lördag 22 januari 2011

Lyxig lördagsmorgon

Vilken lördagslyx det är med nybakat bröd till frukost! Min morgonpromenad gick till bageriet idag för att köpa färskt bröd till frukosten. Det tar 25 minuter att gå till bageriet så det blev en lagom lång promenad att gå fram och tillbaka.

Det var vackert i morse när jag gick ut i gryningen när månen fortfarande lyste på himlen. Det var tyst och skönt ute och jag mötte faktiskt inte en enda människa på hela promenaden. Den enda jag mötte var flickan som sålde bröd i bageriet.

Jag köpte rågfrallor och en surdegslimpa och gick sedan hemåt igen. Innan jag gjorde i ordning den goda frukosten tog jag en lång härlig dusch, inklusive hårinpackning och fotvård.

Sedan gjorde jag i ordning en god frukost med te och färska frallor. På mina hade jag smör, St Dalfours marmelad utan socker och 17% ost. Med tända ljus blev detta en riktig njutningsstund!

Jag är mycket nöjd med min lyxiga lördags morgon. För kan man börja dagen på ett bättre sätt än med promenad, en liten "spa stund" och god frukost med nybakat bröd?

7 kommentarer:

 1. Lyxig morgon! Jag har faktiskt aldrig testat St Dalfours marmelader, bara gluttat i affären. Nu skall jag absolut göra det!

  SvaraRadera
 2. Hälsa & Träning: Testa! Jag tror inte att du kommer bli besviken. Mina tre favoritsmaker är Jordgubbe, Fyra frukter och Hallon och granatäpple.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken magisk start på dagen!

  SvaraRadera
 4. Lyxstart indeed! Nybakt bröd är sannerligen lyx! :)

  (men blir du inte väldigt HUNGRIG om det tar ~2 timmar innan du äter frukost från att du vaknar?)

  SvaraRadera
 5. Malin-Charlotta: Ja det var det!

  JoHo: Jag brukar behöva hålla igång ungefär så länge innan jag blir hungrig. Alla är vi olika och kanske är det så att jag har vant mig vid att vänta med mat ett par timmar på morgonen så att jag nu har svårt för att äta tidigare än så.

  SvaraRadera
 6. Superhärlig morgon! Kan faktiskt inte komma på något bättre sätt att börja en helg på.. :)

  Och pannkakorna ser också jättegoda ut. Nästa gång jag gör pannkakor till barnen ska jag göra en nyttig smet till mig själv. Ha en fortsatt mysig helg!

  SvaraRadera
 7. Anna: Det var just så när jag lagade pannkakorna. Jag stekte dessa till mig och vanliga pannkakor till maken. Det funkar ju bra att steka parallellt bara man har två pannkakslaggar/stekpannor!

  SvaraRadera