onsdag 23 november 2011

Kräftstjärtssallad med potatismos - otippat gott!

Jag rörde ihop en kräftstjärtssallad idag till lunch. I kylen fanns det en portion potatismos, som blev kvar från de matlådor jag lagade igår. Jag testade därför att äta moset till kräftstjärtssalladen och det var faktiskt riktigt gott. Här kommer mitt lunchrecept.

Kräftstjärtssallad med potatismos
1 portion

½ burk kräftstjärtar (ca 85 gram)
½ avokado
1 apelsin
grönsaker som tomat, gurka, paprika
några skvättar citronsaft
peppar

2-3 potatisar
en skvätt mjölk
lite smält smör
peppar
salt
muskotnöt

några blad romansallad

Skär ingredienserna till kräftstjärtssalladen i mindre bitar och blanda ihop; kräftsstjärtar, avokado, apelsin (eller annan citrusfrukt) och grönsaker. Skvätta över lite citronsaft och smaka av med peppar.

Jag hade potatismoset redan klart, men det du gör är att du kokar potatisarna. När den är ordentligt mjuk häller du av vattnet och mosar sönder dem med en gaffel. Häll på mjölk och smör och krydda med kryddorna. Vispa sedan till ett mos med en elvisp.

Lägg romansalladen underst på en tallrik, sedan kräftstjärtssalladen och toppa med potatismoset.


2 kommentarer:

  1. Vad smarrigt det såg ut! Kankse får byta min köttfärsås någon dag...

    SvaraRadera
  2. Missa inte tävlingen på min blogg, perfekt när man snart är nybliven mamma....

    SvaraRadera