lördagen den 26:e mars 2011

Kanelbulle vs Riskaka med kanelbullssmak

För en stund sedan smakade jag FRIGGS Riskakor med smak av kanelbulle. För att testet skulle bli på riktigt åt jag även en kanelbulle för att jämföra smaken. Jag måste säga att en äkta hembakad kanelbulle slår denna riskaka med hästlängder. Jag tyckte att riskakan var god och smaken av kanel fungerade bra till riskakesmaken. Men att jämföra detta med kanelbulle går inte. Jag skulle ha döpt dessa riskakor till Kanel-Riskakor istället och struntat i att jämföra dem med en kanelbulle. För det går inte.Jag brukar sällan äta riskakor. Ända gången jag tycker att det passar är som ett snabbt mellanmål efter träningen. Då äter jag dem tillsammans med något proteinrikt för att både få snabba kolhydrater från riskakan och protein. Jag tror dock inte att jag kommer äta dessa kanelbulleriskakor efter träningen då jag inte tycker de passar riktigt då. Dessutom innehåller de en del socker.

Någon gång ibland kan jag tänka mig att knapra på dessa riskakor till en kopp te. Fördelen med dem är ju att de är nyttigare än en kanelbulle i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Hmm...vad dom hittar på.
  Jag har mina perioder när jag äter riskakor, dock var det ett tag sen jag åt dem.
  Gillar din blogg,hittade den för några dagar sen och nu är du en av mina favoriter.
  Tack för bra inspiration!

  SvaraRadera
 2. Oi..dette ser ut som noe jeg kunne like!

  SvaraRadera
 3. Hmm, det är faktiskt väldigt sällan något verkligen lyckas "kopiera" kanelbullesmaken :O

  SvaraRadera
 4. Riskakor är ingen favorit här heller. En varm kanelbulle kan jag dock längta efter, särskilt de som finns på Statoil när jag står i kassan och ska betala tankningen. Det doftar så gott!

  Ibland tycker jag det är trist att vara laktosintolerant..

  SvaraRadera
 5. Nej, oftast går det inte att göra en nyttig version av något som är gott & onyttigt. Håller med om att det är bättre att kalla dem kanelriskakor än kanelbulle.

  Hoppas du får en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera