söndag 16 oktober 2011

Nyttigare tortillas

Jag älskar mexikansk mat som tacos och tortillas. Ofta äter vi detta på helgerna (så även denna helg). När man tänker tacos eller tortillas tänker man kanske att det är onyttigt. Men det behöver det inte vara! Så här brukar vi laga tortillas på ett lite nyttigare vis:

Köttfärsen:
Använd 10% nötfärs. Stek denna med hackad gul lök och vitlök. Krydda med egna kryddor. Använd inte de kryddblandningar som finns i tacoshyllan då de brukar innehålla socker och andra onödiga tillsatser. De kryddor vi brukar använda som ger en god tacokaraktär till köttfärsen är chili, paprika, spiskummin, peppar och sambal oelek.

Tacosåsen:
Santa Maria har en tacosås utan tillsatt socker. Den har en god smak och innehåller inget onödigt.

Brödet:
Jag väljer alltid fullkornsvarianten Santa Marias Tortilla with Whole Wheat. På så sätt får jag i mig mer fibrer än om jag väljer det traditionella tortillabrödet.

Tillbehören:
Vi brukar äta grönsaker som paprika, tomat, gurka och sallad till våra tortillas. Gott och nyttigt är också att äta avokado som den är till eller göra en egen guacemole av avokado, vitlök, citron och chili.

Om man gör sina tortillas på detta sätt får man en god, nyttig och mättande måltid!


Tortilla a'la Karin

6 kommentarer:

  1. Din tortilla såg bedre ut enn min gjorde på lørdag..går for en a'la Karin neste gang ;)

    SvaraRadera
  2. Mumsigt värre! Jag älskar tortillas!

    SvaraRadera
  3. Jag gör också egen krydda! Från http://alltidhungrig.blogspot.com/ (Sara Begner & COOP) men nu hittar den inte sidan...

    Här kommer det iaf, om du skulle va intresserad:
    3tsk spiskummin
    1tsk koriander
    1tsk paprikapulver
    1tsk cayennepeppar
    2tsk salt
    2tärningar grönsaksbuljong
    ev. 1tsk salt

    Tycker att det blir riktigt bra! Har dock aldrig haft i socker och använder knorr´s ekobuljong (mindre konstigheter & den veg. ekobuljongen med absolut bäst smak!)

    SvaraRadera
  4. M: Tack för tipset! Låter som en god kryddblandning som passar till tortillas!

    SvaraRadera
  5. Ungefär så brukar vi också göra. :) Fast vi använder quornfärs eftersom jag inte äter kött.

    SvaraRadera