måndag 21 november 2011

Kolhydratsladdning med pannkakslunch


Man har ju hört och läst att det ska vara bra att ladda med mycket kolhydrater inför en förlossning. Jag vet ju ännu inte exakt när just min förlossning kommer bli av, men gissningsvis kommer den ske ganska så snart. Så de senaste dagarna har jag tänkt på att äta lite extra kolhydrater.

Under en förlossning förbrukar man nämligen ungefär lika många kalorier som under ett maratonlopp. Då kan det ju vara bra att man har laddat upp med energi innan.

Idag stekte maken pannkakor till lunch. Det var inte en nyttigare variant som kesopannkakor, coltingpannkakor eller fiberrika pannkakor han gjorde utan hederliga pannkakor med vitt mjöl. De blev mycket goda! Jag njöt mina med keso, hallon och björnbär. Mycket gott!

7 kommentarer:

 1. Åh vad gott det ser ut. :)

  SvaraRadera
 2. Pannkakor är supergott! Ladda på nu inför din förlossning!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad man inte vet som icke gravid! Hade ingen aning om kolhydratsladdningen men när du säger det låter det ju logiskt!

  Och vad jag väntar, tillsammans med alla andra här kan jag tro <3

  SvaraRadera
 4. Men hej! Bloggar du igen, jag trodde att du hade slutat och har inte kikat in på jättelänge! Som du förstår :)
  Stort grattis till graviditeten! Jag har själv fått en grabb som nu hunnit bli hela 9 månader! Och så har du nytt jobb ser jag, grattis igen :)

  Ser fram emot att er parvel tittar ut.

  Stor kram,
  Cecilia (fd wgp)

  SvaraRadera
 5. Hmm.. som ett marathonlopp är ju inte alla förlossningar (med min Hampus tog det ca 3 timmar). Beror ju lite på hur lång förlossningen är. Jag hoppas för din skull att du slipper ligga för länge, men är säker på att det kommer gå bra. Du är ju vältränad & det tror jag underlättar :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så mkt kalorier under en förlossning? Wow! Det är ju fantastiskt vad man klarar av! :)

  SvaraRadera
 7. Malin-Charlotta: Ja, eftersom det är första gången för mig så var detta nytt även för mig.

  Cecilia:
  Vad kul att du kikade in här igen! Och vad roligt att du har fått en son!!! Och han är redan 9 månader!!!??!!! Galet vad tiden går snabbt! Kram på dej!

  Anna - Trend o Träning: Tydligen förbränner man ca 500 kalorier i timmen under det aktiva skedet av en förlossning. Så självklart beror ju den totala förbränningen på hur lång förlossningen är. Jag hoppas såklart att min inte blir alltför utdragen...! =)

  Trillingnöten: Ja, kroppen är fantastisk!

  SvaraRadera