söndagen den 11:e september 2011

Gårdagens grekiska lunch

Igår till lunch hade vi mina föräldrar samt moster och morbror hemma på lunch. Vi bjöd på en grekisk måltid bestående av marinerade och grillade fläskfiléspett, ugnsrostad potatis, tzatziki och tomat- och fetaostsallad. Blev mycket gott!

Jag brukar göra min tzatziki av lättkesella eller kvarg för att den ska bli fettsnål men samtidigt krämig. Receptet på den kommer här.

Tzatziki
4-6 portioner

1-2 burkar lättkesella
1 gurka
1-2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Häll upp kesellan i en skål. Skala bort det mörkgröna från gurkan och riv resten fram till kärnhuset med ett rivjärn. Krama ur all vätska ur den rivna gurkan med handen. Rör i gurkan i kesellan. Pressa i vitlöken och krydda efter smak. Klart!

I tomat- och fetaostsalladen hade jag tomater, rödlök, fetaost, basilika och kryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar