tisdag 8 november 2011

Pastasallad med tonfisk och senapsvinägrett

Något som går relativt snabbt att svänga ihop är olika former av pastasallader. Idag till lunch gjorde jag en pastasallad med tonfisk och senapsvinägrett. Den blev riktigt god. Här kommer receptet.

Pastasallad med tonfisk och senapsvinägrett
1 portion


55 gram fullkornspasta, ex fusilli
sallad
tomat
gurka
paprika
morot
½ avokado
½ burk tonfisk
lite olivolja
lite vinäger
1 tsk dijonsenap
pumpafrön

Jag kokade pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden skar jag grönsakerna i mindre bitar. Moroten skalade jag och gjorde sedan remsor av med potatisskalaren. Avokadon delade jag i små båtar. Jag blandade ihop olja, vinäger och senap tillsammans med lite svartpeppar i en skål till en vinägrett.


Jag brukar alltid väga pastan för att veta att jag kokar lagom mycket. Idag vägde jag upp 110 gram, vilket jag tycker är lagom för två portioner.En vinägrett går snabbt och enkelt att blanda ihop och ger salladen den goda smaken.

När pastan var klar lade jag upp den på en tallrik. Jag tillsatte salladen, gurkan, tomaterna och parikan och fördelade allt. I mitten lade jag tonfisken. Sedan garnerade jag med morotsstrimlorna, avokadobitarna och pumpafröna. Till sist hällde jag över min senapsvinägrett. Enkelt och gott!


Salladen är klar! Först med vinägretten vid sidan om och sedan ringlad över salladen.

5 kommentarer:

 1. Det där såg riktigt gott ut! Jobbigt att mötas av den bilden när man är hungrig som jag är ;P

  SvaraRadera
 2. Aldrig funderat på att göra en kokbok? Med dina recept och vackra bilder är jag övertygad om att det skulle bli toppen! Och så Karin´s vackra leende på framsidan!

  SvaraRadera
 3. Ser kanongott ut! Smart också att väga pastan. Själv höftar jag alltid så det brukar bli för mycket.

  Pumpakärnor FTW!! :)

  SvaraRadera
 4. Malin-Charlotta: Vore super kul att göra en kokbok, men är nog lite för mycket amatör för att klara det. Får öva lite till först!

  SvaraRadera
 5. Någonstans ska man börja :) Jag tror på dig!

  SvaraRadera