måndag 14 november 2011

Sista veckan?

Igår gick jag in i graviditetsvecka 40 och på söndag är det den beräknade förlossningsdagen. Jag undrar om (och hoppas att) detta är min sista vecka som gravid innan bebisen föds. Jag börjar bli ganska trött på att vara gravid. Framför allt längtar jag efter att vara mer rörlig och aktiv, att kunna springa, hoppa och svettas är saker som jag verkligen ser fram emot att göra. Men mest av allt längtar vi efter att vi träffa detta lilla pyre som har grott i min mage i snart nio månader. Så hoppas att vi kommer få träffa honom snart!

Bilder på mig och magen från igår: graviditetsvecka 39+0.

Något jag fortfarande är väldigt tacksam över är att jag orkar promenera och hålla igång på så sätt. Och så väldigt långsamt behöver jag inte promenera heller! I morse var jag ute i 90 minuter och promenerade, varav av 70 minuter var effektiv promenad och resterande tid var strosande i köpcentrumet. Jag kunde hålla uppe ett relativt raskt tempo att jag till och med gick om en hel del andra som var ute och gick (och då var det inte bara gamla med rullatorer som jag passerade).

Det är dock väldigt skönt att inte jobba längre. Jag kan sova så länge jag vill på morgonen (och det gör jag kan jag lova!). Jag kan ta dagen som den kommer och jag har inga direkta tider att passa. Jag försöker att njuta av lugnet så länge jag kan för med en liten bebis i huset kommer det vara allt annat än lugnt.

Vi får se. Kanske blir detta min sista vecka med lugn och ro på väldigt länge. Jag hoppas det!

7 kommentarer:

 1. Spännande Karin, stort lycka till.

  SvaraRadera
 2. Spännande! Tiden har gått fort (tänker jag, men säkert inte du...)

  SvaraRadera
 3. Livskraft: Tack! Ja, det ska verkligen bli spännande!

  Miss Agda: Så här på sluttampen av graviditeten tycker jag att tiden har gått snabbt ändå. Men emellanåt har det verkligen inte känts så... Är i vilket fall underbart att det snart är dags!

  SvaraRadera
 4. Gud så spännande.. jag börjar längta jag med nu! Håller tummarna för att bebisen din kommer denna vecka. =)

  SvaraRadera
 5. Härligt att du kan hålla igång så =)

  SvaraRadera
 6. Härligt!Men jag kan NÄSTAN lova dig att det inte blir så mycket hålligång när bebisen är nyfödd och nästan bara sover.Ett tips,investera i en bärsele som är vinterfodrad så när du går ut på promenader kan du ha bebisen i den.Då slipper du ta med dig barnvagnen hela tiden och kan röra armarna på ett helt annat sätt och även ta promenader i annan terräng som tex skogen utan att behöva bli "bunden" till att gå där det bara är vägar.Dessutom så blir bebisen lugn när den får vara nära mamma/pappa och bli buten i bärsele ute.Självklart så kan du ta promenader med vagnen också,men detta gjorde jag när min dotter var nyfödd och det var skönt att kunna "svänga" med armarna och röra sig på ett annat sätt som det blir mot när man håller armarna rakt fram i ett barnvagnshandtag.Lycka till nu och jag följer med spänning din blogg för att se vad som händer.
  Med vänlig hälsning Ingela.

  SvaraRadera
 7. Viktoria: Förstår att du också börjar längta nu. Du har ju inte heller så lång tid kvar! =)

  Karin: Ja, det är härligt!

  Ingela: Tack för tipset! Vi har skaffat bärsele och jag planerar att använda det MYCKET. Har också tänkt att det måste vara enklare att promenera med bärsele än med barnvagn.

  SvaraRadera