måndag 17 januari 2011

Äpple och jordnötssmör - ett mellanmål att äta i farten

Ett äpple och ett par teskedar jordnötssmör är ett gott och nyttigt mellanmål som jag tar till när jag behöver få i mig någonting snabbt, som smakar gott och är nyttigt. Det fick bli mitt eftermiddags mellanmål idag.

Ett äpple kan man enkelt ha med sig i väskan och jordnötssmöret håller i rumstemperatur och kan med fördel tas med i en liten burk. Detta blir ett gott litet mellanmål bestående av vitaminer, nyttiga fetter, fibrer och proteiner.

Det är viktigt att jordnötssmöret är av en hälsosam sort, utan tillsatt socker, och gärna en ekologisk variant. Jag brukar köpa Green Choice ekologiska jordnötssmör, som syns på bilden. Men det finns andra sorter som också fungerar bra, till exempel den här.

Andra enkla och smarta mellanmål att äta i farten och som håller en dag i rumstemperatur:
 • nötter, mandlar och torkad frukt
 • ett kokt ägg och en frukt
 • proteindrink och en frukt
 • en burk makrill i tomatsås
 • 2 proteinbollar och en frukt
Har ni fler tips på bra och smarta mellanmål att äta i farten?

5 kommentarer:

 1. Förr brukade jag alltid ta med kall gröt (havregryns) i en liten kopp. Är faktiskt riktigt gott. Äppel och jordnötssmör ska jag testa som kombo! Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 2. Äpple och jordnötssmör brukar jag också äta. Mumma!

  SvaraRadera
 3. Äpple och jordnötssmör? Låter superkonstigt? HUR blir min fråga? Hackat, varannan tugga eller vad? Måste testas mest för att det låter så skumt...

  SvaraRadera
 4. Sofie RW: Det var något nytt med kall gröt. Smart!

  Karin: Jag brukar äta äpplet för sig och jordnötssmöret för sig med en tesked. Men det kan man ju göra som man vill! Jag har hört om andra som stryker jordnötssmöret på äpplebitar och äter så istället. Låter också gott, tycker jag. Testa gärna!

  SvaraRadera