fredag 30 april 2010

Regn på Valborg

Det regnar ute och vi har bestämt oss för att hoppa över att gå och titta på elden. Vi får skaffa oss Valborgs-känsla så gott vi kan i alla fall.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt trevlig Valborg!
Är det bara jag som tycker det, men regnar det inte så gott som varje år på valborgsmässoafton?

Vila från träning under helgen

Jag har lovat mig själv att vila från träning under helgen som kommer. Som jag just skrev blev det mycket träning för mig under april. De senaste veckorna har innehållit mycket träning och jag behöver nu en helg när min kropp får vila helt från träning. Det kommer säkert bli en del promenader, men jag kommer inte köra några hårda träningspass.

Men på måndag är jag redo att köra hårt igen. Då kommer mina muskler vara utvilade och laddade för att träna.

Balans i livet är viktigt. Det är viktigt att komma ihåg vilan för det är då resultaten från träningen kommer och musklerna får en chans att växa. Balans mellan träning och vila är viktigt. För en träningsgalen tjej som mig kan det vara svårt ibland att få till tillräckligt med vila och återhämtning. Om du är som jag: se till att planera in 1-2 dagar i veckan när du vilar helt från träning. För det är din kropp värd!

Träningssammanfattning för april

Idag är det sista dagen för denna månad. Jag kan med andra ord sammanfatta min träning under april. Det har blivit lite mer träning än normalt för mig under april. Främsta anledningen till det är för att jag varit med på en bootcamp med träning under en helg (Blogger Boot Camp) och ett träningsevent under en dag (Fitness Magazine 15-års fest). Under dessa träningsevent har jag tränat flera timmar, vilket har resulterat i extraträning för mig denna månad.

Jag registrerar all min träning på Funbeat och kan där se att jag har tränat 61 pass under april, vilka tillsammans har resulterat i 3062 minuters träning. Under april har jag bara haft fem dagar utan någon träning alls. Jag kan tycka att det är lite i minsta laget. Oftast brukar jag försöka ha två vilodagar i veckan så att kroppen verkligen får chans att återhämta sig från träning. Under maj kommer jag lägga in lite fler vilodagar än det blev i april. Annars är risken att kroppen blir övertränad och det vill jag inte.

April har var en månad med väldigt mycket rolig träning. Jag har kört mycket av den träning, som jag normalt sett tränar, såsom powerwalks, styrketräning, core, aerobics och booty. Jag har även kommit igång med löpningen och jag njuter varje gång jag får ge mig ut på ett löparpass. April var en extra rolig träningsmånad mycket på grund av Blogger Boot Camp, där vi tränade afrodans, bootcamp-pass utomhus, spinning, dansaerobics och pilates, och Fitness Magazine födelsedagsfest, där vi tränade afrikansk dand, danserobics, bodyjam och bodycombat. Under dessa helger fick jag prova på träning som jag aldrig har tränat tidigare och det är alltid extra roligt!

I stapeldiagrammet ser vi min träning under april. De högsta staplarna visar de dagar jag var på Blogger Boot Camps första dag och Fitness födelsedagsfest, då det blev många timmars träning.

Så här såg träningen ut för mig i april om man tittar på antal minuter per träningsform:
Powerwalks: 1,284
Styrketräning: 240
Löpning: 247
Core: 150
Aerobics: 120
Bodypump: 120
Poweryoga: 120
Booty: 90
Spinning: 90
Afro: 60
Afro Powerdance: 60
Bodyjam: 60
Bodycombat: 60
Pilates: 60
X-fit: 30
Trappträning: 15

Vilken härlig träningsmånad april blev! Det blev mycket träning och det blev stor variation på träningen. Precis som jag vill ha det! Hur blev din träning under april?

Klicka på länkarna för att se min träningssammanfattning av tidigare månader:
Januari 2010
Februari 2010
Mars 2010

Det blev en skön vårpromenad


Det blev en riktigt skön promenad i den vårlika och vackra naturen
. Vi gick längs med vattnet och i villaområden. Det var skönt att promenera i rask takt direkt efter min joggingtur. Först var benen lite stela, men efter några minuters promenad fick jag upp rörligheten i benen och kunde traska på i ganska bra tempo.

Vi fick njuta av vackra vårblommor och 65 minuter senare var vi hemma igen. Jag stretchade ordentligt efter promenaden eftersom benen nu hade varit i gång i 2 timmar totalt med både löpning och promenad.
Denna backe var relativt jobbig att gå uppför då mina ben var lite trötta efter löpningen. Men det gick med lite vilja!

Löpartur inledde min dag idag

Idag jobbar vi halvdag på mitt jobb eftersom det är Valborgsmässoafton. Jag har tagit ut en halvdag semester idag och har alltså en helledig dag från jobbet.

Jag har just kommit hem efter att ha varit ute och sprungit i 52 minuter. Normalt sett när jag har löpning på schemat på morgonen brukar jag inleda med en powerwalk/promenad innan. Men idag kommer jag få sällskap under min promenad och sällskapet ville ha lite sovmorgon så därför bytte jag plats på löparturen och morgonpromenaden.

Min löparrunda var skön. Jag sprang i relativt långsamt tempo då jag känner mig trött i benen efter all träning den senaste tiden. Eftersom jag inte hade värmt upp i form av långpromenad ville jag inte heller chocka kroppen alltför mycket med snabb löpning. Mitt mål med löpningen idag var att springa i minst 50 minuter. Det målet nådde jag eftersom jag sprang i 52,5 minuter.

Nu ska jag bara ladda med lite energi i form av en banan och lättkesella, sedan ger vi oss ut och traskar. Idag är en perfekt dag för utomhusträning. Som ni ser på bilderna är det vackert i skogen med vitsipporna och knopparna på träden. Luften är frisk och ljum. Det verkar helt enkelt som att det kommer bli en fin Valborgsmässoafton!

torsdag 29 april 2010

X-fit passet blev en riktig genomkörare

Jag och Cissi träffades på World Class Sundbyberg efter jobbet ikväll för att träna tillsammans. Det blev ett pass Core Express, som Madde instruerade. Och efter det ett pass X-fit Express med Martina.

Jag har bara tränat World Class X-fit pass två gånger tidigare, då på World Class Vasastan. Denna gång med Martina som instruktör blev en riktigt svettig genomkörare för kroppen. Men vad kul det var!

Det jobbigaste blocket enligt mig var när vi skulle hoppa upp och ner på stepbrädan, som jag hade ställt in på högsta läget, vilket gjorde denna övning till en riktigt jobbig sådan. Dessa brädhopp varvades med kombinerad knäböj och lyft med viktstång.

När vi var klara med alla blocken visade det sig att vi hade ungefär 4 minuter kvar av passet. Självklart kunde ju inte Martina låta oss gå därifrån så vi fick ett bonusblock bestående av burpees med armhävningar och tricepsarmhävningar. Efter det var jag verkligen helt slut!

Nu efter en dusch och en proteindryck börjar krafterna komma tillbaka. Jag kommer helt klart gå på detta X-fit pass fler gånger. För det var så kul! Och mer effektiv träning får man verkligen leta efter.


När jag kom hem möttes jag av denna vecka vy. Vilken underbart vacker kvällssol!

Laddad inför X-fit passet ikväll

För en stund sedan laddade jag med lättfil och hemmagjord müsli. Och ett äpple till det. För snart ska jag snart träna core och sedan ett X-fit pass, som den här grymma tjejen håller i.

Jag är fylld med energi och hoppas på ett riktigt svettigt och jobbigt pass. Det är jag övertygad om att det kommer att bli!

Kloka ord om konditionsträning på gymmet

Jag läste just Jillian Michaels email-utskick för dagen. Hon skriver om konditionsträning på gymmet och om hur viktigt det är att välja den form av konditionsträning som man tycker bäste om själv.

Detta är vad hon skriver idag:

Do the Cardio You Love

Doing your first cardio workout can be a little overwhelming, particularly if you're doing it at a gym. There are rows and rows of different machines to choose from. Do you walk, row, step, or climb your way to fitness? Which is best?

The answer is, any of the above. You should do whatever you enjoy the most — just make sure you're pushing yourself and keeping your heart rate at 85 percent of maximum. Sure, some machines are more effective than others. But if you dread and avoid certain exercises, it will be harder to motivate yourself, right?

Make sure to keep it fresh — if you've been doing the treadmill for a while, switch to the stepper for a few weeks. If you have access to only one type of cardio machine, you can change the way you use it every once in a while so that you avoid the workout plateau and keep yourself challenged and motivated.

Jag håller med, det viktiga är att man väljer den typen av träning som man gillar bäst själv. Och ser till att jobba effektivt under träningen. Konditionsträning innebär att hjärtat ska få jobba ordentligt!

Min favorit bland konditionsmaskinerna på gymmet är Elliptical Cardio Trainer. Vilken är din?

Mycket att vara glad för denna morgon


Denna morgon i punktform som jag har upplevt den:
 • En härlig promenad på en timme genom Stockholms gator
 • En grå himmel, som lät bli att fälla några tårar - Jag slapp regn!
 • Frisk, härlig luft
 • Fina knoppar på träden
 • Vackra blomplanteringar
 • Fina blommor i parkerna
 • Pigga ben, som orkade ta mig runt på den raska promenaden
 • Ännu en bra dag framför mig
Denna torsdag kan inte bli annat än bra!

onsdag 28 april 2010

Gå inte på den gamla äggmyten

Jag minns att jag under min uppväxt brukade höra att man skulle se upp med att äta för mycket ägg. Man skulle absolut inte äta det varje dag då det kunde höja kolesterolet. Om du tillhör en av dem som fortfarande tror det så kan jag säga till dig att DETTA ÄR EN MYT.

Jag läste senast i senaste numret av ToppHälsa att ägg inte alls höjer kolesterol-värdet, utan är något vi kan äta mycket av.

Det är faktiskt till och med så att om du äter mycket ägg sänker du kroppens egen produktion av kolesterolet.
Det fungerar bra att äta 2-3 ägg om dagen och då ska man äta äggulan också. I den finns det mängder av nyttigheter. Själv äter jag ägg så gott som dagligen. Hur ofta äter du ägg?

Jag brukar ofta avsluta min dag med att äta ägg till middag. Så blev det även ikväll då jag åt äggröra gjord på två ägg och kalkon. Till det minikeso och sallad. Ägg är rika på proteiner, vilket är bra att äta mycket av på kvällen.

Visualisera belöningen - Beach 2010 tips nr 15

Våren är här på allvar, vilket är underbart. Jag försöker att njuta varje dag av alla vårtecken istället för att tänka framåt alltför mycket. Jag tror på att leva och njuta av nuet istället för att leva i det förgångna eller i det som komma skall.

Vissa av er har kanske gett löften till er själva vad ni vill uppnå inför Beach 2010 säsongen. Kanske vill ni lyckas gå ned ett par kilo, bli starkare eller bara få till ett hälsosammare sätt att leva på för att få mer energi och bli piggare. Oavsett vad som är ditt mål inför sommarsäsongen är det viktigt att allt ibland visualisera målet och belöningen framför sig.

För min del tänker jag se till att träna varierat och ofta fram tills min semester börjar i augusti. Jag kommer äta som jag brukar, vilket är nyttigt och varierat, med lite undantag för det under helgerna. Under augusti när jag har semester kommer jag unna mig att inte vara tvungen att träna. Jag kommer inte planera in det i kalendern, som jag annars normalt sett brukar. Får jag lust att träna så kommer jag att göra det, men det kommer inte finnas något tvång till det. Jag vet att det normalt sett brukar bli en hel del promenader och andra aktiviteter på semestern så jag känner mig inte orolig för att jag kommer bli helt stillasittande. Kroppen behöver viloperioder emellanåt och jag planerar att ha en sådan i samband med min sommarsemester.

För mig är det viktigt att veta att jag kommer ha denna viloperiod. Det blir något för mig att se fram emot, vilket gör det lättare för mig att prestera till max nu när jag tränar på som vanligt. Det är det jag menar med att visualisera belöningen. Jag vet att min belöning kommer bli vila från träning under en period och det får mig att bli peppad att jobba hårt för att göra mig förtjänt av belöningen.

Fundera över vad du har för mål med din träning. Fundera över om du har några mål inför Beach 2010. Tänk ut en belöning och visualisera den framför dig. Det kommer få dig att nå målet. Jag lovar!

Här hittar du samtliga Beach 2010 tips.

Mina nya träningsskor är invigda

Precis som Soffan har jag nu invigt mina nya snygga träningsskor, från Reebok, som jag fick på Fitness Magazines födelsedagskalas i lördags. Jag hade på mig dem i morse när jag tränade bodypump.Jag tycker att skorna är riktigt snygga, men de lämpar sig inte för all typ av träning. De är inte direkt mjuka utan ganska stela och fungerar därför inte att ha på sig när man tränar sådant som innebär mer rörelse. Jag skulle inte ha dem när jag tränar aerobics, step eller dance till exempel. Men till aktiviteter som bodypump och styrketräning fungerar de mycket bra!

Härlig vårmorgon med bodypump

Det blev en härlig promenad genom ett soligt och vårlikt Stockholm denna morgon. En timme senare klev jag in på World Class Nybroplan och körde ett pass bodypump.


Härliga bilder från min morgonpromenad.

Jag har härliga vårkänslor i kroppen och det ser ut som att denna dag kommer bli solig och fin.

Även fast jag ska sitta inne på kontoret och jobba idag så blir jag glad av att se solen lysa utanför fönstret.

Ha en härlig onsdag alla!

tisdag 27 april 2010

Mycket att bära på när man tränar

Jag brukar alltid ha mycket att bära på eftersom jag måste släpa på träningskläder, skor och duschkläder till och från jobbet, gymmet och hemmet. Jag har en stor ryggsäck för att inte belasta ryggen på ett negativt sätt. Men jag brukar också ha en ganska stor handväska, fylld med övriga saker jag behöver ha med mig, vilket gör att det totalt sett är ganska mycket att bära på.

Det bästa hade varit om man kunde ha ytterligare en tvättmaskin på gymmet och en på jobbet så man slapp bära kläder fram och tillbaka. Men det går ju inte...

Idag när jag instruerade Aerobics Express på morgonen på World Class Sundbyberg och Core Express på kvällen på samma gym kunde jag lämna hela innehållet från ryggsäcken i skåpet på gymmet under dagen. Jag slapp alltså släpa detta fram och tillbaka till jobbet. Men det vanliga är ju inte att jag tränar på samma ställe både före och efter jobbet så de flesta dagarna går jag med min tunga packning från plats till plats.

Är jag den ända som känner att det kan vara betungande med så mycket packning när man är en tränande människa? Eller har du också känt samma sak ibland? Hur ska man göra för att slippa bära så mycket?

Fokusera på rätt coreteknik

Jag har just kommit hem efter att ha instruerat ett Core Express pass. När man tränar coremuskulaturen är det extremt viktigt att man jobbar med rätt teknik, vilket det i och för sig är i alla typer av styrkeövningar.

Om du ska träna coremusklerna ska du tänka på detta:
 • Spänn till bålen och försök hitta kärnan, den inte magmuskulaturen.
 • När du gör övningar liggande med ryggen på golvet ska du se till att pressa ländryggen mot underlaget hela tiden.
 • Se till att ha en avspänd nacke, bakåttryckta axlar och en stolt hållning i bröst.
 • När du jobbar i vanliga crunches (situps) kan du ha händerna lätt som stöd bakom nacken, men du ska aldrig dra i huvudet.
 • Jobba hela tiden med andningen och ta hjälp av den. När du jobbar uppåt och övningen är som tyngst ska du andas ut. När du jobbar tillbaka i övningen andas du in.
 • Se till att göra små rörelser med rätt teknik, hellre än stora och yviga övningar. Det allra viktigaste är att tekniken är rätt, inte att rörelsen är stor.
Om du lyckas med att följa samtliga av de ovanstående punkterna så jobbar du optimalt och det är då du kommer märka resultat. Du kommer märka att du får träningsvärk och att du blir starkare i bålen på sikt.

Personligen älskar jag att träna bålen och den övriga coremuskulaturen. Dessa muskler är också väldigt viktiga att träna då vi behöver dem för att klara av vardagen utan att få skador. Med en stark coremuskulatur orkar du sitta upp med en korrekt hållning, du orkar lyfta tunga saker och du orkar hålla kroppen upprätt.

Så, se till att träna coremuskulaturen regelbundet och gör det med rätt teknik!

En härlig avslutning på aerobicspasset

Efter min morgonpromenad instruerade jag aerobics express nu på morgonen. Vi körde på med den koreografi som jag har kört några veckor nu. Men jag valde att avsluta passet lite annorlunda än vanligt.

Istället för att köra ytterligare några finalvarv av koreografi körde vi låt nummer tre från den senaste Booty Express koreografin. Det är en riktigt jobbig låt på nästan fem minuter, som beatår av en massa skidhopp och utfallshopp. Det är med andra ord riktigt bra träning för rumpa och lår, men även jobbigt konditionsmässigt.

Jag hoppar i utfall under Booty-låten.

Efter att vi hade avslutat med denna booty-låt var alla helt slut. Och jag med! Men bra och effektiv träning var det. Och det verkade som att de gillade att få träna lite booty i slutet av passet!

Underbara morgonpromenad med härliga vårtecken - Beach 2010 tips nr 14

Jag vet att jag har skrivit om det flera gånger tidigare, men det tål att upprepas: promenader nu när det är ljust på morgnarna är bland det underbaraste som finns. Jag brukar gå mina morgonpromenader under hela året. Men det är nu på våren och under sommaren som jag njuter av dem som mest.

Det finns ingen bättre start på dagen än att börja den med en rask promenad medan solen går upp och ger liv till naturen.


Underbar utsikt från tåget i morse.

I morse hade jag en underbar upplevelse när jag gick min promenad på en timme. Det började redan på pendeltåget då jag fick njuta av en eldröd sol, som visade sig över horisonten. Under min promenad i Sundbyberg fick jag sedan njuta av en vacker morgonhimmel, vitsippor på marken och knoppar på träden. Luften är så skön att andas på morgonen och det är förhållandevis tyst. Jag älskar mornar!


Underbara vårtecken under min morgonpromenad.

Mitt Beach 2010 tips för idag blir att utnyttja morgonen. Om du inte redan tar morgonpromader är mitt tips att du ställer klockan på en timme tidigare än vanligt. Inled dagen med en rask promenad och gör den gärna medan du ändå är på väg till jobb eller skola. Då sparar du lite tid och du förenar nytta med nöje.

När du sedan inleder din dag på jobbet eller skolan har du en massa härlig energi, som du har tankat under promenaden. För frisk luft, solljus och motion ger energi!

måndag 26 april 2010

Tonfisksallad med kokt ägg och keso

Av någon anledning äter jag tonfisk alldeles för sällan. Jag vet inte varför det är så för jag tycker att det är gott med tonfisk och det är bra och nyttig mat.

Oftast när jag äter tonfisk blir det tonfisk på burk. Ikväll hade jag ett grymt sug efter just detta så det fick bli en tonfisksallad med kokt ägg och keso. Denna rätt är enkel att tillaga och passar särskilt bra att äta på kvällen då den är rik på proteiner och inte innehåller så mycket kolhydrater. Här kommer receptet.

Tonfisksallad med kokt ägg och keso
2 portioner

1 burk tonfisk
2 ägg
bladspenat eller sallad
tomater
gurka
5-6 soltorkade tomater
1 avokado
1 dl minikeso

Jag började med att koka äggen. Koka dem valfri tid beroende på om du vill ha löskokt eller hårdkokt. Jag tycker att 7-8 minuter är lagom. Jag sköljde och skar upp bladspenat, tomater och gurka och blandade i en skål. Jag skar soltorkade tomater i mindre bitar och blandade i salladen. Avokadon skar jag upp i skivor och blandade också i.

Därefter delade jag upp salladen i två djupa tallrikar. Jag öppnade tonfiskburken och hällde av vattnet. Jag delade upp tonfisken på tallrikarna. När äggen kokat klart skar jag upp dem i små båtar och fördelade på tonfisksalladerna. En liten klick minikeso på det och salladen var färdig att njuta!

Burpee - Veckans övning

Veckans övning denna gång blir en övning som är riktigt jobbig, både konditionsmässigt och styrkemässigt. Jag gjorde den senast under Boot Camp passet på Gärdet under Blogger Boot Camp förrförra helgen. Övningen är en funktionell sådan och kallas för Burpee. Här förklarar jag nu steg för steg hur man utför en korrekt Burpee. För om man gör den korrekt är det en extremt jobbig och en bra övning för så gott som hela kroppen.


1) Börja i utgångsposition för armhävningar. Gör en armhävning med fötterna i marken. Fortsätt sedan upp till hukande ställning med fötterna i marken och böjda knän.

2) Från den hukande positionen ska du nu ta i med all din kraft i ben och bål för att hoppa rakt upp.3)
Du hoppar rakt upp i luften med händerna över huvudet. Försök att hoppa så högt upp som möjligt. Landa på fötterna med lätt böjda knän. Det är viktigt att knäna är lätt böjda för att undvika skador i dessa.

Börja sedan om från början genom att hoppa ned och inta armhävningsposition igen. Dessa rörelser ska ske i ett flöde och målet är att det ska gå så snabbt som möjligt, samtidigt som det är viktigt att inte slarva med tekniken.

Om du är ny på detta är min rekommendation att börja med 10 burpees, vila en stund, köra 10 till, vila och sedan köra 10 sista. När du har blivit starkare i övningen kan du utmana dig själv att göra fler burpees på raken och vila kortare mellan seten.

Burpees är verkligen bra grejjer! Grymmare och mer effektiv övning får man leta efter! Om du vill se hur en Burpee går till genom en video klicka här. För att se samtliga av Veckans övningar; klicka här.

Min snygga löparjacka från Nike

Denna snygga löparjacka från Nike fick vi på Blogger Boot Camp förrförra helgen. Idag, när jag var ute och sprang, var första gången som jag använde den. Jag gillar denna löparjacka skarpt. Den är perfekt att använda nu när det har blivit lite varmare i luften. Idag hade jag på mig en långärmad tunn tröja och denna tunna löparjacka över. Och det var precis lagom för att jag skulle hålla mig lagom varm under löparturen.

Det jag också gillar med jackan är att den har perfekt passform och den har två fickor med dragkedjor. Att ha fickor med dragkedjor när jag är ute och springer är nästan ett måste för mig. Jag har alltid med mig min Iphone, för att mäta tiden och lyssna på musik, och då behöver jag en bra ficka att stoppa den i.

Jag tycker också om att den är svart. Då kommer jag garanterat inte tröttna på den och den kommer alltid att matcha min resterande löparoutfit, oavsett vilka färger den består av.

Så tack Blogger Boot Camp för en riktigt bra, funktionsduglig och snygg löparjacka. Är det fler BBC-are som redan har invigt den? Vad tycket ni om den?

Det blev ett långsamt återhämtningspass

Jag var nog lite optimistisk igår när jag formulerade mitt träningsmål för dagen idag. Planen var att springa sju varv runt Humlegården och slå mitt personbästa på 49,34 minuter. Redan när jag tog de första löparstegen i morse förstod jag att det aldrig skulle gå. Jag hade värmt upp benen ordentligt genom en 60 minuters morgonpromenad. Men ändå kände jag mig stel och helt slut i benen.

Jag var tvungen att hålla ett mycket långsammare tempo än jag normalt brukar. Jag är övertygad om att detta berodde på att jag har tränat extremt mycket de senaste två veckorna och även fast jag hade vilodag från träning igår så var inte min kropp redo för att pressa sig för mycket.


Dessa underbart vackra blommor fick jag njuta av under löpningen i morse, varv efter varv.

Men eftersom jag tycker att det är viktigt att lyssna på sin kropp och anpassa sig efter dagsformen lät jag tävlingsmänniskan i mig vila denna morgon (även om det var svårt) och istället såg jag passet som ett lugnt och skönt återhämtningspass. Istället för sju varv runt Humlegården på 49,34 minuter blev det sex varv runt Humlegården på 47,59 minuter. Jag höll alltså ett tempo på 8 minuter per varv istället för runt 7,05 minuter per varv. Ganska stor skillnad med andra ord!

Men jag tänker positivt och låter tävlingsmänniskan vila sig i form tills jag har en bättre dagsform. Då ska jag minsann slå tiden 49,34 minuter för sju varv.

söndag 25 april 2010

Träningsupplägg vecka 17

Jag har ganska mör i kroppen efter mycket träning på senaste tiden. Två helger i rad har jag varit på träningsevent med många träningsklasser per dag samtidigt som jag har tränat på som vanligt i veckorna. Nästa vecka bli en mer normal vecka då jag inte har någon träning inplanerat till helgen utan kommer koncentrera mig på att träna under vardagarna. Jag känner att detta är välbehövligt.

Träningsupplägg vecka 17:
Måndag: Promenad innan frukost 60 minuter + Löpning 50-55 minuter
Tisdag: Promenad innan frukost 60 minuter + Aerobics Express (jag instruerar) + Core Express (jag instruerar)
Onsdag: Promenad innan frukost 55 minuter + Bodypump 60 minuter
Torsdag: Promenad innan frukost 60 minuter + Core Express + X-fit 30 minuter
Fredag: Promenad innan frukost 55 minuter + Löpning 50-60 minuter
Lördag: VILA
Söndag: VILA

Marabou Passion - den nya chokladsmaken

Nu har jag provat Marabous nya chokladsmak Passion. Det är en mjölkchoklad med smak av passionsfrukt och chili. Jag brukar normalt sett inte vara så förtjust i choklad med fruktsmak. Men denna chokladsmak tycker jag var helt ok.Det var en god kombination med den söta chokladen tillsammans med den syrliga passionsfrukten. Däremot kände jag inte smaken av chili alls. Men den blir inte en av mina Marabou-favoriter. Jag håller fast vid Digestive och Mintkrokant som mina favoriter.

Har du smakat Marabou Passion? Vad tyckte du om den?

Med hopp om att slå min tid imorgon

Imorgon bitti står det löpning på programmet för min del. Jag planerar att springa sju varv runt Humlegården, vilket är en runda på någonstans mellan 9,8 och 10,5 kilometer. Jag har sprungit just den rundan vid ett antal tillfällen redan i år. Främsta anledningen till varför jag tycker om att springa just den rundan är för att den ligger precis intill mitt kontor. Men jag gillar den också för att det är lätt att hålla koll på hur man ligger till tidsmässigt genom att jämföra varven med varandra. Och det är en sträcka som inte består av några rödljus eller övergångsställen, vilket betyder att jag kan springa obehindrat i min takt hela tiden. Det gillar jag.

En bild från vägen runt Humlegården där jag ska springa imorgon innan snön försvann.

Eftersom jag har sprungit denna runda några gånger i år redan så har jag tider att jämföra mig. Imorgon tänker jag springa på rekordtid så nu sitter jag och laddar mig själv rent mentalt inför detta. Första gången jag sprang denna runda i år sprang jag den på 51 minuter. Gången efter jag sprang den rundan gick det på 49,34 minuter, vilket visade sig bli snabbast hittills. För senast när jag sprang rundan gick det på 50,56 minuter.

Jag laddar alltså inför att klara rundan på mindre än 49 och en halv minut. Tror ni att jag klarar det? Håll tummen för att jag gör! Annars kommer jag få ett straff i form av ett åttonde varv runt Humlegården.

Pago - en bra dryck med mycket vitaminer

Om man vet med sig att man får i sig för lite vitaminer och mineraler för att man inte äter tillräckligt med frukt och grönsaker är ett bra tips att dricka en dryck som Pago.

Denna fruktdryck innehåller bara koncentratet från frukt och grönsaker. Den är med andra ord fri från tillsatser och onaturliga ämnen. Om man dricker en Pago får man i sig vitaminer och mineraler motsvarande ett par frukter. Så drick den gärna så ofta som möjligt!

Om man redan äter mycket frukt och grönt behöver man inte dricka dessa typer av drycker. Jag till exempel äter frukt och grönt vid minst fem tillfällen om dagen och lider definitivt inte brist på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kan man göra som jag och äta frukt och grönt så pass ofta är det att föredra då man får i sig mer fibrer av det än av att dricka det i form av Pago.

Hur ofta äter du frukt och grönt? Eller dricker du hellre drycker som Pago för att få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler?

Videoklipp från gårdagens träningsfest på Berns med Fitness Magazine

Jag hittade lite filmklipp på Youtube som Fitness Magazine bloggen har lagt upp. Filmklippen är naturligtvis från gårdagens härliga träningsfest på Berns.

Dorotka inledde dagen igår med en riktigt rolig och medryckande dansklass. Mot slutet av klassen delade hon in oss i två grupper och vi fick dansa mot varandra. Det var en mäktig känsla!Även om alla klasser jag gick på igår var roliga måste jag nog säga att Dorotkas afroinspirerade dansklass var den allra roligaste. Här kommer ett till filmklipp från den där man ser mig i början av klippet dansandes längst fram till vänster i bild, med ett turkost linne på mig.Här är ett kort videoklipp från det dansaerobics-pass som duktiga Oscar höll:Här kommer Åsa Fornanders Bodyjam med väldigt dåligt ljud tyvärr. Men man får i alla fall se lite av den coola dansen!Vilka härliga klasser det var och vilken inspiration de gav! Nu sitter jag här med grym träningsvärk i axlar, antagligen från bodycombat-passet med Fredrik Andersson. Men i övrigt känner jag mig faktiskt pigg i kroppen!

lördag 24 april 2010

Videoklipp från Blogger Boot Camps afrodans

Jag hittade ett videoklipp, som Terese Sparkibaken filmade under Blogger Boot Camps afropass förra helgen. Man ser mig mot slutet av klippet, långt bak i salen i ljusblått linne och grå tajta byxor. Magdalena Bibik, som var afro-instruktören, var riktigt duktig och musiken var medryckande.

Nya snygga Reebok-skor från födelsedagsfesten

Dessa snygga träningsskor från Reebok fick vi som deltog på Fitness Magazines födelsedagsfirande på Berns idag.

Jag gillar dessa skor skarpt och kommer använda dem när jag tränar styrketräning, bodypump och liknande inomhuspass på gymmet. De känns inte ultimata att ha till aerobics- eller dansklasser då de är ganska stela och inte har så mycket svikt i sig. Men de kommer passa perfekt när jag ska träna sådan typ av träning där man inte hoppar och studsar runt så mycket.

Det är bra att skorna är vita då det passar till det mesta. Annars brukar jag falla för mer färgglada kläder och skor, och i de flesta fall rosa. Men dessa vita med gröna detaljer passar och går att kombinera till det mesta i min träningsgarderob, vilket jag ser som en stor fördel.

Jag ser fram emot mitt första träningspass med dessa nya skor. Det är alltid en skön känsla när man får inviga ett nytt plagg eller ett par nya skor i träningen. Tycker inte ni?

Fitness Magazines Summer Training Party på Berns - Vilken härlig träningsdag det blev!

Fitness Magazine firar sin 15-års dag som tidning idag och jag har varit med på Berns under dagen på de galet roliga träningsklasserna, som var en del av födelsedagsfirandet.

Dagen började tidigt i morse när jag mötte upp Soffan på centralen. Vi gick tillsammans till Berns och checkade in. Vi fick fina skor från Reebok och lite produkter för fötterna. Vi hittade ett hörn i stora salen på Berns där vi kunde ha våra grejjer och Soffan kunde sitta och mysa en stund.

Klockan 9.00 började den första träningsklassen. Det var Dorotka Baburin som höll sin afrodans-inspirerade klass Afro: Summer Tribal Afro Hits.

Jag har tränat ganska många gånger för Dorotka. Redan för 5-6 år sedan på World Class Jakobsberg var jag en flitig besökare på hennes dance-klasser och när jag utbildade mig till aerobicsinstruktör var det hon som höll i utbildningen.

Som vanligt höll Dorotka en väldigt rolig och inspirerande klass. Vi kom verkligen in i feststämning direkt då hennes klass var inspirerad av afrikanska rytmer och housemusik. Den roliga danstimmen gick alldeles för fort kan jag säga.

Efter det var det dags för Oscar Nilsson att hålla sin klass Danceaerobics: Summer Dance. Oscar är den charmigaste instruktören jag vet om. Han har alltid glimten i ögat och är extremt duktig på att lära ut, samtidigt som hans koreografier är roliga. Vi fick snurra många gånger och jobba mycket med höfterna i hans koreografi, vilket jag gillar. Även danstimmen med honom gick alldeles för fort.

Så var det dags för Åsa Fornander som höll klassen Summer Night BodyJam. Det var riktigt kul att träna för Åsa, vilket jag inte har gjort tidigare. Det var en rolig koreografi och som krydda hade hon med sig tre dansare uppe på scenen. Vilken show!

Det var kul att träffa Åsa efteråt också. Vi åt lunch med henne i solen efter klassen. Hon verkar vara en hur gullig tjej som helst!

Efter lunchen var det dags för den sista klassen för min del. Det var Fredrik Andersson som höll Body Combat: Summer BodyCombat Moves. Jag är mäkta imponerad av den killens fysik måste jag säga. Vilken styrka, vilka muskler! Det var kul med body combat. Jag har inte tränat det tidigare, men jag gjorde mitt bästa och kämpade på med alla slag och sparkar. Efter den svettiga timmen var min kropp riktigt trött.

Jag och Soffan lämnade Berns efter Fredriks body combat klass. Ingen av oss kände varken för Musses och Usamas Midsummer Nightmar pass eller Fredrik Binettes hathayoga. Och i och med att våra kroppar var trötta och vi var nöjda med de klasser vi hade kört så beslöt vi oss för att hoppa över de sista två.

Tack Fitness Magazine för ett riktigt roligt och härligt träningsfirande! Och grattis till 15-åringen!