torsdag 10 februari 2011

Ljus morgonpromenad och gröt med varmt äpple

I morse hade det hunnit ljusna när jag gick ut på min morgonpromenad. Jag fick alltså njuta av att promenera i ett ljust landskap. Underbart! Det är märkbart att vi går mot allt ljusare tider. Dessutom sov jag lite längre i morse och därav hade det hunnit bli ljust när jag knallade runt i en dryg timme.

Direkt efter gjorde jag i ordning min morgongröt och idag testade jag något nytt. Jag älskar att äta min gröt med äpple och kanel. Vanligtvis brukar jag riva eller skära äpplet i tärningar och toppa gröten med detta när det är klar. Men idag skar jag äpplet i bitar och tillsatte dem innan jag tillagade gröten.

Så här gjorde jag min gröt med varmt äpple:
Jag blandade 1 ½ dl fiberhavregryn med 3 dl vatten. I detta rörde jag även i ett äpple skuret i små tärningar. Jag strödde över kanel och satte in detta i micron på full effekt i 2,15 minuter. När gröten var klar strödde jag över ½ dl proteinpulver med chokladsmak och rörde om ordentligt. Jag toppade gröten med mer kanel och psylliumfrön. Gröten åt jag med mjölk.

Det var gott att äpplet fick bli lite varmt och mjukt och det gav en god smak till gröten. Detta var inte sista gången jag väljer varmt äpple till min gröt. Faktum är att detta gröttillbehör seglar in som en av mina favoriter. Testa du också!

1 kommentar: