söndag 6 mars 2011

Vasaloppssöndag

Vasaloppsåkarna har redan varit i gång i en timme och jag följer dem från TV-soffan. Det ser härligt ut för dem att glida fram i snön medan solen lyser vacker över landskapet. Men det är inte bara härligt, utan också tufft, jobbigt och smärtsamt att åka Vasaloppet. För nio mil på skidor är inget man gör bara så där. Det krävs styrka, mod, bra kondition, bra skidteknik och en stor portion envishet. Jag är mäkta imponerad över alla som ställer upp i Vasaloppet. Vilken prestation de gör!

Själv kommer jag ta det väldigt lugnt idag och på sin höjd blir det en promenad för min del. Men det gör mig inget. Jag njuter av att vila och se på de som tränar desto hårdare från min TV-soffa istället. Jag måste säga att jag tycker Rickard Olsson är duktig som tog sig från direktsändningen av melodifestivalen i Sundsvall igår kväll till Vasaloppsstarten i Sälen 08.00 i morse!

Det här skrev jag om Vasaloppet förra året.

4 kommentarer:

 1. Jag ska också "ta det lugnt" idag. Städa och städa... Sen hoppas jag att jag hinner träna. Får sätta fart :)

  SvaraRadera
 2. Ja, inte klokt vad vältränade de i täten är! Och jag håller med om att det är en otrolig prestation att åka 9 mil. Jag åkte för 5 år sedan & det är det värsta jag gjort. 9 timmar var jag ute & hade haft magknip halva loppet. Ändå är jag sugen på att göra om det någon gång, knäpp som jag är.. :)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Katarina: Hoppas att du hinner med allt du har tänkt!

  Anna: Du är lite galen och knäpp, ja! Att du kan längta till något som var så plågsamt...! Men jag gissar att det var en härlig upplevelse också!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar alltid åka hem till mor och far på vasaloppssöndagen, så att jag och pappa får nörda litegrann (mamma brukar fixa gofika (blåbärsrelaterat)). Men i år så är pappa i Holmenkollen och tittar på VM, så det fick bli eget soffhäng. Inte lika trevligt, men det är ju alltid en fantastisk syn när starten går!

  SvaraRadera