måndag 7 februari 2011

Lätt styrketräning

Min tandläkare sade åt mig i morse att inte träna hårt idag efter att hon hade dragit ut min tand. Därför blev det bara ett lätt styrketräningspass för mig tidigare ikväll. Jag tränade in några nya styrkelåtar till mitt tisdagspass. Efter en timmes träning hade jag tränat in tre nya styrkelåtar och kört några andra bonusövningar.

Det blev mängder med utfall, knäböj, benlyft på olika sätt, rygglyft, armhävningar (både smala och breda), situps och några övningar till. Jag tränade endast med den egna kroppsvikten och tog det förhållandevis lugnt eftersom jag var inställd på ett lätt styrkepass. tänk vad bra träning man kan få till hemma utan ett enda redskap, förutom en matta!

6 kommentarer:

 1. Fasiken vad du ligger i!! Har du aldrig vilodagar?

  SvaraRadera
 2. Ja man kan göra mycket utan redskap.

  Kika på denna om du inte redan sett
  http://stayfittn.blogspot.com/2011/01/slav-under-pulsklockan.html

  SvaraRadera
 3. Karin: Jag har definitivt vilodagar. Minst 2 vilodagar per vecka. Men eftersom jag bloggar mycket om min träning så kan det säkert verka som att jag tränar "jämnt" när man läser bloggen.

  Christer. Ja, visst är det härligt att man kan det!

  SvaraRadera
 4. Hur togs dina tänder ut? Drog dom ut dem eller var det operation som gällde? Min tandläkare skulle vilja dra ut mina visdomständer men hon sa att jag skulle behöva ta minst en veckas vila från träningen och då sa jag blankt nej. Nu tycker jag dock att jag sett en massa blogginlägg om visdomständer och folk som tränat bara 1-2 dagar efteråt och då är det ju plötsligt inte alls samma sak :)

  SvaraRadera
 5. J: Jag drog ut en tand. Min tandläkare sade åt mig att undvika hård träning just den dagen och om jag inte kände av någon smärta eller feber dagen efter så kunde jag vara igång som vanligt från och med nästa dag.

  Det kan ju vara olika från person till person och beroende på hur de drar ut tanden/tänderna. Men jag tycker det låter länge att behöva vila en vecka från träning.

  Kanske kan vara värt att du kollar upp detta hos en annan tandläkare?

  SvaraRadera
 6. Så bra jobbat efter den dagen, Karin! Dra ut en tand hoppas jag verkligen att jag slipper i framtiden....

  Att arbeta med sin kroppsvikt är tyvärr underskattat. Vad jag faktiskt dock märker ute på gymmen och även på min utbildning på SAFE är att man frångår maskiner mer och mer för att jobba mer fritt med balans och stabilitet. Vilket egentligen ( enligt mig) är grunden för all träning.

  SvaraRadera