men också en del mealbars och snackbars. Nu har jag provat en av dem; Naturdiets Mealbar med smaken choklad apelsin.

Denna bar är ett helt ok alternativ istället för ett mellanmål. Det är perfekt att ta till när man är på språng och inte har möjlighet att fixa ett mellanmål på vanligt sätt. Just denna bar innehåller 210 kalorier och har extra tillsatt C-vitamin och järn.

Eftersom den innehåller mjölkchoklad, och därmed socker, är detta en bar jag inte skulle äta alltför ofta. Då tycker jag att det är bättre att till exempel äta en smörgås gjord med ett grovt bröd och nyttigt pålägg, keso och frukt eller fil och müsli till mellanmål. Men har man ingenting annat att ta till så kan denna bar vara ett alternativ. Särskilt direkt efter ett hårt träningspass kommer denna bar väl till pass då kroppen är i behov av snabba kolhydrater och protein då, vilket denna bar innehåller.

Hur smakade den då? Jag brukar normalt sett inte tycka om kombinationen choklad och apelsin. Men just denna gång var kombinationen helt ok i min smak. Men det känns som man äter en godisbit snarare än ett mellanmål.

Har man inget annat att ta till och man är i behov av att få i sig snabb energi kan denna bar vara ett alternativ. Men jag måste säga att jag allra helst väljer vanlig mat framför bars. Det här känns ju mer som att äta godis. Och ska jag äta godis väljer jag hellre andra grejjer. Hur gör ni? Brukar ni äta bars som kosttillskott eller istället för vanlig mat?

Med hopp om att våren är på väg

Idag har vi varit hos mina föräldrar hela dagen och hjälpt dem med installation av dator och trådlöst nätverk. De har fått ta över vår gamla dator och hade lite svårt att få till installationen själva. Vi fick lunch där och hade en trevlig stund med dem.

Vädret nu är riktigt otrevligt. Det är ganska varmt, ett par plusgrader, vilket är stor skillnad mot de 15-20 minusgrader som vi hade i början av veckan. Nu på sena eftermiddagen när vi åkte hem från dem kom det mängder av snöblandat regn ned från himlen, vilket var mindre trevligt. Det är grått och mörkt ute och på marken är det hur blött och slaskigt som helst eftersom vi har mängder av snö, som håller på att smälta.

Jag är glad för att vara inomhus just nu. Det räcker att vara ute bara en liten stund i detta väder innan man är kall och blöt om både huvud och fötter. Det enda positiva med detta väder är att det innebär att vi är ett steg närmare våren. Om det fortsätter åt det här hållet, med mildare väder och regn i luften, kommer snön sakta men säkert försvinna, vilket innebär att våren är inom räckhåll. Underbart!

Jag har nog aldrig längtat efter våren så mycket som nu!

Man kan lita på curlingdamerna, men är det en sport?

I natt svensk tid tog Sverige sin 9:e medalj i vinter-OS i Vancouver och det blev GULD! Sveriges curlingdamer spelade final mot Kanada. De hade guldet i sikte hela tiden, men visste att det var ett väldigt starkt lag de mötte, som dessutom hade fördelen att spela på hemmaplan.

Men de svenska curlingdamerna gjorde det igen.
Precis som för fyra år sedan i OS i Turin tog de sig hela vägen fram till guldet. Jag såg inte matchen själv, men den ska tydligen ha varit en rysare och det var ingen självklarhet att guldet skulle gå till Sverige.

Jag frågar mig dock om man verkligen kan räkna curling som en sport? För att räknas som sport tycker jag att det ska ingå antingen styrka eller snabbhet, och det ska ingå svett. Curling känns mer som ett strategispel, att likställa mer med schack eller boule.

Vad tycker du, tycker du att curling är en sport?

Bild från Svt.se

fredag 26 februari 2010

Vilken är din favorit träningsform? - Undersökning

Jag har just lagt upp en undersökning här på bloggen. Kolla högst upp i högerspalten och svara på frågan: Vilken träningsform gillar du bäst. Jag vill veta vad ni allra helst tränar och mår bäst av att träna. Jag kan tänka mig att flera av er gillar att träna flera olika typer av träningsformer. Om det är så, tänk efter och försök komma fram till vilken träningsform som är din absoluta favorit just nu.

Och om ni tycker att jag har missat en viktig träningsform så säg till!

Härlig fredagskänsla!

Det är fredagkväll. Jag har just lämnat kontoret efter en jobbdag och någon timme på after work'en. Jag är trött efter jobbveckan och all träning därtill så nu ska det bli riktigt skönt att ha ett par lite lugnare dagar.

Denna helg kommer bli en helg med fokus på vila och återhämtning. Jag behöver det känner jag. Fredagar är bra dagar. Visst, man är trött, men man vet att det väntar möjligheter till avkoppling och egen-tid på ett annat sätt än man hinner med under vardagarna. Och det är härligt tycker jag!

Vilken är din favoritdag i veckan?

Nu ska jag äta en god lunch

Nu ska jag äta lunch. Idag blir det hemlagade köttbullar i tomatsås med fullkornsspagetti och ugnsrostade grönsaker, som jag lagade till i helgen. Igår tog jag fram en låda ur frysen med denna goda och välgörande mat.

Ville passa på och påminna er om detta:Hoppa aldrig över lunchen. Bästa tricket att gå ner i vikt är att äta regelbundet. Då blir kroppen trygg.

Här hittar du receptet till min goda lunch.

Snömoddspromenad och konditionsträning

Det har blivit varmare nu och i morse visade temperaturen på noll grader. När jag gick min morgonpromenad i morse var jag tvungen att pulsa i snömodd. Bra träning, men inte så kul... Hoppas snön försvinner snart!

Efter 55 minuters promenad tränade jag kondition en timme på World Class Vasastan. Jag körde 30 minuter på Cardio Trainern och 30 minuter på sittcykeln.

Cardio trainer:
Program: Calorie Burner
Tid: 30 minuter
Level: 11, där jag lade på motståndet extra mycket de sista två minuterna
Uppnådd kaloriförbrukning: 282 - "Bara" 10 kalorier sämre än sist jag tränade med samma upplägg.
Sträcka: 4,47 km.

Cykling på sittcykeln:
Program: Intervall
Tid: 30 minuter
Level: work level var 14, rest level var 10, jag ökade motståndet de sista två minuterna
Uppnådd kaloriförbrukning: 248
Sträcka: 14,45 km.

Resultatet av dagens konditionsträning blev inte riktigt lika bra som senast jag tränade ett liknande pass. Men jag känner mig nöjd ändå. Jag körde så hårt som jag orkade just idag.

torsdag 25 februari 2010

Crabsticksröra med sallad och avokado

För ett par veckor sedan lagade jag crabsticksfräs med currysmak till middag. Ikväll lagade jag denna igen, sedan blandade jag ut den med minikeso och lättkesella och kryddade med lite mer curry. Till det åt jag sallad, tomat, paprika, svarta oliver och avokado. Det blev riktigt gott och det bästa var att det gick väldigt snabbt att laga till!

Hitta mitt recept på crabsticksfräs med currysmak här.

Svett, Vett och Etikett

Detta inlägg handlar om Vett och Etikett på gymmet, vad som är ok att göra och vad man bör undvika. Om ni inte tycker som jag var snälla att kommentera med er åsikt! Om ni kommer på fler saker man bör undvika i gymmet var snälla och kommentera då också!

Jag har tidigare skrivit om personer i gymmet som luktar svett, vilket jag inte tycker är ok. Förutom det finns det en hel del andra oskrivna regler på gymmet, enligt mig.
  • När du har tränat på en konditionsmaskin eller styrketräningsmaskin och har svettats ned dessa är det självklart att man torkar av efter sig med papper och rengöringsspray.
  • Ha hela och rena kläder på dig - men det tillhör väl allmän vett och etikett att man har det.
  • Tänk på att ha skor på dig (om du inte ska träna yoga förstås)
  • Starka parfymdofter går bort.
  • Att tänka på i omklädningsrummet: ta inte upp för mycket plats med kläder och annat på bänkar. Andra måste också få rum. Låt bli för privat hygien som torrborstning, rakning av intima kroppsdelar och att klippa naglarna. Sådant får man göra hemma!
  • Om du märker att något är trasigt, inte fungerar eller du har feedback att ge gällande en instruktör eller annat gå då och prata med personal på gymmet, förslagsvis någon i receptionen. Det är 1000 gånger bättre än att stå och klaga över saker och ting för träningskompisen utan att ta det vidare.
  • Ta hänsyn till att andra också vill träna. Spendera inte onödigt lång tid i de maskiner du använder. Och snälla, sitt inte och småsnacka med din kompis medan du sitter på en av styrketräningsmaskinerna. Ska du vara social och inte träna så gör det någon annanstans än just där!
  • Kom i tid till gruppträningsklasser! Det är väldigt oartigt mot instruktören och resten av gruppen att droppa in senare än utsatt tid.
Har du fler Vett och Etikett regler på gymmet? Låt mig veta!

Fokuserad Booty- och Coreträning

I morse körde jag ett skönt träningspass på World Class Slussen. Efter jag hade gått min morgonpromenad i vackra Stockholm så slank jag in på gymmet och tränade Booty Express och Core Express. Instruktören Emilie körde den gamla Booty-koreografin, som vi har haft ett tag och inte den nya, som vi fick träna in i helgen. Även Core-passet körde hon med den äldre koreografin. Hon lovade dock att hinna träna in både nya Core-koreografin och nya Booty-koreografin tills nästa vecka.

Jag tyckte att det var helt ok att träna de lite äldre koreografierna. De sitter verkligen nu, man vet exakt vilka övningar man ska jobba med, vilket gör att man kan fokusera på teknik ännu mer och verkligen ta ut sig till max. Härligt! Idag på träningspasset kände jag, till skillnad från träningen igår, att jag orkade prestera maximalt och verkligen ta ut mig. Kanske att det hade att göra med att det var morgon och jag är som piggast då?

Här kan ni läsa om hur den Core-koreografi ser ut, som vi körde med idag. När man tränar core är det extremt viktigt att man fokuserar på bålmuskulaturen hela tiden, att man tänker på att spänna till magen och jobba med djupa in- och utandningar för att också koppla in de inre magmusklerna. Det är mycket effektivare att jobba med små och fokuserade rörelser än att jobba med stora rörelser.

När jag kom till jobbet bjöds det på våffelfrukost. Men det fanns annat att välja på också. Eftersom jag inte tycker om att äta sötsaker på morgonen så valde jag att äta bröd med skinka och grönsaker och frukt till frukost istället. Vilken härlig start på dagen!

Ett vackert Stockholm i gryningsljus

Jag promenerade som vanligt en powerwalk på en timme. Det är så underbart vackert nu att promenera på morgonen då solen har börjat gå upp tidigare och jag får uppleva Stockholm i vackert gryningsljus på morgonen.

Ljuset börja träda fram borta vid horisonten.

Det ser lite kallt ut för fåglarna på isen...

Bara 10-15 minuter senare hade det ljusnat desto mer.

Stockholm är verkligen en vacker stad!

En sista bild innan jag var framme vid Slussen och försvann in på World Class Slussen för att träna Booty och Core.

Mer om morgonens Booty- och Coreträning kommer senare idag. Tills dess ha en härlig torsdag!

onsdag 24 februari 2010

Huvudsaken är att träningen blir av

Vissa träningspass går riktigt bra och man är riktigt nöjd med prestationen. Man når de mål som man har satt upp innan, man svettas mycket, man pressar sig och tar ut sig till max. Efter sådana pass har man en extra skön känsla i kroppen. Mina träningspass brukar oftast se ut så och jag brukar känna mig nöjdare än nöjdast efter träningen.

Ikväll fick jag inte riktigt till ett sådant pass. Jag tränade X-Fit Express och där pressade jag mig visserligen hårt och jag blev helt slutkörd, så den halvtimmen får jag vara nöjd med. Men av någon anledning lyckades jag inte lika bra med den andra halvtimmen på Cardio Trainern. Jag vet inte vad det berodde på, men jag hade inte den där extra gnistan som jag normalt sett brukar när jag tränar. Jag körde på med det tempo och belastning som jag brukar, men jag orkade inte öka tempot och motståndet under de sista minuterna, som jag brukar. Vad det berodde på vet jag inte. Jag hade inte energi till det helt enkelt.

Men jag tänker inte nedslås av detta. Huvudsaken var att jag tränade och att jag faktiskt tränade efter det upplägg som jag hade planerat. Jag är fortfarande nöjd med min insats, även om jag vet att den hade kunnat vara snäppet bättre.

Med detta sagt vill jag peppa er att tänka likadant. Sätt inte upp för höga mål med er träningen, utan se till att träningen blir av och låt dagsformen få bestämma hur pass hårt ni ska köra. Det viktiga är ATT man tränar. Det är inte möjligt att alla träningspass man kör blir perfekta och utförda till max. Man måste få ha dagar och tillfällen då man inte orkar prestera maximalt. Huvudsaken är att man tränar och behåller träningsglädjen. Det tycker jag i alla fall.

Kvällens X-Fit pass och konditionsträning

Ikväll efter jobbet körde jag ett X-Fit Express pass på World Class Vasastan. Detta kompletterade jag med 30 minuters konditionsträning på Cardio trainern. Precis som senast när jag tränade Cross Fit så var det passet riktigt jobbigt. Det jobbigaste setet är när vi jobbar med upphopp och varvar det med armhävningar. De sista upphoppen man gör är sjukt jobbiga och sker bara på ren vilja. Men jag tänker gå X-Fit regelbundet tills jag klarar av att göra höga upphopp i snabbt tempo under hela setet.

Efter det passet tränade jag på Cardio trainern. Det blev 30 minuter i programmer Calorie Burner.

Jag är glad och svettig efter avklarat träningspass.

Det finns inget bättre sätt att se OS på än under tiden man tränar på en konditionsmaskin.

Nu är jag härligt, skönt trött i kroppen. Min kropp behöver vila och avkoppling nu efter en dag som har gått i ett och varit ganska stressig. Därav mitt inlägg tidigare idag om att inte stressa. Jag måste påminna mig själv om det ibland...

Ville bara påminna om detta


Ta ett djupt andetag! Gör en minimeditation. Du vet väl att stress lägger sig runt midjan.

Ha en härlig kväll! Försök att låta bli stress om du kan!

Min start av denna onsdag

En kopp kaffe
11 minusgrader

65 minuters promenad

Ingen musik eller radio i öronen

Fågelkvitter

Snö som föll som lätta flingor från himlen

Vackert gryningsljus

Snö som knarrade under fötterna


Så startade jag min onsdag. Men andra ord, min dag har startat på en härligt sätt!

Nu är jag på jobbet, ska precis äta en underbart god frukost och starta igång min jobbdag. Hur startade ni er onsdag?

tisdag 23 februari 2010

Ännu ett gott te från Friggs

För några dagar sedan skrev jag om Friggs friska ekologiska rooboiste, ett gott te att dricka på kvällen eller för att värma sig. Ikväll dricker jag ett annat te från Friggs; ett grönt ekologiskt chaite med kanel, kardemumma och nejlika. Godare te får man leta efter!

Jag älskar denna kryddiga smak, som fyller upp hela mig med värme och sköna känslor! Friggs har ett riktigt bra sortiment av goda och välgörande teer, som inspirerar till en sundare livsstil. Man hittar en mängd olika smaker inom rött te, grönt te och örtte hos Friggs.

Speciellt teerna i Eco Chic serien gillar jag. Och jag har helt klart fastnat för detta gröna Eco Chic Chai-te med härliga kryddor som smaksättare!

Just nu kan man tävla med Friggs för chansen att vinna Eco Chic teer. Gå in på Friggs hemsida och läs mer!

Jag gillar att förena nytta med nöje - Gör du?

Nytta för mig kan vara att man bidrar till en bättre värld genom att tänka miljömedvetet, skänka pengar till en hjälporganisation eller hjälpa en gammal dam över gatan. Nöje för mig är till exempel att äta mat som är god och som min kropp mår bra av.

Det bästa är när man kan förena nyttan med nöjet!

När man köper Stjärnäggs 10 goda ägg för en god sak så förenar man garanterat nytta med nöje. Nyttan är att man skänker 1 krona till Cancerforskningen, nöjet är att man får äta goda och hälsoriktiga ägg.

Om man tänker efter är det ganska ofta man har möjlighet att förena nytta med nöje. Ofta går de ihop och är samma sak. Som träning till exempel, för mig är det garanterat både nytta och nöje.

Vad är nytta och nöje för dig?

Man verkar kunna lagra sömn

Häromdagen skrev jag om att man ska försöka sova lika många timmar varje natt och anpassa antalet timmar efter sin kropps behov av sömn. Jag läste just en artikel på Aftonbladet Hälsa som talar emot detta, om ett forskningsteam vid Walter Reed Army Institute of Research i USA som har kommit fram till att man tydligen kan lagra sömn. Det är faktiskt fysiskt möjligt att sova mer under en tid för att ladda inför en prestationskrävande period.

Testet de gjorde gick ut på att de delade upp en grupp människor där halva gruppen fick sova lika många timmar per natt som de brukar och andra halvan fick sova lite fler timmar än de normalt brukar. Veckan efter sov samtliga personer bara tre timmar per natt, alltså mycket mindre än normalt.

Därefter fick de olika uppgifter, som var mer eller mindre komplicerade, och de testades på olika sätt. Det visade sig att de personer som hade sovit mer under veckan innan kunde göra testen och uppgifterna snabbare och fick bättre resultat på dem. Dessa personer återhämtade sig också snabbare efter veckan med alldeles för lite sömn.

Det man kan dra som slutsats av detta är att det är smart att passa på och sova lite mer under helgen för att ladda inför måndagen och den kommande veckan bättre! Tror du på att det går att lagra sömn?

Morgonens härliga träningspass

I morse var det varmare än igår när jag gick ut, bara 10 minusgrader jämfört med gårdagens minus 20,9. Min timmes långa morgonpromenad tog jag i Sundbyberg. Min mascara rann av den snö som föll nedför himlen, men det var ändå skönt att traska loss på morgonkvisten.

Jag instruerade som vanligt Aerobics Express på World Class Sundbyberg, som jag brukar på tisdag mornar. Det var som vanligt ett glatt gäng som kom på passet och vi körde på i högt tempo, också som vanligt.

Denna gång hade jag min nya aerobics-musik, som i alla fall jag fick en massa energi från!

Efter klassen körde jag ett pass styrketräning på egen hand. Eftersom jag tränade rygg, biceps och axlar igår blev det ett pass för bröst och triceps idag.

Härlig träning som gav mycket energi!

Ha en härlig tisdag alla!

måndag 22 februari 2010

Nu har jag också en IPhone

Jag har velat skaffa en ett tag så häromdagen slog jag slag i saken och köpte mig en IPhone från Apple. Det ska bli kul att börja använda denna! Just nu ligger den på laddning, redo att börja användas snart.

Det finns många program och funktioner som jag ser fram emot att använda. Bland annat är jag sugen på att prova programmet Nike + IPod. Man är tvungen att köpa en Ipod-censor separat. När man har gjort det placerar man den i sin Nike+ sko och sedan börjar man träna. Man kan då logga det mesta i träningen, som puls, distans, hastighet, kalorier m.m. Är det någon som har provat denna funktion?

Hur svårt kan det vara?

I morse läste jag en artikel i Metro, som handlade om det faktum att träningshypen efter nyår snart är över och folk kommer alltmer sällan till gymmen.

Det är samma visa varje år. Veckan efter nyår massinvaderas gymmen med nya medlemmar som vill teckna kort och börja träna på allvar. Det har avlagts nyårslöften till höger och vänster, det har ritats upp planer på hur man ska börja träna och hur ofta och man har lovat sig själv att detta år ska bli året då man kommer igång med träningen på allvar.

Under januari och februari är det fullt med folk på träningsanläggningarna, men redan i slutet av februari och mars börjar det trappas av och allt färre av de nytillkomna medlemmarna visar sig på gymmet. Det kommer alltså märkas ganska snart på gymmen att det inte är lika många som kommer dit och tränar längre.

Jag kan inte förstå hur svårt det kan vara att hålla sig till sina träningslöften och träningsmål som man har satt upp. Beror det på att många är alldeles för optimistiska med sina målsättningar, så att det känns som en omöjlig uppgift att leva upp till dem efter ett par månader? I sådant fall skulle jag vilja säga till er att det är absolut är mycket bättre att träna en eller två gånger i veckan än att inte träna alls. Lägg din målsättning på en rimlig nivå! Träna en gång istället för att tro att du kommer hinna träna fyra-fem gånger varje vecka.

En annan anledning kan vara att man inte satsar på en träningsform som man tycker är rolig. Man kanske bestämmer sig för att börja styrketräna för att man har hört att det ska vara bra, men man tycker att det är riktigt tråkigt. Om man fortfarande tycker att det är riktigt tråkigt, efter att ha provat det i ett par månader, tycker jag att man ska tänka om. Satsa på en träningstyp som du tycker är rolig. Då är chansen mycket större att du kommer hålla fast vid din träningsplan.

Vad kan det annars bero på att så många ger upp sina träningsplaner så snabbt? Att man väljer att prioritera annat, att man inte ser de resultat som man trodde skulle komma, att de träningskompisar som man hade i början av året har slutat träna... Det finns säkert fler orsaker än så. Men jag tror att väldigt mycket har att göra med att man har satt upp för höga och orealistiska träningsmål från början. Så mitt råd till er är: Sätt upp realistiska träningsmål, sätt upp delmål som du kan boka av steg för steg så att du känner att du faktiskt har uppnått något och framför allt satsa på en träningsform som du gillar. Träning ska vara kul och glädjefyllt! Annars förstår jag att det är svårt att motivera sig till att fortsätta med det.

Har ni andra förslag på vad som kan vara orsaker till att man slutar med träning? Och vad kan man göra för att ta sig tillbaka och få tillbaka träningslusten?

Knäböj - Veckans övning

Från och med denna vecka kommer jag börja med Veckans övning här på bloggen. Syftet med detta är för att tipsa er om olika övningar, som jag själv tycker är bra och effektiva träningsövningar, för att ge er inspiration och träningsvariation. Jag hoppas att ni kommer hitta lite nya sätt att träna på genom detta!

Vissa av övningarna, som jag kommer presentera framöver, kommer vara övningar som ni mycket väl känner igen. Men kanske att vissa av dessa gamla godingar är sådana som ni trots det inte har tränat på länge, och då kan det vara kul att fräscha upp med dessa. Dessutom kommer jag att gå igenom tekniken för varje övning, som jag presentera. Det är mycket viktigt att man jobbar med rätt teknik för att man ska få ut maximal effekt av övningen och för att inte riskera skador.

Denna veckas övning denna gång är Knäböj:

Knäböj får inleda min serie Veckans övning. Jag vill fokusera på ben- och rumpövningar i inledningen av denna serie då det är sportlovstider nu och många snart ska åka till fjällen för att åka skidor. Det är även snart dags för Vasaloppet. När man ska träna skidåkning är det viktigt att man har bra ben- och rumpstyrka då dessa muskler får jobba mycket.

Knäböj är en styrkeövning som främst involverar quadriceps/lårmuskeln, som är en fyrhövdad muskel på lårets framsida, och gluteus maximus/stora sätesmusklen, som är kroppens största muskel och sitter i ryggslutet. Men övningen involverar även baksida lår, vader och korsrygg.

Tekniken är väldigt viktig i denna övning. Spänn till magen, håll en rak rygg och en stolt hållning i bröstet samtidigt som du böjer knäna och drar dig ned mot golvet till en nästintill sittande ställning. Viktigt att tänka på är att knäna aldrig ska befinna sig framför fötterna, så sikta på att hålla tyngden långt bak i rumpan och i hälarna. Man ska kunna vifta på tårna under hela övningen, så långt bak ska tyngden ligga. Håll blicken rakt fram, ett par meter framför kroppen, så att du avlastar nacken och håller ryggen rak. Viktigt är också att se till att knän och tår pekar åt samma håll.

Övningen går ut på att man går ned i den nästintill sittande ställningen för att sedan långsamt gå upp till utgångspositionen igen. Man behöver inte ha vikter i denna övning. Vill man så kan man endast jobba med den egna kroppsvikten. Om man gör övningen på rätt sätt kommer den vara jobbig och tung i alla fall. Vill man ha vikter så kan man välja mellan att ha en skivstång på axlarna, en viktplatta i armarna framför bröstet eller en viktplatta i vardera hand med armarna hängandes längst med sidorna på kroppen. Det går också bra att göra denna övning i gymmets Smith-maskin.

Jag brukar träna med vikter för att övningen ska bli så jobbig så möjligt. Jag brukar oftast jobba med 12-20 repetitioner och 3 set. Men detta går självklart att lägga upp precis som man vill. En grundregel är dock att ju lättare vikter man har desto fler repetitioner kan man köra och ju tyngre vikter man har desto färre repetitioner orkar man köra.

Lycka till med knäböjen!
Källa: sv.wikipedia.org

Hockeyn som sällskap under promenaden och styrketräningen

Härligt jobbat Sverige! Vi har just vunnit OS-matchen i ishockey mot Finland med 3-0! Vi har nu vunnit gruppen och är i kvartsfinal.

Hockeymatchen var mitt sällskap under morgonpromenaden denna morgon. Jag hade radion på i öronen och lyssnade till kommentator-snacket till matchen. Idag var det ruskigt kallt när jag gick utanför dörren; minus 20,9 grader! Men med mycket kläder på, raska steg och hockeyn som underhållning lyckades jag gå min promenad på 55 minuter ute i kylan.


När jag sedan styrketränade på jobbets gym så fortsatte jag ha hockeymatchen som sällskap. Då i form av livesändningen på SVTPlay. Det var riktigt taggande att träna till en bra match i bakgrunden. Sverige dominerade under hela matchen och jag hejade på genom att ha Sverigelinnet på mig.

Styrketräningen varade i 60 minuter och passet bestod av träning för rygg, biceps och axlar. Jag tränade 3 övningar för rygg, 3 övningar för biceps och 4 övningar för axlar. Nu är jag skönt trött i kroppen och ska hoppa in i duschen innan det är dags att börja jobba.

Heja Sverige, ni är BÄST!!! Var det någon mer än jag som såg denna härliga hockeymatch?

söndag 21 februari 2010

Träningsupplägg vecka 8

Jag är så glad och tacksam att jag lyckades träna denna vecka som planerat. Det var lite osäkert för en vecka sedan om jag skulle kunna hålla mitt planerade träningsupplägg denna vecka, eftersom jag fortfarande var väldigt förkyld då. Men jag lyckades repa mig ganska snabbt och kunde köra på med träning som planerat.

Nu är det dags att planera den kommande veckans träning. Det kommer bli en vecka med en del styrketräning, men jag kommer även passa på att träna ett X-Fit pass och en hel del konditionsträning.

Träningsupplägg vecka 8:
Måndag: Promenad innan frukost 55 minuter + Styrketräning Rygg, biceps och axlar, 60 minuter
Tisdag: Promenad innan frukost 60 minuter + Aerobics Express (jag instruerar) + Styrketräning Bröst och triceps, 30-40 minuter
Onsdag: Promenad innan frukost 60 minuter + X-Fit Express och konditionsträning på Cardio Trainer, 30 minuter
Torsdag: Promenad innan frukost 55 minuter + Booty Express och Core Express
Fredag: Promenad innan frukost 55 minuter + Konditionsträning: Cardio Trainer 30 minuter och Cykling 30 minuter
Lördag: VILA
Söndag: VILA

Är svettlukt ok på gymmet?

Häromdagen när jag tränade kondition på gymmet och stod och tränade på en av cardiomaskinerna kom det en man och ställde sig på konditionsmaskinen intill min. Det var ganska svårt att missa att han kom då han stank av svett. Jag har verkligen svårt för svettlukt och går hellre omvägar än behöva beblanda mig med svettlukt.

Eftersom ny svett inte luktar så är min gissning att denna man antingen hade otvättade träningskläder på sig eller inte hade duschat på väldigt länge. Det kan omöjligt ha varit svett, som han producerat under det träningspasset, som luktade. Jag tycker att det är väldigt ofräscht att ha svettluktande kläder på sig på gymmet. Och om man vet med sig att man lätt luktar svett tycker jag att man ska duscha så pass ofta att man inte behöver besvära andra med sin svettlukt.

Tycker ni att jag är för hård när jag tycker detta? Jag vet att det finns människor som har stora problem med sin svettproduktion och svettlukt. Men om man har sådana problem, kan man inte se till att duscha tillräckligt ofta och tvätta kläderna så ofta som behövs för att man inte ska lukta svett?

Fastän vi är på en träningsanläggning, och svett är något som ofrånkomligt kommer på köpet, kan man inte få begära att svettlukten inte är välkommen? Eller är det för mycket begärt? Borde det inte tillhöra vanlig vett och etikett att hålla svettlukten borta, även från gymmet?

Vad tycker ni?

Köttbullar i tomatsås och spagetti

Till lunch idag lagade jag köttbullar. Jag gör mina köttbullar så här. Idag gjorde jag efter mitt vanliga köttbullsrecept, men lade även till svarta oliver i blandningen. Jag var sugen att äta köttbullarna med spagetti och tomatsås istället för med potatis. Peo ville däremot ha potatismos och brunsås, så det fick bli båda varianterna. Här delar jag med mig av receptet på spagetti med köttbullar och tomatsås, som jag åt.


Köttbullar i tomatsås och spagetti
4 portioner


Stek köttbullarna som vanligt i stekpanna. Receptet jag hänvisar till är för 8 portioner, så ta halva satsen om du ska göra för 4 portioner.

200 gram fullkornsspagetti
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Olivolja
1 burk tomatkross
chilipulver
svartpeppar
salt

Koka spagettin i vatten tills de är al dente. Under tiden spagettin kokar skala löken och hacka både gul lök och vitlök i små bitar. Fräs löken i en kastrull med olivolja. När den har fräst sig mjuk tillsätter du tomatkrossen och kryddorna. Låt stå och puttra i några minuter. När tomatsåsen har puttrat klart lägger du ned köttbullarna i kastrullen och blandar om.

Servera spagetti toppad med köttbullarna i tomatsås tillsammans med en fräsch sallad. Jag valde att servera med ugnsrostad morot, rotselleri och paprika idag istället för en sallad.

Detta är en härligt italiensk måltid med mycket vitlökssmak, som jag verkligen kan rekommendera!

Leksandsbröd ger ringar på vattnet

Tillsammans med ett bra pålägg är knäckebröd ett bra och nyttigt alternativ att äta som mellanmål. Just nu har Leksandsbröd en viktig och bra kampanj för att bidra till världens vattenförsörjning.

Temat för denna kampanj är alltså vattenkvalité. Men Leksand behöver din hjälp för att kunna skapa ringar på vattnet. Fram till den 22
:a mars går en krona från varje sålt paket Leksands Hjärtan till kampanjen Ringar på Vattnet.

Varför är Leksand bröd med och stödjer detta projekt? - Vi vet hur viktigt det är med rent och friskt vatten, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands knäckebröd. Vi är lyckligt lottade här i Sverige, men vet att alla inte har samma tur. Ringar på vattnet är vårt sätt att uppmärksamma vikten av god vattenkvalité, vare sig det är hos oss eller på andra
sidan jorden.

Hur kan man vara med i
projektet? - Genom att köpa Leksands Hjärta, vilket är ett gott och nyttigt knäckebröd där 1 krona går till projektet. Man kan också vara med och sprida informationen av projektet genom sociala medier, bloggar och mail. Gå in på Leksands kampanjsida och läs mer. Där kan man också välja ett land, som man vill stödja lite extra, och sätta in pengar på ett postgirokonto. Och man kan se hur mycket pengar som har samlats in hittills och hur många dagar som är kvar av kampanjen. Var med och ge ditt bidrag!

Källa: Pressrelease Leksandsbröd, 2010-01-28

lördag 20 februari 2010

Ett skönt yogapass fick avsluta träningsveckan

Jag har just kommit hem efter att ha spenderat några timmar på World Class Sundbyberg tillsammans med gymmets övriga instruktörer. Vi skulle ha tränat Zumba Express, men Nadja som skulle ha instruerat var sjuk, så det blev tyvärr inställt. Synd för jag var väldigt sugen på att pröva denna nya klass. Det blir till att göra det på gymmet istället som vanlig deltagare.

Vi körde ett yogapass som träning, vilket var skönt. Jag kände att min kropp behövde ett yogapass. Efter en vecka fylld med mycket träning och framförallt mycket styrketräning, var det skönt att böja och bända ut kroppen i yogapositionerna. Efter en timme yoga hade vi personalmöte.

Jag körde sedan hem på snötäckta vägar. Det har snöat helt galet hela helgen och det verkar inte vilja sluta heller. Varför kan inte vintern ta slut? Nu sitter jag i alla fall inne i tryggt förvar och kommer stanna här resten av kvällen. Jag ska låta min kropp få vila nu och njuta av en skön kväll med melodifestival.

Naturdiet Smoothie Blueberry - smart mellanmål efter träningen

Vi instruktörer har just tränat ett 60 minuters Yogapass här på World Class Sundbyberg. Nu är det dags för personalmöte för oss. Jag behöver få i mig snabb energi och då är denna blåbärssmoothie från Friggs Naturdiet perfekt. Den är väldigt söt i smaken men den ger mig det jag behöver i form av ny energi, snabba kolhydrater och proteiner.

Detta är en fullvärdig måltidsersättning, som innehåller 200 kalorier, men trots det all näring man behöver för en komplett måltid. Dessutom innehåller den mycket antioxidanter. Me like!

Naturdiet Smoothie Blueberry är en smoothie som är baserad på yoghurt och bärjuice. Den har högt fiber- och proteininnehåll. Denna smoothie från Friggs finns i flera olika smaker, som du hittar här.

Glöm inte bort mellanmålen och just detta mellanmål är perfekt att ta med sig i väskan när man är på språng. Prova denna!

Även nästa Corekvartal är riktigt bra

Precis som den kommande Booty releasen är även den nya Core releasen riktigt bra! Jag har just varit på utbildningen av den på World Class Nybroplan. Cizzi efterfrågar en redogörelse för hur de nya Booty- och Corekvartalerna ser ut. Jag kommer att redogöra för det lite längre fram här på bloggen. Håll utkik!

Det jag kan säga än så länge är att det är en riktig effektiv core release denna gång. Om man fokuserar och jobbar med rätt teknik kan jag garantera att man blir riktigt trött i bukmuskulaturen. Även ländrygg och rumpa får sig en omgång.

Vi var riktigt många instruktörer på utbildningen och höll till i svarta salen på World Class Nybroplan.

Nu är jag trött i kroppen och ska hem och ladda om i någon timme innan det är dags för flera träningspass. Hoppas att ni också har en härlig lördag!

Nästa Bootykvartal är riktigt bra - Ni måste testa den!

Jag har just varit på utbildningen på World Class Nybroplan för nya Bootykvartalen. För er som är nyfikna WorldClass-tränare kan jag avslöja att nya kvartalen är riktigt bra! De tre första låtarna går i ett, utan pauser, vilket gör att man kommer in i tempot och upp i puls väldigt snabbt. Eftersom Booty Express är bara en halvtimme långt gäller det att man utnyttjar varje minut till max och det gör man denna gång, for sure!

Den jobbigaste låten var nog ändå låt nummer fem. Den är hela sex minuter lång och man jobbar i utfall hela tiden. Fokus för hela koreografin är främst på utsida rumpa, så jag gissar att jag kommer ha ännu värre träningsvärk i rumpan imorgon (jag har väldigt mycket träningvärk i rumpan redan från torsdagens maffiga pass). Men träningsvärk är härligt så den välkomnar jag!
Snart är det dags för utbildning i nya corekvartalen. Hoppas att den är lika bra! För er som tränar på World Class så kommer ert lokala gym snart börja köra de nya kvartalerna i Booty och Core.

Jag ska bota trötthet med träningsglädje

Egentligen hade jag behövt sova någon timme till i natt, men jag var tvungen att gå upp 07.30 för att jag ska iväg på booty- och core kvartalsutbildningar under förmiddagen.

Idag kommer bli en dag fylld med träning. Först klasserna i booty och core. Sedan blir det några timmars vila då jag kommer hinna åka hem och ta det lugnt en stund. Sedan i eftermiddag ska jag till World Class Sundbyberg på personalmöte och träning. Vi kommer att köra en klass Zumba Express, en ny dansklass som World Class just har släppt, och en klass 45 minuters yoga.

Det ska bli roligt med så mycket träning idag och jag är övertygad om att min trötthet kommer att försvinna med hjälp av all denna träningsglädje! Hoppas bara att tågen går som de ska, för det är snöyra ute och väldigt kallt...

fredag 19 februari 2010

Friggs friska ekologiska rooiboste

Så här på kvällen när man har kommit hem och krupit upp i soffan kan det vara gott med ett te. Jag sitter just nu med en kopp varmt ekologiskt te från Friggs. Jag testade detta rooiboste ikväll med smakerna citron, äpple och ingefära. Att det är ekologiskt tycker jag är viktigt då vi alla behöver vara rädda om vår natur och miljö.

Teet smakar väldigt friskt och fräscht. Så här skriver Friggs själva om teet på förpackningen: En solstänkt frisk blandning med ingefära, citrongräs och söt apelsin.

Att dricka en kopp av detta te på kvällen ger en skön avslutning på dagen. Men jag tycker att det passar att dricka det även på morgonen. Eftersom teet är så fräscht och friskt i smaken funkar det vid alla tillfällen. Just detta te kan jag verkligen rekommendera.

Jag har en date med min man

Ikväll efter jobbet har jag en date med min man. Nu låter det som att vi aldrig ses fastän vi faktiskt gör det väldigt mycket. Däremot är det inte så ofta vi tar en helkväll på stan på tu man hand. Oftast när vi ska göra något tillsammans så går vi ut och äter, promenerar, tränar eller träffar vänner. Men det är inte så ofta som vi gör fler saker ute på stan än bara äter en middag eller bara ser en biofilm.

Ikväll ska vi först ut och äta middag och sedan gå på en teaterföreställning. Den bästa kvalitetstiden med varandra tycker jag att man får när man äter middag på tu man hand, helst ute på restaurang. För då finns det ingenting runt omkring som stör. Att se en teaterföreställning är visserligen inte så socialt, men jag tycker att det är kvalitetstid ändå eftersom man får dela en upplevelse tillsammans.

Det ska hur som helst bli väldigt trevligt att snart träffa min älskade man för att ha en mysig kväll! Teaterföreställningen vi ska se visas på teatern Playhouseteater och heter "Tiden står stilla". Det ska tydligen vara en varm och gripande kärlekshistoria, skriven av Pulitzervinnaren Donald Margulies.

Ha en härlig fredagkväll och trevlig helg! Det ska jag ha!