fredag 16 december 2011

Spaghetti med tomatsås och riven parmesan

Idag lagade vi den första måltiden från MatHems middagskasse till lunch. Vi var riktigt hungriga och ville inte lägga någon längre tid på matlagningen så vi valde den rätt som gick snabbast att göra: spaghetti med tomatsås och riven parmesan.

Jag saknade grönsaker och kryddor i detta recept. Jag hade också gärna sett att det var mer av kött och mindre av kolhydrater. Men det smakade gott, tack vare att vi kryddade extra med chili och paprika, och var väldigt lättlagat. På grund av detta får maträtten endast 2 poäng av 5 möjliga av mig. Här kommer receptet.

Spaghetti med tomatsås och riven parmesan
4 portioner
2 burkar hela eller krossade tomater
1 pkt bacon
1 gul lök
2 msk tomatpuré
smör eller olja att steka i
salt och peppar (vi lade även till chili, paprika och basilika)
400 gram pasta, exempelvis spaghetti eller tagliatelle (jag tycker att 250-300 gram pasta räcker)
riven parmesanost

Koka pastan efter instruktionerna på förpackningen.

Skär baconen i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek baconen däri. Ta sedan upp den ur pannan och lägg på dubbelvikt hushållspapper för att rinna av. Skala och finhacka löken. Stek den sedan i pannan tills den har blivit mjuk. Tillsätt tomatpurén och burkarna med tomater. Om du använder hela tomater, dela dem direkt i pannan med stekspaden. Låt småkoka i 6-7 minuter. Lägg ned baconen i tomatsåsen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med kryddorna.

Servera den nykokta pastan med tomatsåsen och riven parmesanost.


Såsen blev god med kryddor som chili, paprika och basilika. Vi åt körsbärstomater till maten för att få i oss några grönsaker. Det hade annars varit gott med broccoli till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar