onsdag 31 mars 2010

Sushi med komplement

Häromdagen när jag åt sushi till lunch skrev jag om att en normalstor portion med sushi ger egentligen lite för lite kalorier om man är en aktiv person. 8 bitar sushi ger bara runt 300 kalorier, vilket är för lite både som lunch och middag.

Ikväll åt jag sushi till middag då vi hade en portion i frysen. Jag kände att de bitarna sushi som portionen bestod av var för få för att jag skulle bli mätt. Jag valde därför att komplettera dem med en kesoröra och sallad. Röran gjorde jag av minikeso och crabsticks med curry och peppar.

Det blev riktigt gott och smakerna passade riktigt bra tillsammans!

Träningssammanfattning för mars

Idag är det sista dagen i mars och jag har tränat klart för den här månaden. Träningen har gått bra, jag har tränat som planerat och resultatet har blivit en varierad träning.

Enligt Funbeat har jag tränat 2743 minuter i mars eller 1 dygn 21 timmar och 43 minuter. Jag har tränat 25 dagar av månadens 31 och det har totalt blivit 60 träningspass.

Som jag skrev senast när jag sammanfattade en träningsmånad:
När jag registrerar min träning räknar jag även med powerwalks och promenader så länge dessa är gjorda med motion som syfte. Jag räknar inte med promenader som sker till vardags när jag är på väg någonstans. De tillhör vardagsmotionen och kommer på köpet och hör därför inte hit.

Till vänster ser vi ett stapeldiagram som visar min träning de senaste 30 dagarna, vilket innebär att vi ser min träning från den 3:e mars till och med den 31:a mars (idag). Det vi ser i diagrammet är antal minuter som jag har tränat per dag.

Skärmdumpen nedanför på höger sida visar en översikt för min träning de senaste 30 dagarna.

För att vara mer exakt spenderade jag följande antal minuter per träningsform under mars månad:
Powerwalks: 1,349
Styrketräning: 235
Aerobics: 305
Löpning: 203
Bodypump: 180
Core: 150
Booty: 120
Poweryoga: 105
Spinning: 95
Cykling: 45
Cardiomaskin: 25
Löpband: 20
Hopprepsträning: Detta har jag ej registrerat i Funbeat. Jag kan tillägga här att jag har spenderat en del tid på att hoppa hopprep och att jag klarade 298 hopp på raken som bäst i mars.

Jag är nöjd med träningen i mars. Den blev som jag hade tänkt både vad det gäller antal träningspass, längd per träningspass och variationen i träningen. Är ni nöjda med er träning i mars?

Så här såg min träningssammanfattning för februari ut.

Fitness Magazine fyller 15 år

Är det någon som har missat att Sveriges bästa träningstidning Fitness Magazine fyller 15 år och att detta ska firas med en heldag på Berns? Om ni har missat detta är det hög tid att få dessa fakta nu.

Firandet kommer ske lördagen den 15:e april. Mellan 9.00 och 16.00 finns det möjlighet att gå på roliga, inspirerande och svettiga klasser med några av landets bästa instruktörer. På kvällen från 20.00 är det sedan stor fest. Allt detta kommer ske på Berns Salonger i Stockholm.

Just nu har Fitness Magazine ett specialerbjudande angående detta: Om du anmäler dig nu via länken på denna sida så får du ta med en kompis för halva priset. Kompisen betalar då endast 500 kr istället för ordinarie pris 995 kr.

Läs mer om eventet, information om erbjudandet och anmäl dig här.

Vilka av er ska gå?
Källa: fitness-magazine.com

Träningsdejt med Cissi på pumpen

Efter min sedvanliga morgonpromenad mötte jag upp med min f.d. kollega Cissi på World Class Nybroplan. Vi körde en bodypump-klass tillsammans. Det var riktigt kul att träffa henne och roligt att vi kunde träna tillsammans! Cissi körde på bra och jag kände mig också pigg och fräsch i kroppen. Bodypump är en härlig genomkörare för kroppen, tycker jag. Det är så skönt att starta dagen med att pumpa musklerna med många repetitioner och dessutom komma upp i puls emellanåt.

Vad mycket roligare det är att träna tillsammans med en kompis. Tack för en rolig och trevlig träningsdejt, Cecilia!

tisdag 30 mars 2010

Kycklingsallad med mango och avokado - 2 olika recept

Något av den godaste smakkombinationen jag vet är kyckling med avokado och mango. Igår när vi var och storhandlade köpte vi en grillad kyckling. En tredjedel av den åt jag upp igår till middag. Så ikväll fanns det två tredjedelar kvar att göra någonting av.

Med godsaker som mango och avokado blev det en god middagsrätt och en god lunchrätt tills imorgon. De båda rätterna är snarlika men skiljer sig ändå lite åt eftersom jag inte vill äta så mycket kolhydrater på kvällen som jag gör mitt på dagen. Här kommer båda recepten.

Kycklingsallad med mango och avokado - att äta på kvällen
1 portion
1/3 grillad kyckling utan skinn
1/3 mango
1/2 avokado
sallad gjord på ruccola, romansallad, tomat och ugnsrostad morot
1/2 dl minikeso
curry

Jag började med att skala morötterna och skar dem i stavar. Jag lade dem i en ugnsfast form, hällde på lite olivolja och kryddade med salt, peppar, torkad basilika och oregano. Detta lät jag stå inne i ugnen i 200 grader i ungefär 40 minuter.

Under tiden gjorde jag i ordning resten av salladen genom att skölja och skära salladssorterna och tomaterna. Jag rensade kycklingen och delade den i mindre bitar. Jag lade upp kycklingen på en tallrik och pudrade över curry. Jag skalade och delade en mango i mindre bitar och lade upp tillsammans med en avokado, som jag också skar i mindre bitar.

När morötterna var klara i ugnen blandade jag med dem i salladen och lade upp på tallriken. Jag toppade det hela med minikeso.

Pastasallad med kyckling, mango och avokado - att äta till lunch
1 portion


55 gram fullkornspenne
1 tsk pesto
1/3 grillad kyckling utan skinn
1/3 mango
1/2 avokado
sallad gjord på ruccola, romansallad, tomat och ugnsrostad morot
curry

Jag gjorde samma sak som i receptet ovan. Vad jag också gjorde var att koka pastan. När den var klar lade jag i en klick pesto och blandade runt. Därefter tillsatte jag kyckling med currykrydda på, mango, avokado och sallad. Klart!

Optimal träning idag

Jag har nu tränat klart för dagen. I morse blev det promenad och Aerobics Express. Nu på kvällen blev det Core Express då jag instruerade det på World Class Sundbyberg. Normalt sett hade jag kört aerobicspasset och corepasset tillsammans, men eftersom jag var instruktören för båda passen och de låg på olika tider så kunde jag inte göra det valet.

Så här i efterhand är jag glad att dagens träningsupplägg blev som det blev. Jag märkte nämligen på corepasset att jag var starkare än normalt och det berodde högst sannolikt på att jag var utvilad i kroppen innan det passet. Normalt sett brukar jag lägga coreträningen sist i mitt träningspass när jag kör det och då är man alltid mer eller mindre trött i kroppen vid det laget.

Träningen blev alltså optimal idag. Och så här kommer mitt träningsupplägg ut framöver varannan tisdag så det är bara att tacka och ta emot! Jag var på bra humör när jag lämnade gymmet och den vackert skinande kvällssolen gjorde att jag blev på ännu bättre humör.Så här vacker var himlen och solnedgången över isen när jag hem vid klockan 19. Fördelen med att vi har ställt om klockan är att det är ljusare längre tid på kvällen. Det känns underbart att vi får nöjet att njuta av kvällssolen fortfarande så pass sent på dagen.

Hur många sockerbitar ska du äta i påsk?

I dagens Metro-tidning kan man läsa om att vi svenskar äter mycket socker under påsken. Detta kommer nog inte som en chock för någon eftersom vi svenskar är kända för att äta mycket sött i form av godis, choklad och kakor.

Under påskdagarna äter vi mer socker än normalt och tydligen ligger genom snittet på 411 sockerbitar per person och påskhelg om man räknar om det socker vi får i oss till antal sockerbitar. Detta är lite smått galet tycker jag! 411 sockerbitar är riktigt mycket socker!

De största socker-bovarna i påsk är påskmust, godis, choklad och sillinläggningar. Men helt klart är det de godisfyllda påskäggen, som vi givmilt delar ut till varandra, som är främsta anledningen till att vi får i oss mycket socker under påsken.

I artikeln i Metro tipsar man om vad man kan göra för att minska på sockret i påsk. Man kan till exempel ge bort en annan påskpresent än just godis, vilket jag tycker är en bra idé. Men förslaget att blanda ut påskmust med mineralvatten gillar jag inte. Vill man dricka must så tycker jag att man ska det. Däremot kan man tänka på att dricka det med måtta.

Jag ska försöka undvika att äta så mycket socker som motsvarar 411 sockerbitar för det är riktigt mycket. Men jag kommer helt klart unna mig att äta socker, i form av godis och choklad, i påsk. Jag tycker nämligen att det hör påsken till och det är viktigt att kunna unna sig sådant man gillar allt ibland. Hur ska du göra i påsk? Hur många sockerbitar kommer du äta under påskhelgen?
Källa: Metro 20100330

Gång på grus och härlig aerobics

Äntligen var det helt fritt från snö och is på gångvägarna i Sundbyberg i morse, där jag brukar gå mina morgonpromenader på tisdagar. Det var en härlig känsla att kunna traska på i rask takt utan problem. På fötterna hade jag sneakers och det var inte det minsta kallt. Härligt, det känns som våren äntligen har kommit för att stanna!

Efter min 55 minuter långa promenad instruerade jag Aerobics Express, som vanligt på tisdagsmornar. Som vanligt var det roligt och jag var galet svettig efter passet. Jag valde att inte träna något mer efter det 30 minuters långa aerobicspasset, som jag normalt sett brukar. Jag ska nämligen tillbaka till World Class Sundbyberg ikväll efter jobbet och instruera en Core Express klass. Från och med denna veckan kommer jag göra det varannan tisdag kväll.


World Class Sundbyberg i morse - Om några timmar ska jag dit igen och instruera Core Express.

För er som tränar på World Class: Välkomna på Core Express ikväll klockan 17.25! Core är en 30 minuters klass med bra träning för bål, ländrygg, balans och stabilitet.

måndag 29 mars 2010

En hel träningsdag 4 Haiti

För alla som vill vara med om en rolig, träningsfylld dag och som vill vara med och stödja de drabbade i Haiti efter den kraftiga jordbävningen den 12 januari - LÄS DETTA!

Lördagen den 10 april gör World Class Nybroplan en insats för att hjälpa de nödställda genom en dag med rörelseglädje, värme & kärlek. Alla pengar, som kommer in under dagen, går oavkortat till Läkare utan gränser och arbetet på Haiti.

Om du är World Class medlem betalar du 150 SEK för hela dagen och om du som inte är World Class medlem betalar du 300 SEK. Vill du får du självklart betala mer. Varenda öre är behövt till de nödställda på Haiti och allt går oavkortat till dem.

Så här ser schemat ut lördagen den 10 april på World Class Nybroplan:

Lokal: Blackroom
09.45 Power 4 Haiti, Core Express – Cissi och Gina
11.45 Z – 4 Haiti, Zumba – Viktor/Emilia

Lokal: Whiteroom
10.00 Dance 4 Haiti – Oscar
11.15 Defend Haiti, Power box - Jimmie & Jaime
12.30 Love 4 Haiti, ody Balance – Cissi, Jessica & Gina
13.45 Be Strong 4 Haiti, Body Pump - Micke & Oscar
15.00 Fight 4 Haiti, Body Combat – Gina & Micke
16.15 Turn 360 degrees 4 Haiti, Functional Moves – Jessica

Lokal: Cycling
10.30 Ride with your HEART 4 Haiti, Cycling 60 min – Jessica
13.30 We got the Beat 4 Haiti, Cycling 60 min - Cecilia P
15.00 Ride 4 Haiti, Cycling 60 – Jaime

Du anmäler dig genom att klicka här.
Om du vill läsa mer om detta kolla på Jessica Clarén blogg.

Jag vill gärna gå och ska försöka göra det. Ska du gå?
Källa: http://jessicaclaren.com

Vanliga armhävningar - Veckans övning

Jag gillar träning som är enkel att utföra var som helst och när som helst. Armhävningar är en sådan typ av träning. Det går att göra armhävningar vart man än är, därför får det bli Veckans övning.Armhävning, eller push-ups som det också kallas, är träning främst för överkroppen och utförs i horisontalt läge med handflator och tår på underlaget. Därefter häver man kroppen uppåt tills armarna är raka för att sedan åter sänka sig mot underlaget.

Om man tycker att det är tungt att ha tårna i marken så går det lika bra att ha knäna i som stöd istället. Viktigt att tänka på oavsett om man har tår eller knän på underlaget är att man spänner till bålen och håller en rak rygg och rumpan nedsänkt. Fokusera också på att ha en rak nacke och håll blicken snett nedåt.

När man håller händerna axelbrett isär jobbar man i den traditionella formen av armhävning. De muskler som främst tränas då är axlar, men även bröstmuskler får sig en omgång.

Tidigare övningar i Veckans övning:
Bicepscurls
Breda armhävningar - en annan variant på armhävning
Knäböj
Utfall
Jägarvila

Antal hopp med hopprepet denna morgon

Att hoppa hopprep var ett av mina Beach 2010-tips förra veckan. Under styrketräningspasset i morse varvade jag styrkeövningarna med att hoppa hopprep för att på ett effektivt sätt få upp pulsen emellanåt. Jag ville slå de 166 hopp som jag lyckades hopp på raken förra veckan. Mitt mål var också att slå Maja, som hoppade 226 hopp någon dag senare.

Så hur gick det då? Jo, jag lyckades med bedriften att hoppa 298 hopp utan paus! Det är mitt bästa hittills. Hur många hopp klarar du utan att pausa?

Rosa stövlar och skor under träningen

Det hade regnat i natt så jag tog på mig mina nya fina rosa gummistövlar innan jag gick min timmeslånga promenad genom stan. Jag var lite extra trött i morse då min kropp trodde att klockan var 04.00 när jag gick upp fastän hon "bara" var 05.00. Vi ställde ju om till sommartid igår natt.Men jag traskade på i bra tempo i alla fall. Jag var lite seg när jag sedan skulle styrketräna. Jag hade på mig mina rosa träningsskor och fortsatte med andra ord temat rosa under träningen. Jag tränade ett pass för bröst, triceps och axlar. Efter några minuter var jag inne i styrketräningen och energin började rinna till. Det visade sig bli ett bra pass och jag körde på med ganska tunga vikter. Emellanåt hoppade jag hopprep för att få upp pulsen mellan styrkeövningarna.

Mitt tema var alltså rosa stövlar och skor i morse när jag tränade. För er som inte redan har märkt det kan jag säga att min favoritfärg är rosa. Vilken är din favoritfärg? Brukar du ha på dig den när du tränar?


söndag 28 mars 2010

Träningsupplägg vecka 13

Nästa vecka är det påsk och jag jobbar tre och en halv dagar. Min syster och svåger kommer och hälsar på från torsdag. Det kommer bli mycket god mat och en hel del påskgodis till helgen så det gäller att jag passar på och tränar så mycket som möjligt under veckan.

Träningsupplägg vecka 13:
Måndag: Promenad innan frukost 55 minuter + Styrketräning Bröst, Triceps, och Axlar 60 minuter
Tisdag: Promenad innan frukost 60 minuter + Aerobics Express (jag instruerar) + Core Express (jag instruerar)
Onsdag: Promenad innan frukost 55 minuter + Bodypump 60 minuter
Torsdag: Promenad innan frukost 55 minuter + Löpning 50-60 minuter
Fredag: Promenad innan frukost 60 minuter + Styrketräning Rygg, Biceps och Bål 60 minuter
Lördag: VILA
Söndag: VILA

Fånga Dagen - Beach 2010 tips nr 6

Ibland behöver man påminna sig om detta att Fånga Dagen. När det handlar om kost och träning tycker jag att det är viktigt att man fokuserar på vad man kan göra just idag för att må bättre och för att leva hälsosamt, istället för att tänka på en lång tidsperiod framöver. Gör man det blir det enklare att hålla fast vid det som man vill eftersträva. Tänk efter när du vaknar på morgonen: Vad kan jag göra av denna dag för att jag ska må bra, min kropp ska må bra och vad ska jag göra för att vara hälsosam just idag? För om vi gör så varje dag kommer det kännas enklare att leva så hälsosamt som vi vill leva.

Jag tycker i alla fall att det blir så mycket enklare om man tar en dag i taget. Om vi gjorde något igår som vi ångrar så får vi försöka lära oss av det och sedan gå vidare. Lev i nuet och tänk på vad du kan göra idag för att göra skillnad. Det är heller ingen idé att fundera på morgondagen när det är dagen idag som vi kan påverka just nu.Denna sten ligger i badrumsfönstret hemma hos Linda och Daniel, där jag var i helgen. Jag tycker att det är viktigt att påminna sig själv om detta budskap varje dag. Det kan låta enkelt, men ibland kan det vara riktigt svårt att leva i nuet. Att mötas av denna text varje dag är ett smart sätt att påminna sig själv om att Fånga Dagen.

När det gäller Beach 2010 tycker jag det är viktigt att man har fokus varje dag på just den dagen vi har. Försök att utnyttja vardagsmotionen idag, ät tillräckligt mycket, varierat, gott och hälsosamt idag och om du hinner med ett träningspass idag så är det jätte bra. För det är IDAG vi kan göra skillnad! Se möjligheterna varje dag!

Intervju med mig om min löpning

Caroline har intervjuat mig om min löpning och just publicerat denna på sin blogg. Ta er en titt på Carolins blogg för att läsa intervjun med mig!

I intervjun berättar jag om min syn på löpning, varför jag tycker att det är en sådan underbart härlig träningsform och hur det kom sig att jag började med löpning.

Smart lunch på bussen

Vi sitter på bussen på väg hem från Linköping efter en mysig tjejhelg där. Vi har verkligen haft det jätte trevligt och hunnit prata om allt mellan himmel och jord, precis som vi brukar när vi har våra tjejhelger. Innan vi hoppade på bussen gick vi in på en ICA-butik för att hitta något att ta med som lunch till resan. Dessvärre såg inte deras sallader och färdiga smörgåsar alltför roliga ut. Så jag fick botanisera i mejerikylen, brödhyllan och fruktavdelningen för att få ihop en okej lunch. Jag blev nöjd med resultatet.

Min lunch här på bussen består av en burk Lätt Kesella (få se om jag orkar äta hela), som ger mig bra med proteiner. Jag köpte ett bröd gjort på fullkornsmjöl och vanligt mjöl och är fyllt med solrosfrön och linfrön. Brödet ger mig långsamma kolhydrater och bra fetter. Till detta en banan och ett äpple. Jag fick med mig en liten plastsked från butiken så att jag kan äta kesellan med skivor av banan i och även bre lite på brödet. Bananen och äpplet ger mig bra med vitaminer och antioxidanter.

Med andra ord fick jag till en bra lunch, som jag tycker är god, som jag kommer bli mätt på och som innehåller det som min kropp behöver. Hur brukar du göra när du måste köpa med dig lunch till resan? Vad väljer du då?

Laxrätt och chokladfondue med färsk frukt

Igår kväll åt vi en riktigt god middag bestående av lax till varmrätt och chokladfondue med färsk frukt till efterrätt. Laxen serverades med ugnsrostade rotfrukter med ruccola och granatäpple. De andra tjejerna hade chevréost på sina portioner, men jag slapp det då jag inte tycker om just den osten.Efterrätten var underbart god frukt, som ananas, kiwi, psysalis och banan, som vi doppade i smält mörk choklad. En efterrätt kan knappt bli enklare att göra oc ändå så god. Frukten är nyttig med alla sina vitaminer och mineraler och den mörka chokladen innehåller antioxidanter och är nyttig om man äter den i mindre mängder.

Vi njöt av att doppa pinnar med färsk frukt i den smälta chokladen. Mums! Detta är en efterrätt som jag verkligen kan rekommendera.
Jag kan även rekommendera varmrätten, som ni hittar receptet på här.

lördag 27 mars 2010

Morgonjogging - fortsättning på Lindas hälsoplan

Vissa av er har sett tidigare inlägg i serien Lindas hälsoplan här på bloggen. Nu är jag hos Linda i Linköping och tänkte uppdatera er om hur det går för henne med hälsoplanen.

Linda tycker om att njuta av det goda livet samtidigt som hon trivs med att leva hälsosamt. Hon försöker hålla en bra balans mellan detta så att hon mår bra samtidigt som hon inte behöver känna att hon missar något. Det som är viktigt för Linda är att hon får till träning regelbundet. Eftersom hon har hunden Gibbe blir det naturligt för henne att hon får in vardagsmotion då hon behöver gå ut med honom på promenader.

De senaste veckorna när det har blivit bättre väglag och ingen is på gatorna har Linda börjat med att jogga istället för att gå när hon tar ut Gibbe på morgonrundan. Linda och hennes sambo Daniel delar på att ta ut Gibbe på morgonrundan genom att göra det varannan vecka. När det är Lindas vecka tar hon hunden till skogen och springer en runda på ungefär 20 minuter samtidigt som Gibbe får sin motion. Detta är ett smart sätt för Linda att få in konditionsträning på ett enkelt sätt i vardagen.

Klicka här för att läsa alla inlägg i serien Lindas hälsoplan.

Mysig dag i Linköping med påskmarknad, vårtecken, god lunch och Beach 2010 tips nr 5

Vi har spenderat hela dagen på stan. Vi inledde med att promenera till Gamla Linköping. Där strosade vi runt på påskmarknaden, tittade på alla stånden och på den underhållande square-dansen på torget. Sedan gick vi tillbaka mot den nyare delen av Linköping. Idag, för första gången i år, har jag sett ett riktigt vårtecken: snödroppar och söta gula blommor. Underbart! Hoppas att vi får se samma sak i Stockholm snart.Vi åt en mysig lunch på ett café i centrala Linköping. Jag valde en hälsotallrik med kyckling, avokado, ägg, ananas, keso och grönsaker. Det var riktigt gott! Min hälsotallrik innehöll också bulgur, men jag åt inte så mycket av den då jag blev mätt på kycklingen och det andra.

Detta blir mitt Beach 2010 tips för dagen: Att sluta äta när man känner sig mätt. Ofta när man äter ute får man mycket av kolhydratskällan, som till exempel pasta, potatis eller bulgur. Sällan behöver man äta så mycket som finns på tallriken. Då är det bättre att äta långsamt och känna efter när man blir mätt så att man kan lämna det som är kvar på tallriken om man blir mätt innan allt är slut.

Anne, Marie och Linda åt varsin räksallad med ägg. Leonardo hade mest fullt upp med att spela spel på telefonen.

Vi hade en mysig stund på caféet, tog en kaffe på maten och satt och pratade länge. Lördagar är underbara dagar när man inte behöver passa några tider! Tycker inte ni det också?

Vilken bra start på dagen

Vi har haft en skön och slapp morgon, jag och mina tjejkompisar. Vi satt och åt frukost länge, njöt av god mat, gott kaffe och varandras sällskap. Vi har tagit allt i lugn takt, men nu börjar vi klara för att ge oss ut på stan. Vi ska besöka påskmarknaden i gamla Linköping och sedan äta lunch inne i centrum.Min frukost bestod av grovt bröd med lättkesella, kalkon och tomat och en tallrik med jordgubbar, bananskivor, minikeso och naturell lättyoghurt. Och så kaffe såklart. Vilken bra start på dagen!

Lindas goda bärefterrätt

Igår kväll åt vi en god middag hos Linda här i Linköping. Till efterrätt bjöd hon på en god och fräsch sådan gjord av bär och kesella. är delar jag med mig av receptet.Lindas goda bärefterrätt
6 portioner


En stor påse frysta bär - Linda hade jordgubbar, hallon och björnbär
1 burk kesella med jordgubbssmak
2 burkar kesella med vaniljsmak

Häll upp bären i en pajform. Blanda kesellasorterna med varandra och häll dem över bären. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Klart!

Om man vill kan man servera denna efterrätt till vaniljglass, annars är den väldigt god som den är. Det som är bra med den är också att dem är så enkel att göra!

fredag 26 mars 2010

På väg till Linköping

Jag är på väg till Linköping för att spendera helgen där med mina bästa tjejkompisar. Det kommer bli en helg med mycket tjejsnack, sena uppesittarkvällar, men också vila och avkoppling. Min kropp behöver vila den här helgen. Det känner jag helt bestämt. Jag räknade ut att jag har tränat 17 av de senaste 19 dagarna, så nu ska jag unna mig två dagar av vila.

Under början av bussturen fick vi njuta av en underbart vacker sol utanför fönstret. Nu är det mörkt utanför. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg!!!

Har ni sett Pressbyråns mellanmålskampanj?

Har ni sett Pressbyråns mellanmålskampanj där de marknadsför sina butiker med namn som Bananbyrån och Ostsmörgåsbyrån? Jag tycker att det är en bra kampanj då det är extremt viktigt att fylla på med mellanmål. I dagens stressade samhälle är det alltför många som glömmer bort att äta mellanmål, inte hinner, orkar, eller vad det nu kan bero på.

Då är det bra att Pressbyrån påminner oss om att det är viktigt att fylla på med små måltider med jämna mellanrum.

Jag tycker också att de marknadsför kampanjen på ett roligt och smart sätt. Det går liksom inte att missa att de har något att säga.

Det jag däremot saknar i kampanjen är att uppmärksammandet av de nyttiga och hälsosamma mellanmålen. Det finns bättre mellanmål att äta en en ostsmörgås eller en varmkorv, men det kommer inte fram. Om denna kampanj leder till att svenskarna går och köper fler varmkorvar då tycker jag verkligen att de har misslyckats från Pressbyråns sida...

Vad tycker du om kampanjen?

Nike+ iPod Sensor med adapter

Igår beställde jag äntligen en Nike+ iPod Sensor, en smart manick som håller koll på träningen och då framför allt löpning och gång. Jag har tänkt göra det ett tag nu, men det har inte blivit av förrän igår då jag tog tag i det.

Jag beställde samtidigt den tillhörande adaptern som gör det möjligt att använda Nike iPod Sport kit på alla typer av skor med snörning. Med hjälp av denna adapter är det alltså möjligt för mig att använda Nike+ iPod Sensorn tillsammans med min iPhone för vilka skor med snörning som helst!


Med dessa kommer jag nu få komplett koll på all min löpning och allt mitt promenerande när det gäller distans, hastighet och annat som man vill veta. Till exempel kommer jag veta exakt hur lång min Djurgårdsrunda är, som jag sprang i morse. Jag tror att den är närmare 10 kilometer, men snart får jag beviset!

Nu hoppas jag bara att det kommer gå snabbt för dessa prylar att dimpa ned i min brevlåda! Vem av er använder redan en Nike+ iPod Sensor eller liknande i träningen och vad tycker du om det?

Bilder från macoteket.se

Promenad med tung last och morgonjogg

Jag ska åka till Linköping i helgen och hade därför med mig en hel del packning i morse när jag tog min 60 minuters långa morgonpromenad till kontoret. Det var lite tungt att dra på resväskan, men det fungerade, och gav egentligen bara lite extra puls under promenaden.

Jag tog mig även en härlig joggingrunda på morgonen. Nu när det är så gott som fritt från is och snö på så valde jag att ta min favoritrunda när jag utgår från kontoret, vilket är till Djurgården, korta rundan runt Djurgårdsbrunnskanalen, en bit extra och tillbaka till kontoret. Det var verkligen ett kärt återseende att springa på Djurgårn! Det var dock ganska mycket is och snö kvar där. Kanalen är fortfarande helt isig och runt gångvägarna ligger det snö. Men själva gångvägarna är fria från snö, vilket är det viktigaste.

Jag sprang i 52,20,3 minuter. Det var lite jobbigare att springa än sist jag sprang så jag fick tvinga mig själv att kämpa på hela sträckan. Jag antar att det berodde på att detta är veckans sista hårda träningspass Men jag njöt ändå av att få vara ute och röra på mig. Och nu efteråt njuter jag desto mer av att ha fått en massa härliga må-bra hormoner i kroppen. Helt underbart! Jag kan inte nog nämna att löpning är verkligen LYCKA!!!

Det blev lite kändis-spotting också under joggingturen: Jag mötte Lena Endré och Richard Hobert med hund.

torsdag 25 mars 2010

Min kvällsmat kesella- och bärblandning

Jag brukar ofta äta något lättare till kvällsmat, som främst består av proteiner. Jag äter ofta min kvällsmat ganska sent och då är inte kroppen i behov av kolhydrater i samma utsträckning som den är på dagen. En favorit för mig är att blanda kesella, keso eller yoghurt med bär eller frukt och äta som kvällsmat. Jag blev inspirerad av Annas kvällsmix och gjorde min blandning lite annorlunda denna gång.Så här gjorde jag kvällens kesella- och bärblandning:
En halv burk lättkesella
Ett par matskedar minikeso
Ett par matskedar krossade linfrön
En rejäl laddning bär - det blev jordgubbar denna gång
Slutligen en liten skvätt lättfil

Vill man kan man även ta en skvätt Fun Light för att få ytterligare sötma till blandningen.

Mums vad gott! Och en perfekt avslutning på dagen, enligt mig.

Passa på att promenera på lunchen - Beach 2010 tips nr 4

Om man jobbar heltid och sitter inne hela dagarna på ett kontor är det smart att utnyttja lunchen till att ta en snabb promenad. Dels för att man mår bra av att få en nypa luft och dagsljus och dels för att man mår bra av att få röra på sig. Fördelen med att äta lunchen ute är att man behöver gå en sträcka för att ta sig fram och tillbaka. Men även om man inte äter lunchen ute på restaurang, utan på kontoret, så kan man passa på att gå en sväng i alla fall.

Det handlar inte om att ta en lång promenad, utan snarare utnyttja 10-15 minuter till att röra på sig. En rask promenad ute i friska luften sätter igång må-bra hormoner och man blir piggare. Antagligen kommer man prestera mycket bättre den eftermiddagen än om man inte hade tagit promenaden. Att man dessutom förbrukar några extra kalorier kan ses som en bonus.

Hur gör du, brukar du ta en promenad på lunchen?

Här hittar nu mina tidigare Beach 2010 tips:
Vardagsmotion i trappor
Hoppa hopprep
Äta ofta och lite
Mitt syfte med Beach 2010-serien

Divotti - ett bra lunchställe

Idag lunchade jag med en före detta kollega på Divotti, som ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Detta är ett mycket bra lunchställe då det är enkelt att hitta bra, fräsch och hälsosam mat där.

De har en hel del att välja på och man har möjlighet till att komponera ihop sin måltid som man själv vill ha den. Lunchställen som erbjuder en möjlighet att själv välja hur man vill sätta ihop sin lunchrätt är perfekta, tycker jag! Det blir så mycket enklare att få det man tycker om och det man vet är bra för kroppen då. När man får välja själv blir man som oftast väldigt nöjd!

Divotti kan man beställa till exempel pastarätter och hälsotallrikar. Jag valde att äta en hälsotallrik, och fyllde den med svart och vit quinoa, en laxfilé, grillade grönsaker, bönor, grönsaker, en bit kronärtskocka och en klick hoummos. Mmmmm, vad gott det var. Och riktigt mätt blev jag!

Detta ställe kan jag rekommendera! Tack Ebba för en trevlig och god lunch!

Tempo och många singlar i bodypumpen

Jag hade riktigt mycket energi och kraft denna morgon, vilket var en underbar känsla! Min morgonpromenad gick jag i raskt tempo, dels för att jag var pigg i kroppen och dels för att vägarna är nästan helt fria från is och snö nu.

Efter det tränade jag bodypump på World Class Vasastan. Det var första gången jag körde det nyaste bodypump-passet och jag tyckte att det var riktigt bra. Det är en koreografi med fokus på många singlar och högt tempo. Det var ett bra upplägg då man fick upp pulsen en hel del emellanåt och man fick verkligen trötta ut musklerna i alla singlar. Härligt!

Jag stretchar efter passet. Skönt!

Jag ökade vikter på både rygglåten och tricepslåten, ett tecken på att jag var stark och fylld av energi denna morgon. Vilken bra start på denna torsdag det blev!

Är det någon mer som har testat nya bodypump-releasen? Vad tycker du om den?

onsdag 24 mars 2010

Vill du vinna ett presentkort på Löplabbet?


Om du vill vinna ett presentkort på Löplabbet klicka då in på Mattias blogg och var med i hans tävling.

Busenkelt recept med Kelda Thaisoppa

För ett tag sedan var jag med på en tävling som Molly anordnade på sin hälsoblogg. Tävlingen gick ut på att hitta på ett recept med en av Keldas soppor som ingrediens och där det fick vara max fem ingredienser totalt i receptet.

Mitt recept var detta:
Woka grönsaker
Värm på Kelda Thaisoppa
Tillsätt de wokade grönsakerna i soppan och ett gäng kräftstjärtar

Om man är riktigt hungrig kan man även tillsätta glasnudlar eller äggnudlar i soppan.
Mycket gott och enkelt!

Jag var den lyckliga vinnaren i tävlingen och idag fick jag hem vinsten: en presentcheck för Arla Foods produkter. Det får bli till att handla hem några Kelda-soppor helt enkelt. Tack Molly för vinsten!

Den hälsosamma och nyttiga påskmaten

Snart är det påsk och det är trevligt, tycker jag. Då får jag njuta av några extra dagars ledighet och dessutom får vi roligt besök av min syster och svåger från England. Det är också en tid då man samlas med familj och släkt runt påskbordet och äter goda middagar. Ofta brukar påskmiddagarna bestå av bufféer där man kan välja av olika rätter. Jag tänkte därför tipsa om den påskmat, som är hälsosammast och nyttigast för oss att äta.

Ägg - Jag älskar kokade ägg och detta är en riktigt bra proteinkälla. I äggulan finns även bra fetter. Om man vill dra ned på kaloriintaget kan man välja att bara äta äggvitan. Men jag tycker att det är synd att hoppa över äggulan då den är god och innehåller en massa nyttigheter. Passa på att äta mycket ägg när det är påsk!

Sill - Detta är en fet fisk, som innehåller de viktiga och hälsosamma omega-3 fetterna. Det man kan vara lite försiktig med är att äta för mycket av de inläggningar som sillen ligger i. Det bästa är om man äter vanlig inlagd sill, som är inlagd i en klar vätska.

Lax - Detta är helt klart min favoritfisk! Den är god och nyttig med rikligt med hälsosamma omega-3 fetter. Gravad, rökt, ugnsbakad, kokad, all sorts lax är bra mat.

Kokt potatis - Det brukar finnas kokt potatis på påskbordet och det är en bättre kolhydratskälla än till exempel potatismos eller gratänger.

Knäckebröd - en skiva grovt knäckebröd till maten smakar bra och ger bra kolhydrater.

Grönsaker - Jag tycker att man ska satsa på att äta så mycket grönsaker som möjligt. Om det är du själv som kommer att stå för påskbuffén är mitt tips att du satsar på fräscha, vegetariska rätter som till exempel en mättande bönsallad och avokadotårta.

När det är påsk tycker jag man ska njuta av påskgodis och chokladägg om man tycker att det är gott. Man bör undvika att äta det i extrema mängder, men självklart ska man unna sig att äta av det man tycker är gott när det är påsk.

Vilken är din favorit i matväg när det är påsk?