torsdag 13 januari 2011

Vi går mot ljusare tider

Sakta men säkert går vi mot ljusare tider. I alla fall tyckte jag att det kändes så i morse när jag gick min timmes långa morgonpromenad. Kanske var det för att jag gick promenaden lite senare än jag normalt sett brukar när jag promenerar på vardagar? Jag snoozade nämligen i nästan en timme denna morgon, vilket inte är likt mig som normalt sett alltid går upp direkt när klockan ringer.
Oavsett om det var för att jag gick lite senare idag så kändes i alla fall som att det ljusnade lite tidigare än det har gjort den senaste tiden. Tycker ni också att det känns lite ljusare på morgnarna nu jämfört med för ett par veckor sedan?


Dessvärre var det ingen vacker soluppgång eller ett härligt gryningsljus jag bjöds på denna morgon under promenaden. För denna torsdag är väldigt mulen och än så länge har inte minsta solstråle skymtats på himlen. Istället fick jag uppleva en himmel som långsamt blev ljusare och ljusare, om än mulen. Till slut var det så ljust att gatlyktorna slocknade.

Jag knäppte några bilder i början av promenaden (de i collaget högst upp) och några mot slutet av promenaden (de i collaget längst ner). Och visst ser man att det har blivit ljusare när de sista bilderna togs. Det kan tyckas långt kvar tills vi får njuta av tidiga morgnar när fåglarna kvittrar och solen just har gått upp. Men vi går i alla fall åt rätt håll. Och det tycker i alla fall jag är skönt!

4 kommentarer:

 1. De syns de vart ljusare :) Och de har blivit ljusare på morgonen med så tror inte de beror bara på att du gick upp senare :).

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det skönt att det går åt rätt håll! :)

  SvaraRadera
 3. Härligt att dagarna blir längre och ljusare!!

  SvaraRadera
 4. Din upplevelse är sann, Karin! Totalt 11 härliga minuter ljusare på tre dagar om man bor i Mellansverige. Ni hittar tidlista om dagsljusets ökning på mitt senaste blogginlägg.

  SvaraRadera