torsdag 15 december 2011

Viktstatus

Jag har egentligen ingen direkt brådska med att gå ned mina graviditetskilon, men jag tänker inte acceptera att jag aldrig blir av med samtliga av dem alls. Om det visar sig ta lite tid spelar ingen roll.

Jag gick upp 12 kilo under graviditeten. Första gången jag vägde mig efter förlossningen var i helgen. Då såg jag att jag hade gått ned nio av dessa kilon. När jag vägde mig igen igår hade jag gått ned ytterligare ett halvt kilo. Jag har alltså nu 2,5 kilo kvar av mina graviditetskilon att gå ned. Jag gissar att det är dessa som kommer vara svårast att bli av med.


10 respektive 11 dagar efter förlossningen: 3 kilo kvar att gå ned. (Jag slappnar visst av lite mer på bilden med vit skjorta medan jag spänner in magen något på bilden med svart tröja.)


14 dagar efter förlossningen: 2,5 kilo kvar att gå ned.

Att ha gått ned 9,5 av 12 kilon på två veckor är jag trots allt nöjd med. Jag trodde nog inte att det skulle gå så pass fort. Jag gissar att anledningen till detta är att jag har kommit i gång bra med promenader, att jag ammar (och lillkillen äter verkligen mycket!!!) och att jag håller fast vid mitt sunda tänk kring mat och äter onyttigt bara på helgerna.

Jag hoppas att de 2,5 kilo som jag har kvar att gå ned inte kommer vara alltför svåra, utan att mina promenader och annan typ av träning längre fram kommer hjälpa mig tillbaka till min forna form. Men som sagt, det får ta den tid det tar.

6 kommentarer:

 1. Oj, du kommer säkert att tappa mer än så. Jag gick ned mycket mer än vad jag vägde innan första graviditeten utan att göra något... det är betydligt värre gång nr två. Väger mig inte men kan fortfarande bara ha mamma brallor då höften/becken inte gått ihop ännu och på fredag har det gått 12 veckor....tröttsamt!

  SvaraRadera
 2. Jag hade inte heller någon brådska och anstängde mig inte alls för att bli av med något. det löste sig dock väldigt mycket snabbare än jag kunnat tro och idag väger jag 2-3kg MINDRE än innan (sist jag vägde mig iaf, väger mig ytterst sällan) graviditeten. och detta trots att jag slutade amma för ett par månader sedan. Verkar som om något hänt med ämnesomsättningen, men jag trodde nog att det skulle vara lite tvärt om, att det skulle vara 2-3kg som "fastnade".

  SvaraRadera
 3. Åh, härligt! 2.5 kg är ju "ingenting" i sammanhanget, tänk på att er lille kille bara är två veckor! Och så länge du ammar "behöver" kroppen lite extra att producera mjölk av (plus att en del "vikt" säkert ligger i just brösten :p)

  Men eftersom i princip allt extra har försvunnit på bara två veckor är jag säker på att din kropp kommer normalisera sig alldeles utmärkt om du fortsätter ditt normala liv!

  (...sen att vikten antagligen har "omfördelat sig" på kroppen är en annan historia ;))

  SvaraRadera
 4. Nämen det är ju ingenting, du kommer antagligen inte att behöva "anstränga" dig för att gå ned de sista kilona utan det kommer kanske amningen att sköta om.

  Jättefin är du i allafall och ta det lungt med viktnedgången, men kanske inte så lungt som mig, efter 10 år så sitter det kvar kilon och det är ju inte bra :-))

  SvaraRadera
 5. Rätt inställning! Och du har verkligen gått ner fort. Gjorde jag också & det är garanterat för att vi båda hållt igång under graviditeten & ammat.

  Trevlig helg!
  Kram från mig :)

  SvaraRadera
 6. Ingen brottom, du kommer sakte men sikkert tilbake.. Alt til sin tid.

  SvaraRadera