måndag 14 november 2011

Matiga lunchmackor

När jag är ensam hemma på dagarna, som jag är nu, passar jag gärna på att äta sådant som min man inte tycker om. Tonfisk är ett exempel på sådan mat som jag gillar, men inte han. Så idag rörde jag ihop en tonfiskröra och åt som pålägg till mina matiga lunchmackor.

Jag lade tonfiskröra på två smörgåsar och toppade dessa med avokado. Och på en brödskiva lade jag mosad avokado och ett kokt ägg skuret i skivor. Till dessa matiga mackor åt jag grönsaker och självklart en morot, som jag inte kan få nog av.

Så här gjorde jag min tonfiskröra - busenkel, nyttig och god.

Tonfiskröra
1 portion

½ burk tonfisk i vatten
½-1 dl lätt kesella
svartpeppar
vitpeppar
spiskummin
chili

Rör ihop ingredienserna och smaka av med kryddorna. Vill man kan man även tillsätta svarta oliver i röran.


Enkel tonfiskröra som blir både god, proteinrik och fettsnål.

2 kommentarer:

  1. Jag levde på nyttiga mackor under min graviditet. SÅ gott! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hehe, det gäller att passa på medan man kan!
    Och jag håller nog med din man där, tonfisk är inte gott :P

    SvaraRadera