måndag 26 september 2011

Bonuspromenad på dryga timmen

Efter min promenad i morse satte jag mig i bilen för att åka iväg till jobbet. Det var bara det att den startade inte. Efter ytterligare ett par försök startade den dock igång och jag kunde köra iväg. Det lös dock om en lampa och med tanke på att bilen inte hade startat på första gången kände jag mig inte säker på att allt var som det skulle. Så jag stannade till efter ca 10 minuters körning för att testa att starta den på nytt. Det hade inte varit så kul om jag skulle få fel på bilen väl uppe på motorvägen...

När jag efter mitt stopp försökte starta bilen hände ingenting alls. Jag fick försöka åtminstone sex gånger innan jag fick igång bilen och då lyste både en "EPC"-lampa och motorlampan. Jag vågade inte köra vidare till jobbet, utan åkte istället till närmaste verkstad för att be dem kolla på den.

Det hela slutade med att jag fick lämna in min bil. Jag lade raskt om min jobbplanering för dagen till att jobba hemifrån istället för att ta mig in till stan. Jag hade redan förlorat så mycket tid och någon hyrbil hade verkstaden inte till mig. Så det blev en bonuspromenad för mig idag när jag gick från verkstaden och hem. Promenaden tog drygt en timme.


Jag promenerade förbi samma ängar som i morse och fick mig en nära titt på några av fåren i fårhagen.


Jag hemkommen från promenaden. Den tunga axelväskan syns knappt, men den kändes desto mer efter en timmes promenad kan jag lova.

Nackdelen med bonuspromenaden var att jag inte var klädd i promenadkläder direkt. Efter över en timmes promenerande i skor med klack och en tung axelväska med dator och annat + handväska var det skönt att äntligen vara framme och hemma igen.

Nu har jag hunnit få en massa administrativa jobbuppgifter gjorda här hemma och jag har en hel del kvar att beta av under eftermiddagen. Så min jobbdag blev inte förstörd på något sätt i och med bilincidenten. Det blev snarare en bonuseffekt av den, i form av en extra promenad.

2 kommentarer:

  1. Stackaren med bilen! Jag vet hur det känns och det suger. Bra att du kollade upp det innan du for iväg en längre sträcka :)

    SvaraRadera
  2. Stackare, aldrig roligt när bilen inte fungerar. Men jag kan tänka mig att det blev en skön promenad i solen hem

    SvaraRadera