måndag 12 december 2011

Tortillas med kyckling

Idag lagade vi en god, mexikanskinspirerad lunch: tortillas med kyckling. Oftast brukar vi äta våra tortillas med köttfärs, men som omväxling kan det vara gott med kyckling ibland istället. När man byter ut köttfärsen mot kyckling blir måltiden också något fettsnålare.

Här kommer receptet på de kycklingtortillas vi lagade till idag.

Tortillas med kyckling
2 portioner

2 kycklingfiléer
chili
paprikakrydda
peppar
spiskummin
torkad basilika
grönsaker som paprika, isbergssallad, tomat, gurka
1 avokado
tacosås
4 tortillabröd (jag valde fullkornsvarianten)


Stek kycklingfiléerna i lite olja. Krydda med samtliga kryddor förutom basilikan. När filéerna har fått fin färg på ena sidan vänder du på dem och steker den andra sidan. När även den har fått fin färg sänker du värmen, lägger på ett lock på stekpannan och låter kycklingen bli klar. Se till att kycklingköttet är helt vitt och köttsaften är klar innan du tar dem från pannan. Det sista du gör innan du tar kycklingen från stekpannan är att krydda dem med lite torkad basilika.

Medan kycklingen steks sköljer och skär du grönsakerna i mindre bitar. Blanda alla i en stor skål eller separera dem i olika små skålar. Skär upp avokadon i en egen skål.

När kycklingen är klar skär du den i bitar och fyller sedan ett tortillabröd med grönsaker, kyckling, avokado och tacosås. Klart att äta!

Så här brukar vi äta tortillas med köttfärs - riktigt nyttigt!
Och så här tillagar vi ofta vår tacoköttfärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar