fredagen den 21:e januari 2011

Tips på nyttiga efterrätter

Så här till helgen kan det vara mysigt att äta en god efterrätt. Även om man vill hålla ner på socker, fett och många kalorier kan man unna sig detta. Här kommer mina tips på de efterrätter jag brukar göra när jag vill äta något gott, men fortfarande vill vara nyttig.



Chokladpudding med hallon

2 portioner
en burk lätt kesella
ca ½ dl proteinpulver med chokladsmak
1-2 tsk kakao (beroende på hur stark chokladsmak du vill ha)
1 dl hallon

Rör ihop och portionera ut i två portionsskålar. Låt eventuellt stå i frysen en stund. Toppa med hallon.

Varmt kaneläpple med keso/kesella
2 portioner
2 äpplen
kanel
ev. lite kokos
1 dl keso eller kesella

Skala äpplena och ta ut kärnhusen. Pudra äpplena med kanel och kokos om du vill. Ställ in dem i micron och kör på full effekt i 1-2 minuter. Klicka på keso eller kesella och njut!

Fruktsallad
En hederlig fruktsallad är inte heller helt fel! Välj dina favoritfrukter, skär dem i bitar och servera gärna med hackade nötter och eventuellt en klick keso, kesella eller naturell yoghurt.


Visst är det underbart att goda efterrätter inte behöver vara onyttiga?!!

13 kommentarer:

  1. De låter goda båda två (fast jag har aldrig proteinpulver så kan inte testa chokladpuddingen... men den låter god! :))

    Annars är vi VERKLIGEN inne i ett fruktsalladsflow här hemma, supergott ju!

    SvaraRadera
  2. Eplene - de skal jeg lage i morgen" Garantert! Takk!

    SvaraRadera
  3. ..du skulle hatt en sånn Facebook knapp, så jeg kunne linke til innleggene dine..

    SvaraRadera
  4. Blir inte puddingen lite sur med kesellan? =)

    SvaraRadera
  5. JoHo: Fruktsallad är underbart gott så jag kan förstår varför ni har fått dille på det!

    TID FÖR TRENING: Kul att du ska göra de varma äpplena! Jag får skaffa en sådan där FB knapp!

    Josefin - följ mitt nya liv 2011: Sötningsmedlet i proteinpulvret och kakaon gör att syrligheten försvinner. I alla fall tycker jag det. Men det är ju såklart en smaksak!

    SvaraRadera
  6. sv: jag tycker inte alls att det är som vanligt godis. vanligt godis är nästan bara tillsatser. visst innehåller det lika mycket fett och kolhydrater och kalorier, men det finns ingenting som helst nyttigt med att sitta och äta vanligt plockgodis i jämförlse med nötter.

    SvaraRadera
  7. Josefin: Självklart håller jag med dig om du menar endast nötter och mandlar när du pratar om naturgodis. Men när jag tänker på naturgodis tänker jag på nötter, mandlar och liknande som är doppat i choklad eller yoghurt. Och det är den typen av naturgodis som jag menar är att likställa med vanligt smågodis. Nötter är ju hur bra och hur naturligt som helst. Men chokladen och yoghurten innehåller mestadels tillsatser och inte så mycket nyttigt...

    Jag kan tillägga att jag älskar naturgodis och gärna äter det som snacks!

    SvaraRadera
  8. Hej! Googlade lite på nyttiga efterrätter igår och halkade in här. Gjorde kesella/hallon glassen och måste säga att den var grymt god!!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hittade hit, Camilla! Och att du gillade det du testade. :-)

      Radera
  9. Finns de nå annat än proteinpulver man kan använda till chokladglassen? Den låter toppengod:)/Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa att ha lite mer kesella och lite mer kakao. Det borde bli gott!

      Radera
  10. Hittade precis hit! Ska nog prova något i helgen redan ;-) tack!

    SvaraRadera