torsdag 10 november 2011

Florida Grapefrukt på Mitt Kök mässan

En av de montrar som jag besökte på matmässan Mitt Kök var Florida Grapefrukts monter. Den lyste upp fint med sina orange-rosa färger. Och det kändes mycket fräscht att smaka av de saftiga grapefrukterna mitt bland all annan mat som erbjöds på mässan.

Tjejerna bakom montern hade skurit upp mängder med grapefruktsklyftor. Stephanie visade mig hur man skär en grapefrukt på bästa sätt för att slippa det vita och kärnorna i kärnhuset. Jag fick även med mig en smart grapefruktkniv som jag kommer använda mig av framöver när jag äter mina grapefrukter.

Jag har tidigare skrivit om grapefruktens alla fördelar, men det tål att påminnas om igen. För grapefrukten är verkligen en super nyttig och god frukt! En halv grapefrukt innehåller hela dagsbehovet av C-vitaminer, en mängd andra antioxidanter som hjälper kroppen att bygga upp ett hälsosamt immunförsvar och fyra gram kostfiber som bidrar till en längre mättnadskänsla.

Nu när jag är hemma från mässan igen har jag gjort i ordning ett riktigt gott mellanmål helt i Florida Grapefrukt anda: en Florida grapefrukt, några vindruvor, minikeso och krossade linfrön. En härligt god vitaminbomb! Tack för dagens inspiration, Florida Grapefrukt!

Om ni vill testa att ha med grapefrukt i matlagningen; testa mitt recept på Floridasalladen - en kyckling- och bönsallad med smak av grapefrukt.

5 kommentarer:

 1. Får du grapeprovision på varje gång du nämner "Florida grapefrukt" och inte bara grapefrukt i allmänhet? ;)

  Kan tipsa om en kul frukt vi testat på sistone som jag föll pladask för - sweetie. :) Det är en korsning mellan pomelo och grapefrukt och smakar i mitt tycke som grapefrukt men mindre bittert. Grapefrukt smakar lite för skarpt för mig speciellt nu när jag är gravid men sweetien var perfekt tyckte jag. :)

  SvaraRadera
 2. Ulrika: Nej, det får jag inte. Tack för tipset! Ska testa sweetie vid tillfälle.

  SvaraRadera
 3. Oh, jag försöker äta grapefrukt men det är något med smaken som inte stämmer i min mun :(

  SvaraRadera
 4. Fruktär gott! =)

  kolla gärna min blogg! infinitelectures.blogg.se

  SvaraRadera
 5. å jag ÄLSKAR grapefrukt, underbara frukt :D

  SvaraRadera