lördag 26 november 2011

Adventspyssel och jultankar

Idag har vi adventspysslat här hemma. Vi vill vänta med de flesta av julsakerna, som tomtar, gran och julkrubba, tills närmare jul. Det vi har gjort nu är att förbereda för advent genom att göra i ordning adventsljusstakar, hänga stjärnor i fönstren och ställa fram röda ljus och ljusstakar. Så imorgon kan vi tända första ljuset!

När jag promenerade i skogen häromdagen hittade jag jätte mycket vitmossa. Men eftersom vitmossa är fridlyst valde vi köpt mossa till vår adventsljusstake. Jag kan i och för sig tycka att det borde vara ok att ta lite vitmossa när det ändå finns så mycket i vår skog.


Mossa i vår skog. Och lite av det vi gjorde i ordning idag.

Jag ser verkligen fram emot julen och allt vad den innebär. Det är mysigt nu när alla hus har stjärnor och ljusstakar som lyser upp i mörkret, det är kul med alla förberedelser inför jul och det är stämningsfullt att lyssna på julmusik.

När det är jul unnar jag mig verkligen att äta av allt det jag känner för. Det finns så mycket gott som hör julen till att det vore dumt att hoppa över det. På julen ska man njuta, tycker jag. Kommande veckor kommer jag sätta igång med bak och godislagning inför julen. Jag brukar göra en mängd med godsaker som knäck, kola, snickers, rocky road, ischoklad och lussebullar. Det är trevligt att ha mycket julgott hemma när julen kommer och även att ge bort till nära och kära.

Nu så här på lördags eftermiddagen kommer jag tjuvstarta adventsmyset lite genom att äta några pepparkakor. Det är jul för mig!

12 kommentarer:

 1. Vad härligt det ser ut, pyntar själv för fullt:) jag måste dock lägga näsan i blöt. Det är inte vitmossa som alla tror i som säljs i affären. Det är faktiskt lav vid namn vitlav aka fönsterlav. Vill inte verka besserwisser men alla säger fel ;) även handeln! Lycka till m julstöket:)

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt med jul! :) För mig som kristen är det förstås Jesus som står i centrum men övriga traditioner gör ju absolut sitt till. Vi ska fixa upp lite gardiner och ljusstakar ikväll och baka lussebullar. Har även införskaffat glögg (helt alkoholfri till mig) så det ska vi också mysa på. Vörtlimpa med russin införskaffades också nu på veckohandlingen. :)

  Hoppas bebisen kommer snart. Min lille guldklimp blev 1.5 år idag och jag har snart gått 18 veckor av graviditet nr 2. Dags för ultraljud på tisdag. Så det blir mycket mys nu. :)

  Trevlig första advent. :) (Hehe lite dubbel väntanstid för er i år.)

  SvaraRadera
 3. Jag hade ingen aning om att vitmossa är fridlyst! Vi brukar alltid plocka lite till vår adventsljusstake när jag är hos mina föräldrar som bor på landet i Småland.
  Vi har inte hunnit julpynta än (det där med tid har man sällan med en 11-månaders bebis), men imorgon eftermiddag kommer det folk på adventsfika så innan det måste det göras :-)

  SvaraRadera
 4. Leter efter julstemningen..varmegrader og ikke snø.. Ut å springa, kanskje den kommer etterhvert.. God Advent!

  SvaraRadera
 5. Hej Karin.
  Kolla din mail!
  //Karro

  SvaraRadera
 6. Jag gillar hur du uttrycker det om julgodis:"det är dumt att hoppa över" och jag håller med! Det hör till liksom.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 7. Kommer att bli en extramysig jul för er med en färsk bebis och allt :) Underbart!

  SvaraRadera
 8. Har bebisen kommit nu? Tycker att det är sa spännande att följa din resa...kanske för att jag själv väntar en bebis om fem veckor.

  SvaraRadera
 9. Undrar om du ligger på BB nu eftersom det är 4 dagar sen du skrev i din blogg;)har inte varit inne och kommenterat då jag legat på sjukhus men nu när jag kom hem så såg jag att du inte uppdaterat sen den 26.Spännande!Och om du ligger där så hoppas jag allt gått bra:=)
  Kram från mig/Ingela

  SvaraRadera
 10. Så Vackert Karin! Åh nu håller jag tummarna för att underverket tittat fram! :)

  SvaraRadera
 11. Tror som ovanstående - nu e bebis här! GRATTIS i så fall :)

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hm kan det ha kommit en liten bebbe nu? Grattis i så fall :D

  SvaraRadera