söndag 22 maj 2011

På grillen: hamburgare

Nu när det är sommar är det trevligt, mysigt och gott att grilla på kvällen. Vi gjorde det igår kväll. Tyvärr var det lite för blåsigt för att sitta ute och äta så vi åt det grillade inomhus istället. Men det smakade lika gott för det! På grillen hade vi hemlagade hamburgare.

Det finns vissa som menar att hamburgare är onyttig mat, men det behöver det inte vara. Om man lagar hamburgarna själv och äter dem med med ett fiberrikt bröd och nyttiga tillbehör blir detta en bra näringsmässig måltid.En av mina favoriter från grillen: hemlagade, nyttiga hamburgare.

Här hittar du mitt recept på nyttiga, hemlagade hamburgare. Dessa innehåller olika goda smaksättningar som vitlök, dijonsenap, sambal oelek och chili. Kryddor som är både goda och sätter lite fart på förbränningen. Till våra hamburgare åt vi fiberrika hamburgerbröd, avokado och grönsaker.

2 kommentarer:

  1. Vi gör också sånt hemma och det blir bra mycket godare än köpta! Dessutom känner man sig inte fettigt mät efteråt :)

    SvaraRadera
  2. Mmm.. SÅ gott! Vi åt också hemgjorda hamburgare igår, men inte grillade. Det måste vara ÄNNU godare! :)

    Jag håller med om att det inte är ett dugg onyttigt när man gör dem själv. Det är egentligen mest tillbehören som är onyttiga (pommes & hamburgerdressing t.ex.).

    Kram på dig!

    SvaraRadera