tisdag 30 november 2010

Detta är hälsa för mig

Jag har nyligen läst diskussionerna hos ett gäng andra träningsbloggare om hur de ser på hälsa och vad som är hälsa och hälsosamt för dem. Jag vill nu lägga in mitt ord i debatten genom att punkta upp vad hälsa innebär för mig.

Detta är hälsa för mig:
 • Att låta träning vara en naturlig del av vardagen. Med det sagt menar jag inte att jag måste eller vill träna varje dag, utan jag låter det ske ett antal gånger i veckan och ser till att ha minst ett par vilodagar varje vecka.
 • Att äta hälsosamt i de flesta av fallen, dvs att låta ungefär 9 av 10 måltider vara nyttiga. Övriga måltider kan vara lite onyttigare eller bestå av godis eller glass om det är vad jag är sugen på. Jag äter nyttigt i de flesta fallen för att jag helt ärligt tycker att det är godast och för att jag mår som bäst av att äta sund och bra mat. Men när jag väljer att äta onyttigare känner jag ingen skuld för det, utan unnar mig att njuta av det.
 • Att röra på sig så mycket som det är möjligt när man måste transportera sig någonstans. Detta innebär för mig mycket promenerande, cykling och trappgång varje dag. Och allt detta är bonusmotion som man inte hinner reflektera över att man utför!
 • Att unna sig vila och sömn när man är trött.
 • Att hoppa över ett träningspass när kroppen inte orkar.
 • Att dra ned på tempot i träningen eller rent allmänt när det inte känns bra i kroppen.
 • Att syssla med sådant som man mår bra av.
 • Hälsa är att må bra och har egentligen ingenting med en specifik vikt eller ett speciellt utseende att göra.
Så tycker jag i alla fall. Och jag måste säga att jag håller med Äta Träna Kämpa och hennes syn på hälsa till fullo. Jag håller även med Maria Andersson när hon skriver om blogghets. Det finns en risk med att ha en blogg som handlar om träning och bra kost eftersom det är det enda som behandlas i bloggen. Många av er som läser min blogg kanske tror att jag tränar extremt mycket, alltid äter extremt nyttigt och sällan unnar mig av "livets goda". Jag kan förstå att det ser ut som det utifrån eftersom de inlägg jag skriver har med det att göra. Men så är inte fallet! Jag försöker leva så hälsosamt som möjligt och lyssna på min kropp, vilket innebär att jag försöker hitta en bra balans med allt i livet. Jag hoppa att inläggen om min träning är inspirerande och ger träningsmotivation och att ni får tips vad det gäller nyttig mat när ni läser mina kostinlägg. Det är i alla fall min tanke och förhoppning!

Bilden föreställer mig i min varma mössa och jacka, som gör det möjligt för mig att fortsätta med vardagsmotion i form av cykling och promenader fastän det är minus 10 grader och snålblåst (som just nu). Nu har min man dessutom varit så snäll och bytt till dubbdäck på min cykel så nu kan jag cykla hela vintern fram och tillbaka till stationen. Det är också hälsa för mig!

PT-kampen är nu avgjord

Under hösten har ett gäng personliga tränare från World Class tillsammans med lika många klienter tävlat om att vinna PT-kampen. Nu är denna kamp avgjord. Robert Strandh var den som slutade som vinnare i PT-kampen 2010.

På bilden till vänster syns Robert till höger med vinnarpokalen i famnen. Bilden till höger visar samma man 10 veckor tidigare. På hans blogg kan man läsa att han för 10 veckor sedan såg sig själv som en lätt stressad egenföretagare med en släng av ADHD och som ser vansinnigt mätt ut. Nu är det en helt annan person framför oss, som uppenbarligen har lyckats bli av med sina överflödskilon under PT-kampen. Bra jobbat och grattis säger jag! Läs mer på PT-kampens blogg.

Bara ett par veckor kvar av höstschemat på World Class

På tisdagar ringer min väckarklocka 04.40. Detta för att jag ska hinna i tid till mina klasser som jag instruerar tisdag mornar. I morse var det dags igen. När klockan ringde denna morgon var jag inte direkt kaxig. Jag märker att det blir allt svårare att ta sig upp nu på morgonen och känner mig helt klart i behov av lite julledighet. Imorgon börjar december och det är bara några veckor kvar till julledigheten. Det ska bli riktigt skönt att kunna sova lite längre på morgnarna!

Även på gymmen blir det lite lugnare tempo under julveckorna. Om 2 veckor startar julschemat på World Class och mina tidiga tisdagsklasser utgår då.

Jag var visserligen trött 04.40 när klockan ringde i morse, men strax därefter var jag pigg och i gång. Aerobicsklassen blev riktigt svettig och coreträningen var skönt jobbig. Att starta sin tisdag med denna typ av träning är guld värt! Så visst kommer jag sakna mina tisdagsklasser under julveckorna.

Jag körde den nyaste corekoreografin på coreträningen idag. Denna övning, den s.k. fällkniven, är en av övningarna i den nya koreografin.

måndag 29 november 2010

Effektiv cykling och coreträning


Jag startade denna dag (och vecka) med ett halvtimmes pass på spinningcykeln hemma och ett halvtimmes pass coreträning. Att träna kortare pass på 20-30 minuter är verkligen effektiv träning så länge man ser till att utnyttja minuterna väl.

Det finns en anledning till att World Class concept med Expressklasser är en sådan succe. En expressklass på World Class är ett träningspass på en halvtimme där man tränar aerobics, spinning, core, booty, afrodans eller liknande. Eftersom man "bara" har en halvtimme på sig lägger man upp passet på ett sätt så att man utnyttjar varje minut till effektiv träning. Det var så jag gjorde i morse: jag tränade på ganska hårt på spinningcykeln efter att jag hade värmt upp och jag tränade core enligt senaste Core Express koreografin. På så vis fick jag ut maximalt av min totalt en timmes träning.

Testa att träna "express" om du inte redan har gjort det!

fredag 26 november 2010

Tidigare hemgång istället för yoga

Det var egentligen tänkt att vi skulle ha yoga på lunchen på jobbet idag. Två av mina kollegor har tagit initiativet till att anlita en yogalärare, som ska hålla yogaklasser för de som vill bland personalen vid några tillfällen. Idag var första gången som hon skulle hålla en klass för oss. Tydligen var det bara jag och tre till kollegor anmälda. Det tycker jag är lite lite av ungefär 100 anställda. Jag menar vem tackar nej till en kostnadsfri yogaklass med en professionell yogalärare? Det visade sig dessutom att samtliga av mina tre kollegor, som hade anmält sig till yogan, hade glömt att ta med kläder. Hur lyckas man med att glömma kläder när man självmant har anmält sig till ett träningspass? För mig som träningstokig och van packare av träningsväskor har jag svårt att förstå det!

Det blev alltså ingen yoga eftersom det bara var jag som hade kläder med mig och kunde köra. Men, men, det kommer fler yogatillfällen. Nästa gång jag har tänkt vara med på jobbet är den 6:e december. Då hoppas jag verkligen att fler är anmälda och kommer ihåg att ta kläder med sig!

Istället för yoga på lunchen jobbade jag in lunchen en del så att jag kunde gå lite tidigare från jobbet istället. Inte helt fel eftersom det är fredag. Trevlig helg på er!

Att pulsa i snö är bra träning

De senaste dygnen har det snöat i stort sett konstant. Även nu i natt har det snöat för när jag gick utanför dörren i morse såg jag att ett nytt snötäcke hade lagt sig på marken, som igår var nyplogad. De gångvägar jag går på för att ta mig till stationen hade inte hunnit bli plogade när jag gick där denna morgon. Plogbilen kom strax efter mig. Det var inga meterhöga snödrivor att tala om, men det var tillräckligt för att vara tvungen att pulsa i snö för att ta sig fram. Det positiva med det är att det ger bra träning för ben och puls!

Jag valde alltså att gå till stationen denna morgon istället för att ta cykeln. Precis som igår när jag också gjorde det var jag tvungen att småspringa bitvis. Av någon anledning är jag mer av en tidsoptimist när jag ska gå till stationen än när jag ska cykla. Så för att hinna till tåget var jag tvungen att springa emellanåt. Av någon anledning tycker jag att det är lättare att jogga än att gå riktigt rask takt när jag har bråttom. Är du också en sådan person som hellre småspringer än går snabbt när du har ont om tid? Eller är det bara jag som är lite konstig där?

Den snabba promenaden/småjoggingen till stationen gav mig en kickstart på dagen, och jag ser nu fram emot en bra fredag!

torsdag 25 november 2010

Härliga träningsendorfiner efter kvällens träning

Som vanligt på torsdags kvällar har jag ikväll instruerat klasser på World Class; Booty och Core. Det var sista gången som jag körde de gamla koreografierna. Nästa vecka startar vi med de nya koreografierna. Det ska bli kul! När man har kört samma upplägg i tre månader känner man att det är dags att byta.Nu är jag nyduschad och har fått i mig snabb energi efter träningen i form av en proteindrink och en banan. Perfekt efter-träningen-mat tycker jag, som går snabbt att få i sig, är lätt att ha med och innehåller proteiner och snabba kolhydrater. Nu är jag på väg hem för en resterande lugn kväll hemma och sen middag. Och laddat med härliga efter-träningen-endorfiner har jag!

PS. För er som har missat det; nu kan man anmäla sig till Nike Blast 2011 i januari! Läs om det här och anmäl dig här. DS.

Promenad i mycket snö

Jag pulsade i mycket snö när jag gick och periodvis småsprang (för att jag hade lite ont om tid) till tåget denna morgon. Snön yrde även ner från himlen och min jacka och väskorna var en blöt historia när jag var framme vid pendeltågsstationen. Nu har vintern verkligen kommit på riktigt! Jag tycker att det är mysigt, samtidigt som det blir lite krångligare att ta sig till olika platser. Men så länge man har bra kläder och gott om tid så fungerar det bra!


Min morgonpromenad var helt klart uppfriskande! Nu sitter jag på tåget in till stan. Kvar återstår en promenad genom stan på 20 minuter innan min vardagsmotion denna morgon är avklarad. Jag hoppas på att snön inte yr runt lika mycket inne i stan.

onsdag 24 november 2010

Äter du för mycket salt?

Jag gjorde just testet "Äter du för mycket salt"IForms sajt. Där får man klicka i svaret på ett antal frågor som har att göra med om man regelbundet äter mat som innehåller onödigt stor saltmängd. Jag fick svaret: "Du har inga problem! Bra! Du verkar ha stenkoll på dolda saltfällor - det tackar ditt blodtryck och din vikt dig för."

Testa du också! Vi behöver äta en viss mängd salt, men vi bör undvika att äta salt i för stora mängder. Risken för högt blodtryck ökar om vi äter för mycket salt. Enligt Livsmedelsverket ska vi äta 5-6 gram salt om dagen, men de flesta svenskar äter idag ungefär dubbelt så mycket. Här kan du göra testet.

Källa: Iform.se

Booty och coreträning hemma

Precis som i måndags inledde jag min dag med att träna hemma. Jag ville träna igenom de senaste booty- och corekoreografierna då det är premiär för dem nästa vecka på alla World Class gym.

Jag kunde inte vara med på utbildningen för de nya koreografierna i helgen eftersom jag var i Göteborg så jag är tvungen att lära in mig dem på egen hand. Med videoinspelning på datorn och beskrivningar på papper så fungerar det bra att lära in sig klasserna. Jag körde igenom hela bootyn och hela coreprogrammet. För er som brukar träna booty och core på World Class kan jag meddela att övningarna är effektiva även denna gång!

Nästa vecka är det alltså premiär för samtliga nya expressklasser, såsom Booty Express, Core Express och Afro Express, på samtliga World Class gym i Sverige. Var med och kör de nya koreografierna då!

När jag efter träningen och duschen sedan cyklade till stationen för att åka till jobbet var det redan ljust! Annars är jag så van vid att det är becksvart när jag ger mig ut, så det var en härlig bonus!

tisdag 23 november 2010

Mikrofonkåt med September får mig att träna bättre

När jag tränade i gymmet i morse spelades den här låten på radion:Septembers version av Petters Mikrofonkåt är så bra! Jag älskar att träna till den och då helst styrketräning. När jag hör den kommer jag igång direkt! Har ni också låtar som får er att prestera extra bra i träningen? Se till att spela de låtarna när ni tränar så ska ni se att träningsmotivationen ökar!

Aerobics och lite styrketräning

Jag instruerade Aerobics Express denna morgon. Passet gick bra förutom att jag valde en alldeles för lugn låt som finallåt. Jag hade velat ta en med mer fart och högre tempo, men när jag i all hast skulle hitta en sådan låt så lyckades jag inte. Finalen blev därmed inte lika fartfylld som jag hade tänkt mig.

Jag kör hårt under aerobicsklassen! Skorna som vi fick på Best of the Best passar mig perfekt och är super bra att träna i!

Efter klassen stannade jag kvar i salen och tränade aerobics på egen hand i en kvart. Jag letade fartfyllda låtar och hittade ett par som jag kan välja av till nästa veckas aerobicsklass. Jag hann köra lite styrketräning ute i gymmet också innan det var dags för duschen.Här ser ni mig köra dagens aerobicsklass.

Imponerad av Biggest Loser deltagarna

Var det någon mer än jag som såg Biggest Loser finalen igår kväll? Jag satt stundtals och gapade framför programmet när deltagarna visade upp sig på scenen. Det hade gått 12 veckor sedan de hade lämnat Hälsans slott och under den tiden hade de fått träna på egen hand och klara sig själva med med kosten. Jag trodde inte att de skulle ha klarat att gå ned i vikt så pass mycket som de hade gjort.

Vinnaren av Biggest Loser 2010 Karl Fredrik var verkligen en värdig vinnare då han hade gått ner 75 kilo. Jag kan inte förstå hur man lyckas gå ned 75 kilo under de totalt sett 21 veckorna! För om jag har förstått det rätt var de nio veckor på slottet och 12 veckor på egen hand, vilket blir 21 veckor totalt. Det som är väldigt positivt med Karl Fredrik och hans inställning till sin viktnedgång är att han ser detta som början. Han har precis börjat sitt "nya liv" och han ser detta som en kickstart där den stora utmaningen kommer nu efter att programmet är slut. Jag tycker att det är helt rätt tänk. Jag önskar honom och alla de andra all lycka till i fortsättningen med att behålla en sund livsstil!

Det var inte bara Karl Fredrik som imponerade på mig. Att få se Rune, Florence, tvillingarna och flera av de andra deltagarna var också rörande. De har alla verkligen genomgått en livsavgörande förändring och de strålade alla av hälsa och välmående.
Bilder: tv4.se

måndag 22 november 2010

Vårruset 2011 - Ska du springa?

Jag och några kollegor på jobbet brukar ställa upp på Vårruset varje år och springa det tillsammans. Eller vi springer egentligen inte tillsammans, men vi äter picknicken efteråt tillsammans. Och det är nog så trevligt! Redan nu kan man anmäla sig till nästa års Vårruset. Vi är ett gäng tjejer på jobbet som garanterat kommer anmäla oss och delta nästa år. Ska du också springa Vårruset?

Här hittar du all information du behöver om nästa års vårrus och här kan du gå in och anmäla dig! Det här skrev jag efter årets vårrus och det här skrev jag efter Vårruset 2009. Hoppas att Vårruset 2011 blir lika kul!!!
Bild: Vårruset.se

Cykling hemma på morgonen

Jag inledde min måndag med träning hemma. Vi har inte på långa vägar fått i ordning helt i huset ännu, men vår spinningcykel har vi fått på plats i ett av de mindre rummen där det i övrigt bara står kartonger. På den körde jag ett spinningpass på 55 minuter i morse. Som sällskap hade jag playversionen av Idol från i fredags, som jag inte hade sett.

Jag varierade mellan snabb och långsammare takt, tungt och lätt motstånd, sittande och stående position och efter 55 minuters cykling droppade svetten från mig och cykeln. Träningspasset blev med andra ord bra och jag är nöjd med möjligheten att kunna träna så effektivt i hemmet. Smart, tidseffektiv, rolig och bra träning blev det. Och det var garanterat inte sista gången jag tränar hemma på cykeln.

fredag 19 november 2010

Nike Blast 2011 - snart kan man anmäla sig

Den 29:e och 30:e januari är det dags för Nike Blast, ett träningskonvent som arrangeras av Nike. Under dessa två dagar kommer det erbjudas ett utbud av 76 träningsklasser med ledande instruktörer från träningsvärlden och Nike Instructor Team, intressanta föreläsningar, dansshow, modevisning och en Nike-shop med senaste vårkollektionen. Det finns med andra ord flera anledningar till att ta sig dit.

Från och med 25:e november (om sex dagar) kan man anmäla sig. Du gör det då här. Ska du gå?

Vardagsmotion när den är som effektivast

Idag efter jobbet kommer jag och mina tjejkompisar åka till Marie i Göteborg för att spendera en tjejhelg hos henne. Jag kunde alltså inte ta cykeln till stationen denna morgon eftersom jag inte ska åka hem ikväll efter jobbet.

Istället promenerade jag till pendeltågsstationen. Det var första gången sedan vi flyttade till huset som jag gick till stationen och därför visste jag inte exakt hur lång tid det skulle ta. Det visade sig ta ganska exakt 30 minuter. Jag gick i så rask takt jag kunde med min weekendväska rullandes efter mig i snön och stora handväska på axeln. Sista biten var jag tvungen att småspringa, vilket säkert såg lite roligt ut med allt mitt pick och pack. Men jag hann med tåget och det var det viktigaste!

Nu vet jag att det tar en halvtimme att gå till stationen. Bra att veta för de gånger jag inte kan cykla. Nu sitter jag lite småsvettig på pendeltåget (man blir varm av att gå snabbt i en varm vinterjacka...) och kommer ha en 20 minuters promenad i stan kvar för att ta mig till kontoret. Denna morgon får jag alltså en härlig dos med vardagsmotion, helt enkelt vardagsmotion när den är som effektivast!

torsdag 18 november 2010

Träning som värmer i vinterkylan

Jag var kall och lite trött när jag gick från kontoret tidigare ikväll. Men jag visste att jag snart skulle bli varm eftersom det var dags för träning. De senaste veckorna har jag vickat bort mina klasser på torsdag kvällen så det kändes extra kul att instruera Booty Express och Core Express ikväll på World Class Sundbyberg.

Det kändes att det var ett tag sedan jag sist instruerade booty så det brände rejält i lårmusklerna under alla utfall och knäböj. Men det var en skön brännande känsla! Träningen värmde garanterat upp min kropp och inte ens när jag gick ut i vinterkylan igen frös jag. Det kan också ha att göra med att jag har en extremt varm vinterjacka.

Härliga bilder från Best of the Best 2010

Nu har Fitness Magazine lagt upp bilder från helgens Best of the Best konvent. Som jag skrev i mitt inlägg om Best of the Best 2010 gillade jag vissa klasser bättre än andra. Här kommer några sköna bilder från söndagen:Yesmine och Sandra höll båda mycket bra och medryckande klasser.Kayos och Blossoms klass hade bra musik och skön disco feeling, men deras instruktörskunskaper var inte de bästa. Pers klass var cool, men jag hade tyvärr svårt för att hänga med i alla svängar och snurrar.

Gå in och läs mer om konventet här.

Healthy Business Awards 2010

Den 11:e december är det dags för Healthy Business 2010 i Göteborg. Då kommer vinnarna av Healthy Business Awards 2010 att koras. Du kan redan nu gå in och rösta på din favorit i respektive kategori.

Här hittar du de nominerade och på samma sida går du in och röstar! Du kan rösta fram till klockan 12.00 den 6:e december.

onsdag 17 november 2010

En fråga om viktuppgång

Jag fick en fråga på mailen från bloggläsaren Helena:

Har läst din blogg och tycker du kommer med många bra tips om träning och kost, tack! Jag har dock en fråga som gäller viktnedgång och styrketräning. Jag har ca 10 kg kvar att gå ned sedan jag fått barn.
Jag tränar spinning flera ggr i veckan ca 45-60 min varje pass, varierar alltså tiden. Dock har jag för några veckor sedan börjat styrketräna på gym och gör det 2-3 ggr i veckan, helkroppspass.
Har nu märkt att jag till min stora förtvivlan GÅTT UPP I VIKT!!! Hur är det möjligt? Jag går upp fastän jag tycker att jag gör det så bra med träningen nu. Är det en idé att ja ska ge upp styrketräningen och enbart fokusera på spinning? Känns inte kul alls att jag gått upp i vikt när man tror man är duktig och kör på som bara den. Har du några tips för detta?

Så här svarade jag:
Hej,
kul att du gillar min blogg och härligt att du har kommit igång med träningen! Jag tycker att det låter som ett bra upplägg att träna spinning, som är extremt bra konditionsträning, ett par gånger i veckan, och varva det med styrketräning 2-3 gånger i veckan. Genom att styrketräna ökar du muskelstyrkan, vilket i sin tur ökar på den totala förbränningen. Det är också mycket bra för hållningen att styrketräna och för att undvika skador som kan komma av att man har svag muskulatur.

Jag tror att din viktuppgång den senaste tiden har att göra med att du har ökat i muskelmassa. Muskler väger mer än fett, vilket betyder att du kan gå ned i fettvikt men samtidigt gå upp i vikt totalt sett när du styrketränar. Jag skulle rekommendera dig att använda dig av ett måttband istället när du vill ta reda på om träningen har gett resultat. Stirra dig inte blind på vågen, utan ta dina mått istället och titta på hur dina kläder sitter på kroppen.

Det är självklart svårt för mig att avgöra om det är styrketräningen och en ökad muskelvikt som är anledningen till din viktuppgång. Det kan också vara så att du har gått upp i fettvikt. Eftersom jag inte vet så mycket om dig, hur du lever i övrigt i din vardag, hur du äter, om du stressar mycket osv kan jag inte veta vad den direkta orsaken till viktuppgången är. Det du bör tänka på är att du kommer inte kunna gå ned i vikt om du äter mer kalorier än du gör dig av med. Så tänk också på vad du äter, när du äter och hur ofta du äter. Kanske kan några av de kosttips jag har uppe på bloggen hjälpa dig? Annars får du höra av dig om du vill ha mer specifik hjälp med kosten!

Kram Karin

Nya rutiner i och med nya huset

Nu när vi har flyttat bor jag längre från stan och även längre från pendeltågsstationen än tidigare. Detta innebär nya rutiner när det gäller hur jag tar mig till och från jobbet. Idag är första dagen jag jobbar efter flytten så i morse fick jag känna på hur det är att ta sig till jobbet från nya huset.

Jag fick starta lite tidigare än jag gjorde där vi bodde förut. Jag cyklade till stationen, vilket tog exakt 12 minuter på sadeln. Om jag hade gått hade det säkert tagit 25-30 minuter så cykling känns som ett smartare alternativ. Hoppas att jag kan göra det hela vintern trots snö och halka! Pendeltågsresan tog 9 minuter längre tid än jag är van vid. Resten var sig likt. Jag gick från Centralen till kontoret, vilket som vanligt tog 20 minuter. Totalt sett tar det mig nu 20 minuter längre tid att ta mig till jobbet än det gjorde innan. Så uppenbarligen har jag flyttat ut till landet!

Mina träningsrutiner kommer dock bestå. Denna morgon tränade jag ett styrketräningspass med en kortare konditionsdel på gymmet på jobbet. Det blev en timmes träning totalt: 45 minuter styrka med totalt 10 övningar för rygg, bröst och axlar och som avslutning 15 minuter cykling. Jag hade velat springa på löpbandet, men det var ur funktion. Så det fick bli cykling istället.

tisdag 16 november 2010

Läs om mig hos Kristin

Idag har Kristin med bloggen Tid för Träning lagt upp ett inlägg om mig och min blogg.

Kul att jag kan sprida träningsinspiration och ge tips om hälsosam mat även i Norge!

Om du inte har problem att förstå norska så titta gärna in på Kristins blogg.

Perfekt med träning för min stela och mörbultade kropp

Efter gårdagens bärande i och med att vi flyttade var min kropp väldigt stel och mörbultad idag när jag vaknade. Jag har tagit semester idag från jobbet för att hinna packa upp så mycket som möjligt i det nya huset, men semester från mina tisdagsklasser på morgonen hade jag inte tagit.

Jag instruerade alltså en aerobics express och en core express som vanligt i morse. Träning var precis vad min kropp behövde idag! Jag är ganska trött i ryggen idag efter allt bärande i går, så ryggövningarna på corepasset var extra tuffa. Men det var riktigt skönt att bli svettig och få jobba med pulsen under aerobicsklassen! Min stela kropp behövde bli uppmjukad, varm och få jobba med annat än bara tunga lyft och kånkande upp och ner i trappor. Att träna bålen ordentligt under coren var också riktigt skönt.Att jag har en bra grundfysik var verkligen tacksamt igår. Min kondition och styrka hjälpte mig att orka med den långa dagen med tre stora flyttlass som vi bar ut från lägenheten och in i det nya huset.

Idag blir det inte lika mycket bärande, men det blir definitivt heller ingen vila då det finns hur mycket som helst att göra i huset nu.

måndag 15 november 2010

Ingen träning i vanlig bemärkelse idag

Jag har tagit semester från jobbet både idag och imorgon. För idag bär flyttlasset till vårt nya hus iväg! Den här dagen kommer bli en dag med mycket bärande och kånkande av möbler, tunga lådor och annat som vi ska flytta från lägenheten till huset. Vi får hjälp av våra snälla familjer. Så idag får vi alla träning på ett annorlunda vis.

Någon träning i vanlig bemärkelse blir det inte för mig idag. Dels för att jag inte hinner och dels för att det inte behövs. Flyttandet i sig kommer vara tillräckligt som ansträngning idag. Jag ser inte fram emot allt bärande, men jag ser verkligen fram emot att flytta. Imorgon kommer jag vakna upp i vårt nya hus!

söndag 14 november 2010

Best of the Best 2010

Jag har just haft en riktigt rolig träningsdag på Best of the Best 2010. I morse mötte jag upp med några av mina kollegor från World Class Sundbyberg. Det var Maria, Toya, Linda, Carola, Violeta och jag som tillsammans hängde och tränade under dagen på träningskonventet på Hälsomässan.

Vi inledde med Blossom och Kayos 80-tals inspirerade dansklass. Musiken på deras klass var bra och båda två strålade av energi. Negativt var att de bevisligen inte är några höjdare som instruktörer. De gick igenom rörelserna i slow motion ibland, för att lyckas visa vilka steg vi skulle ta. En bra instruktör ska kunna lära ut rörelser i normal takt, tycker jag. Om det inte är extremt svåra steg, men det var det inte. Det var i alla fall en kul klass och enkelt att hänga med!
Efter det var det dags för Per Markussen och hans klass Burning Love. Jag har aldrig tränat för honom tidigare så det var spännande att gå på hans klass. Men det var svårt att hänga med! Han lade på en mängd snurrar och steg hit och dit som jag inte hann förstå innan det var dags för nya steg. Det var en rolig klass, men lite för avancerad för att jag skulle få ut maximalt av den.

Vi hoppade över body combat klassen och åt en tidig lunch istället. Då hade vi tid att gå runt på Hälsomässan och smälta maten i god tid innan det var dags för eftermiddagens första klass. Det var Bollywood Dance med Yesmine Olsson. Hon hade en uppvisning strax innan klasen, som vi tittade på. Jag trodde aldrig jag skulle kunna hänga med i hennes indiska dansrörelser, men det gick riktigt bra. Hon var en bra instruktör som fick alla att hänga med. Bollywood dans vill jag absolut testa igen.

Dagens sista klass för vår del var Afro Explosion med Sandra Börjesson. Precis som Yesmine var hon en väldigt bra instruktör och det var enkelt att hänga med i hennes afro-funk-inspirerade dansklass. Efter den klassen var vi riktigt trötta och vi bestämde oss för att ge oss för dagen. För Cecilia Östmans Jukari Fit to Flex klass kan jag gå på vid ett senare tillfälle på World Class.

Sammanlagd om dagen är jag mycket nöjd. Det var rolig träning, kul att träffa andra träningsintresserade och att hänga på Hälsomässan!

På väg till Best of the Best 2010

Väskan är packad och jag sitter på pendeltåget, på väg till Hälsomässan och Best of the Best 2010. Jag ser fram emot en dag fylld med rolig träning, glada människor och härlig inspiration!

Väskan är fylld med ombyten av kläder, några mellanmål, vattenflaska och skor. Jag är laddad till max! Efter att ha spenderat gårdagen med att packa det sista inför morgondagens flytt (imorgon flyttar vi till hus!) ska det nu bli skönt att bara få ha roligt och släppa loss!

Hoppas på att få se flera av er där idag!

lördag 13 november 2010

Längtar tills imorgon!

fredag 12 november 2010

Hur jag äter under en dag när jag tränar på morgonen

För några dagar sedan skrev jag om hur jag äter under en dag när jag tränar på lunchen. Här kommer ett inlägg om hur jag äter under en dag när jag tränar på morgonen. Egentligen skiljer sig inte mitt kostupplägg så mycket dessa dagar. Jag äter i stort sätt likadant oavsett om jag tränar på morgonen, lunchen eller kvällen. Det som är skillnaden är NÄR jag äter de olika målen. Jag anpassar tiden för måltiderna efter träningen helt enkelt.

Igår tränade jag på morgonen och här delar jag nu med mig av hur jag åt igår.


Till vänster: Min frukost på morgonen bestod av lättfil med äpple, clementin och hemmagjord müsli. Till höger: Min trasiga kesopannkaka till middag med blåbär och kesella-och-keso-blandning.

Igår såg mitt kostupplägg ut som följer, vilket är typiskt för de dagar när jag tränar på morgonen:
 • Kaffe med en skvätt minimjölk
 • Promenad till gymmet
 • Innan-träningen-mål: en banan och en halv proteindrink
 • Träning: Bodypump
 • Direkt-efter-träningen: resten av proteindrinken
 • Frukost (så snabbt som möjligt efter träningen): ett äpple, en clementin, 2-3 dl lättfil, 1 dl hemmagjord müsli, kanel
 • Lunch: tre skivor grovt fullkornsbröd med tonfiskröra och ett kokt ägg. Detta hade jag i tonfiskröran: en halv burk tonfisk, 1 dl lätt kesella, 2 tsk pesto, peppar.
 • Mellanmål: några cashewnötter, en banan och ett äpple
 • Middag: Kesopannkaka gjord på 2 ägg, 1/2 dl minikeso och 2 msk proteinpulver. Detta stekte jag i lite olja. Jag hade inget grahamsmjöl eller vetekli hemma så det fick fungera utan det. Pannkakan blev visserligen väldigt trasig, men den var god ändå! Till pannkakan åt jag blåbär och en blandning av minikeso och lätt kesella.

Morgonläsning och morgonpromenad

I morse på pendeltåget läste jag i Metro om att svenskarna börjar åka allt oftare på olika typer av träningsresor. Detta gäller allt från specifika aerobicsresor till Fuerteventura till må-bra resor med mycket vandring och yoga och resor där man kan låta barnen träna barngympa på särskilda anläggningar.

Jag tycker naturligtvis att detta är väldigt bra och positivt att intresset för detta har ökat. Heja Sverige! För egen del är jag mest sugen på att åka på denna träningsresa nästa år.

Denna morgon har jag även gått en rask promenad på 55 minuter genom ett smått regnigt Stockholm innan jag nu landade på kontorsstolen för att inleda arbetsdagen. Ha en härlig fredag!

torsdag 11 november 2010

Allt för Hälsan och Best of the Best 2010

Det var nog inte så svårt att gissa igår vilken mässa jag ska gå på i helgen. Allt för Hälsan mässan i Älvsjö är den mässa jag ska gå på. Jag ser fram emot det mycket och framför allt ser jag fram emot att gå på Best of the Best, träningseventet med en mängd roliga träningsklasser att gå på!

Så här ser gruppträningsschemat ut på Best of the Best:
09.00-10.00: Blossom & Kayo - Let's go dancing
10.15-11.15: Per Markussen - Burning Love
11.30-12.30: Pernilla Blomquist & Petter Ehrvall - BodyCombat
12.30-13.30: Lunch paus
13.30-14.30: Yesmine Olsson - Bollywood Dance
14.45-15.45: Sandra Börjesson - Afro House Xplosion
16.00-17.00: Cecilias Östman - Jukari Fit To Flex

Jag ser mest fram emot dansklassen med Blossom och Kayo. Jag ska dit på söndagen. Ska du dit?

Bodypumpträning utan handskar

Normalt sett brukar jag instruera klasser på torsdag kvällar. Men idag har jag vickat bort dem då vi ska på möte med vår bankman ikväll. Så istället för booty och core ikväll tränade jag bodypump en timme idag på morgonen.

Det var riktigt länge sedan jag tränade bodypump och det var riktigt skönt att få sig en rejäl genomkörare för samtliga stora muskelgrupper. Det enda negativa var att jag hade glömt mina styrketräningshandskar, som jag annars alltid tränar med. Jag valde att ta av mig ringarna under passet, vilket kändes ovanligt och konstigt.

Jag gillade nyaste releasen av bodypump, som jag körde för första gången. Det var bra låtar och bra upplägg! Nu ser jag fram emot härlig träningsvärk både här och där imorgon!


Min hand utan vigsel- och förlovningsring kändes konstigt.... Salen på World Class Vasastan där jag tränade bodypumpen denna morgon.

onsdag 10 november 2010

Dagens perfekta lunch: Spinning och god tonfisksallad

Jag spenderade min lunch idag på ett perfekt sätt. Jag inledde med att byta om till träningskläder på jobbet. Sedan joggade jag bort till World Class Nybroplan, vilket tog exakt 5 minuter. Väl framme gick jag till spinningsalen för att vara med på ett 45 minuter långt spinning pass. Jag var där i ganska god tid så jag hann cykla i 7-8 minuter själv innan passet startade.

Spinninginstruktören för dagen hette Mattias och var vikarie för Mats. Jag gillade hans instruktörsstil! I spinning tycker jag att det är extremt viktigt att instruktören är tydlig med vad som ska komma och hur passet är upplagd för att man ska kunna anpassa intensiteten i passet därefter. Mattias var väldigt pedagogisk som instruktör och berättade för oss hur upplägget såg ut för den låt som vi spinnade till för tillfället. Han nämnde också något positivt med nästa låt, som till exempel "då får ni sitta ner" eller "då kommer vi ta det lite lugnare". Eftersom han valde att nämna det som skulle innebära lugnare tempo eller enklare motstånd med nästa låt orkade man ta ut sig lite extra under den pågående låten. Mycket smart sätt att få oss deltagare att ta ut oss så mycket som möjligt!
Jag blev riktigt trött av de 45 minuterna spinning. Trött på ett skönt sätt. Jag tog ut mig under passet samtidigt som det inte var extremt på något sätt.

Efter spinningen drog jag på mig överdragströjan och joggade de 5 minuterna tillbaka till kontoret. Jag duschade och åt sedan min lunch framför jobbet och datorn.

Min lunch var en mycket god tonfisksallad som bestod av en halv burk tonfisk, två kokta ägg, lite minikeso, en halv avokado, grönsaker och kryddor. Mums!

Jag utnyttjade och använde min lunch på ett mycket bra och effektivt sätt idag. Jag fick till bra, rolig och effektiv träning och en god lunch efter det. Träningen under lunchen gav mig en rejäl dos med energi för eftermiddagens jobb. Det är egentligen först nu, ca 5-6 timmar senare som jag börjar känna mig trött. Men det är för att det är kväll.... Jag känner mig med andra ord mycket nöjd med dagens lunchupplägg!

Gissa mässan!

Gissa vilken mässa jag ska gå på i helgen, närmare bestämt på söndag!!!!

Är det SJÖGÅNG, LANDGÅNG eller KOM IGÅNG???

Hur som helst ser jag redan fram emot det, kan jag säga! Åh vad roligt det ska bli!