tisdag 15 mars 2011

Saltå Kvarn - ekologiskt, biodynamiskt, med ett högt näringsinnehåll

Idag var jag inne i Saltå Kvarns butik på Södermalm för första gången. För er som bor i Stockholm kan jag varmt rekommendera ett besök i denna mysiga och fina butik. För mig var det en ren njutning att gå runt i butiken och botanisera bland alla ekologiska, biodynamiska produkter med ett högt näringsvärde. För det är vad du får när du köper Saltå Kvarns produkter.

Utöver alla Saltå Kvarns produkter såsom fullkornsris, tomatsåser, juicer, bönor och gryner finns det ett bageri i butiken. Där kan man köpa dagsfärskt surdegsbröd, direkt från bageriet i Järna. Man kan även köpa flera biodynamiska mjölsorter och en rad baktillbehör, som till exempel surdegsstart. Jag blev förälskad när jag var inne i butiken!


Jag fick med mig en kasse med härliga Saltå Kvarn produkter hem. De kommer jag njuta av att använda i min matlagning framöver! Gör gärna ett besök i deras butik på Renstiernasgatan 27 i Stockholm eller den som ligger i Järna.

Lite med info om Saltå Kvarn, hämtat från deras sajt: Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlad spannmål. Saltå Kvarn har de senaste åren också tagit fram ett hundratal nya ekologiska matprodukter såsom linser, bönor, torkade frukter, nötter, snacks, pasta, quinoa, dinkelmjöl och biodynamiska juicer. Samtliga Saltå Kvarns produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att konsumenten känner smaken av vad naturen ger, och inget annat.

4 kommentarer:

 1. Jag har tänkt gå dit ett tag men det har inte blivit av. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 2. Ååh, dit ska jag verkligen göra ett besök när jag är i huvudstaden nästa gång :)

  SvaraRadera
 3. Ååå vilken butik!! Jag köper ofta Saltå Kvarns produkter när jag handlar men utbudet är ju begränsat på MAXI i min stad, ska verkligen besöka butiken när jag är i stockholm!

  SvaraRadera
 4. Only in..SWEDEN!!! Vi har noen få produkter i Helsebutikken her, men dette er jo som i himmelen!

  SvaraRadera