tisdag 25 januari 2011

Finn Crisp Plus Sesame & Fibre

Häromdagen fick jag hemskickat en förpackning med Finn Crisps senaste produkt: Finn Crisp Plus Sesame & Fibre. Idag smakade jag några skivor av den till mellanmål. Smaken påminner ganska mycket om den traditionella Finn Crisp smaken. Men sesamfröna gör att detta nytillskott smakar ännu bättre, tycker jag.

Den här Finn Crisp varianten är fullproppad med nyttiga fibrer; hela 21%. Detta kan jämföras med vanliga Finn Crisp som innehåller 17% fibrer, knäckebröd som innehåller ungefär 16% fibrer och mjukt bröd som brukar ligga på 10% fibrer som allra mest. Trots att denna Finn Crisp variant innehåller så mycket fibrer har man lyckats med att behålla den goda smaken.

Att äta mycket fibrer är positivt för kroppen och hälsan. Fibret tillsammans med rågmjölet i denna rågskorpa bidrar till en jämnare blodsockernivå och en längre mättnadskänsla. Finn Crisp bakas dessutom med surdeg, vilket ger det en god syrlig smak och drar ner GI-värdet på produkten.

Finn Crisp Plus Sesame & Fibre är ett bra alternativ om man vill äta nyttigt och gott! Jag njöt mina Finn Crisp med jordnötssmör och kompletterade med ett äpple för att få ett fullgott mellanmål. Men pålägget på denna rågskorpa går att variera i det oändliga. Bara fantasin sätter stopp!

Denna rågskorpa innehåller endast naturliga ingredienser: fullkornsrågmjöl, rågkli, vatten, salt och jäst. En förpackning kostar ca 15 kronor.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker de är jätte bra :) Brukar ta två stycken och det är gott :D

  SvaraRadera
 2. Hade svårt för finn crisp när jag var liten, det var så beskt. Men nu gillar jag dem, fast favoritknäcket är helt klart ryvita. Eller falu rågrut. Eller kanske... Äsch, men det är så svårt att sluta knapra knäcke när man väl har börjat, eller hur? :)

  SvaraRadera
 3. Min sambo köper alltid hem dessa krispiga brödbitar. Jag tycker de är rätt ok ibland. Men jag har aldrig testat de med sesam och fibrer.

  SvaraRadera
 4. Jojohanna: Visst är Ryvita ett väldigt gott knäckebröd. Också en av mina favoriter!

  SvaraRadera