måndag 31 januari 2011

Spinningcykling och 17 minuters träning

Efter en skön promenad ute i den friska morgonluften satte jag mig på spinningcykeln och trampade i 30 minuter. Till sällskap hade jag bland annat del 2 av Mitt liv som Hellner. Jag trampade sittandes med ganska tungt motstånd så att benen fick sig en omgång och svettpärlorna trängde fram.

Efter det tränade jag framför Caroline Nilssons DVD med Träning för hela kroppen på 17 minuter. Jag fick skivan förra veckan så det var första gången jag testade den. Jag måste säga att hon har lyckats bra med att ta fram ett träningspass som är effektivt och ger trötta muskler trots den korta tiden. Man kan med andra ord får till bra träning på bara 17 minuter! Är man till exempel föräldraledig eller av annan anledning bunden till hemmet är detta ett perfekt sätt att träna på om man vill få till effektiv träning. Och man kan lägga träningen på sin nivå. Jag trodde inte att jag skulle få ut så mycket av passet, men det fick jag. För jag tog ut mig i övningarna maximalt och pausade inte och på så sätt blev det jobbigt.
Skön start denna måndag!

4 kommentarer:

  1. skönt med snabba effektiva lätttillgängliga pass! det ökat möjligheten för alla att träningen blir av!

    SvaraRadera
  2. har två av hennes dvder men inte testat än :)

    SvaraRadera
  3. Bra att man kan få träning även de dagar man inte har möjlighet att ta sig någonstans.

    SvaraRadera