måndag 31 januari 2011

Resultatet från undersökningen om vintersporter

De senaste dagarna har jag haft en undersökning på bloggen för att ta reda på vilken utomhussport ni gillar bäst på vintern. Nu har undersökningen passerat sista datumet och jag har tittat på vilka sporter som ligger er varmast hjärtat på vintern.

Vinnare med 30% blev längdskidåkning, följt av promenad på 21% och löpning på 18%. De sporter som fick minst antal röster var: snowboard och skridskoåkning.

Jag är inte så förvånad över resultatet utan konstaterar mest att skidåkning är en höjdare på vintern, och då framförallt på längden. För egen del var det väldigt länge sedan jag åkte längdskidor senast, men när det begav sig älskade jag att åka på längden. Så jag borde ta upp det igen!

Resultatet från underökningen "Vilken vintersport (utomhus) gillar du bäst":

Längdskidåkning: 20 (30%)
Slalom/utförsåkning: 11 (16%)
Snowboard: 2 (3%)
Löpning: 12 (18%)
Skridskoåkning: 2 (3%)
Pulkaåkning: 3 (4%)
Promenad: 14 (21%)
Annan vintersport: 2 (3%)

3 kommentarer:

 1. Kul med undersökningar, Karin
  Var evigheter sedan jag också åkte ländskidor, tänker ibland jag ska köpa mig en utrustning men det hamnar aldrig tillräckligt högt upp på prio-listan...

  SvaraRadera
 2. Alltid kul med undersökningar och att få se resultaten så svart på vitt :)

  SV: Tack s¨hemskt mycket!

  SvaraRadera
 3. Roligt med undersökning. Jag var med och röstade på längdskidor. =) Visst älskar jag löpning men hjärtat bultar lite extra för skidorna känner jag.

  SvaraRadera