torsdag 20 januari 2011

Skön morgonträning i månskenet

61 minuter promenad och 57 minuter löpning - Vilken skön morgonträning jag har haft denna morgon! Känslan under tiden jag tränade var härlig. Det gick lätt och det var skönt att röra på benen. Känslan när jag var klar med träningen var ännu bättre! När jag kom tillbaka från mitt morgonpass hade jag snö i mascarafransarna och var härligt kall om kinderna, men varm i kroppen.

Träningen inleddes med att jag gick ut när det fortfarande var mörkt och fullmånen sken vackert från en klar himmel. Det var nästan lite spöklikt med fullmånen, mörkret och dimman som låg över fälten. Men spöklikt på ett mysigt sätt! Jag gick en runda på en timme, eller 61 minuter för att vara exakt.

Himlen blev ljusare och ljusare under promenaden för att vara nästan helt ljus när jag var klar med promenaden.


Bilderna i början av promenaden blev väldigt mörka, med bara månen som lyste upp. Under promenaden ljusnade himlen allt mer...


...för att mot slutet av promenaden vara riktigt ljus. Fortfarande med den fina månens sken.

Jag laddade med fil och banan, klädde av mig en jacka och gav mig ut på löparrundan. Det var bra att jag hade promenerat först för då hade jag kollat in vilka vägar som var bäst att springa på. På promenaden hade jag hittat en cykel- och gångväg där så gott som all snö och is var borta. Där var det perfekt att springa!


Löpningen skedde utan måne och med en ljusare himmel. Det blev mycket raksträcka under löpningen då största delen av passet gick på den bara cykel- och gångvägen.

Mitt mål med löpningen var att springa en mil. Så efter 5,05 kilometer vände jag och sprang exakt samma väg tillbaka. Då stod klockan på 27,45 minuter. Jag tänkte att om jag springer i exakt samma tempo tillbaka kommer löparrundan ta 57,30 minuter. Jag bestämde mig för att försöka klara den på en tid under 57 minuter.

Det gick lätt att springa tillbaka och jag orkade öka tempot något. Så mitt mål att springa milen under 57 minuter lyckades jag med. Faktum var att jag sprang mina 10,1 kilometer på precis strax under 57 minuter. Sammanfattningsvis: En härlig träningsmorgon med månsken, mörker, ljus, bra underlag och mycket träningsglädje!

4 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter! Underbar start på dagen - jag håller med! :)

  (Själv skulle jag inte ens orka GÅ en mil just nu. Det går verkligen utför med träningen haha.. :)

  SvaraRadera
 2. Jättebra jobbat! Visst ger det en god efterkänsla när man klarat sitt mål? Träning är bra gott för själen också :)

  SvaraRadera
 3. Vilken morgon!! Wow. Både prom och löpning, härligt! Och visst är det gött att ljuset är på väg tillbaka!? Våren, hurra!

  SvaraRadera
 4. Anna: Jag förstår att bara att promenera för dig i ditt nuvarande tillstånd är jobbigt nog. Men inte skulle jag säga att det går utför med träningen för dig. Tvärtom får du ju bättre träning än någonsin när du släpar på alla de där kilona!

  Malin-Charlotta: Ja, det är en underbar känsla när man når sitt mål!

  JoHo: Jag ser också fram emot våren!!!

  SvaraRadera