söndag 23 januari 2011

Du jobbar bättre när du har tränat

Jag läste just en notis i senaste Fitness Magazine att vi jobbar mycket bättre när vi har tränat. Detta visar amerikansk forskning:
 • Vår motivation ökar med 32% på jobbet när vi har tränat samma dag
 • Vi hanterar stress 26% bättre när vi hat tränat
 • Vi blir 25% mer effektiva på jobbet när vi har tränat
 • Vi kan koncentrera oss 26% bättre när vi har tränat
Visst låter det bra?!! Fast jag är inte så förvånad för jag känner mig alltid på bättre humör, blir mer produktiv och motiverad när jag har tränat. Kul att få det på papper att det är så. Och nu blir man ju ännu mer inspirerad till att träna!

6 kommentarer:

 1. Trenger ingen forskning for å tro dette! Kjenner det på egen kropp!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tycker också att jag känner det tydligt. De dagar jag morgonjoggat har jag mycket mer energi!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle få svårt att orka och klara av mitt jobb om jag inte tränade, då det är så fysiskt. Det har varit många gånger jag haft otrolig nytta av både kroppskännedom, teknik och styrka.

  Sen blir man så otroligt mycket piggare! Det är bara vinster med andra ord!

  SvaraRadera
 4. Hoppas då att isen snart försvinner så man kan fortsätta cykla till jobbet igen.

  SvaraRadera
 5. Jag blir mycket mindre rastlös om jag har tränat, så då kan jag sitta still och jobba bättre också. Har jag inte tränat och vet att jag inte kommer att träna på hela dagen så är jag mer ofokuserad. Så den forskningen sväljer jag med hull och hår, även om den skulle ha varit publicerad i Aftonbladet ;)

  SvaraRadera
 6. Jag känner också en stor skillnad när jag tränar och då jag inte tränar. Jag blir gladare, orkar mera och känner mig piggare.

  Så det där tror jag på. =)

  SvaraRadera