onsdag 2 februari 2011

Styrketräning och konditionsträning

Min träning idag på morgonen blev ett kombinerat styrke- och konditionspass på gymmet. Jag var inte vidare träningssugen när jag gick iväg till gymmet och inte heller när jag kom dit. Men jag körde igång i alla fall och ju längre tid jag tränade desto roligare blev det. Den sköna träningskänslan infann sig successivt och mot slutet av passet var det som roligast.

Jag inledde med en halvtimmes styrketräning för rygg och biceps. Fokus låg främst på ryggen eftersom det är en stor muskelgrupp och biceps fick sin träning främst sekundärt och endast primärt i en övning. Styrketräningen kändes ok. Det var inget höjdarpass, men jag kämpade på och tog ut mig i varje övning. Och det är huvudsaken, tycker jag!Härlig och svettig konditionsträning!

Sista halvan av passet blev konditionsträning i 30 minuter. Jag lade på ett medeltungt motstånd med två långa, sega backar som upplägg. Jag höll ett bra tempo, även när det var som tyngst i backarna. Det var en skön känsla att känna hur jag fick flåsa och anstränga mig för att orka med alla 30 minuterna! Och efteråt var det ännu skönare!

Sammanfattningsvis: Dagens träning inleddes ljumt och avslutades starkt.

4 kommentarer:

 1. Det låter som ett härligt pass ju :)

  SvaraRadera
 2. Så skönt när man har kört ett hårt pass man är nöjd över.

  SvaraRadera
 3. Man kan inte alltid var 100 % taggad och positiv till sin träning. Men du genomförde den trots motstånd och det gav dig god energi efteråt, vilket är härligt!

  Jättebra kämpat, Karin!

  SvaraRadera