måndag 28 februari 2011

Skön styrketräning

Uppiggad av kaffet i morse, frisk luft och en liten frukost startade jag min dag med ett pass styrketräning på gymmet. Det var några veckor sedan sist som jag styrketränade på gymmet. Jag har istället tränat styrka hemma med främst min egen kropp som redskap. Jag har tränat mycket core och booty, vilket ger styrketräning för bål, ländrygg, ben och rumpa. Och jag har tränat styrkeövningar i mitt aerobicspass på tisdagar. Så jag har definitivt underhållit mina muskler, men idag kände jag att det var dags för att pressa musklerna rejält i gymmet.

Jag tränade ett pass för bröst, axlar och triceps. Det blev 12 övningar totalt, fyra per muskelgrupp. Vad skönt det var att ta i och verkligen trötta ut musklerna!

Efter en timmes träning var jag trött och nöjd. För en gångs skull tog jag mig ordentligt med tid till att stretcha. Skönt!


Fria vikter och frukt

Idag tränade jag till största delen med fria vikter. Tre av axelövningarna, tre av tricepsövningarna och en av bröstövningarna tränade jag med hantlar. Jag tycker om att göra det då det kräver kroppskontroll och man kopplar in fler småmuskler än när man tränar med maskiner.

Kenzai gymmet finns alltid en korg mer frukt, som man får ta av. Jag tycker att det är en bra service av gymmet att bjuda på frukt. Perfekt att ta en frukt när man är klar med träningen!

2 kommentarer:

  1. Instämmer, en himla bra service och gest med fruktkorg! En liten gest kan vara väldigt stor... :)

    SvaraRadera
  2. Skön träning! Väldigt juste att bjuda på frukt också. På mitt jobb går vi back på frukten trots att vi tar betalt...

    SvaraRadera