torsdag 6 januari 2011

Efterrättstips: Varmt äpple med kanel och kokos

Jag har en absolut favorit när det kommer till efterrätter som både är goda och nyttiga och det är varmt kaneläpple med keso eller kesella. För er som har läst min blogg ett tag vet säkert det redan då jag har tipsat om denna efterrätt ett antal gånger tidigare. Men för er som inte har varit med så länge vill jag tipsa om denna enkla, goda och nyttiga efterrätt som fungerar perfekt om man är sötsugen men inte vill äta något onyttigt.

Igår kväll var jag sugen på detta och gjorde därför denna efterrätt. Efter ett tips från Suzan testade jag den med kokos denna gång och det blev riktigt gott!

Varmt äpple med kanel och kokos
1 portion


1 äpple
kanel
kokos
en klick keso och/eller kesella

Skala äpplet och ta ut kärnhuset. Lägg äpplet på en tallrik och pudra det rikligt med kanel och kokos. Jag brukar tillaga äpplet i micron på full effekt i 2-2 ½ minuter, men det fungerar också att tillaga äpplet i vanlig ugn. När äpplet har blivit mjukt och är varmt klickar du dit lite kesella och/eller keso på tallriken. Sedan är det bara att njuta!

6 kommentarer:

 1. Bra mellanmålstips! Och jag som behöver sådana, min lyckliga dag då både du och Anna (Trend & Träning) bloggat om det idag :)

  SvaraRadera
 2. åh, det där ser supergott ut!!!

  SvaraRadera
 3. Tusen tack! Detta ska jag verkligen testa, får ta keso eftersom det faktiskt finns laktosfritt :-)

  SvaraRadera
 4. Inspirerande blogg! :)

  Det där måste jag prova! Älskar äpplen :)

  SvaraRadera