onsdag 31 augusti 2011

Morgonens sköna styrketräningspass

I morse åkte jag in till stan tidigt för att starta dagen på World Class Nybroplan. Jag körde ett skönt styrketräningspass för axlar, bröst och triceps. Jag orkade (efter omständigheterna) lyfta ganska tunga vikter och fick bra kontakt med musklerna.

Det är en underbar känsla att även fast jag har en stor boll på magen så orkar muskler som rygg, bröst och axlar med att lyfta en hel del ändå!På bilderna ser det ut som att jag var ensam i gymmet denna morgon. Men det var jag verkligen inte. Det var ett helt gäng med morgonpigga där. Flera av dem tränade med personliga tränare och några kämpade på själva, som jag. Det var härligt att se så många tränande människor så tidigt på morgonen!


Jag älskar att träna axlar! Det går att variera med så många olika övningar och man kan träna så många olika delar av axeln.

Det som var jobbigast (nästan) under morgonens träningspass var att gå uppför trapporna. Jag börjar bli riktigt flåsig nu när jag gör det.

Nu är det kväll och jag ser tillbaka på ett lyckat träningspass i morse. Och det bästa är att jag redan känner hur träningsvärken smyger sig på så sakteliga. Underbart!


tisdag 30 augusti 2011

Fruktfrossa till middag

Jag är just hemkommen från ett pass gravidyoga. Strax innan yogan åt jag ett mättande mellanmål bestående av ett kokt ägg och en skiva fullkornsbröd. Så här ganska sent på kvällen räcker det nu med en tallrik med frukt, yoghurt och keso för mig.

Jag älskar frukt och kommer aldrig kunna tröttna på det. Ikväll fyllde jag tallriken med banan, vindruvor, nektarin och kiwi. Till det mild naturell lättyoghurt och en klick keso för mer protein. Jag toppade det hela med krossade linfrön och solrosfrön.

Det är inte att rekommendera att äta detta till middag varje kväll då det är viktigt att få i sig riktig mat även på kvällen. Men någon gång ibland när man har ätit ett ordentligt mellanmål på eftermiddagen går det bra.

Morgoncykling - först kallt sedan svettigt

Jag stack ut och cyklade en runda på en timme i morse. Det var riktigt höstlikt ute och kyligt när jag började trampa. Så kyligt att jag hade jacka och vantar på mig. Men efter att jag hade cyklat ett tag fick jag upp värmen och var tvungen att ta av mig dessa.

Jag blev skönt svettig och flåsig och kunde samtidigt njuta av en vacker sol som långsamt steg över ängarna. Härligt!


Det enda negativa med morgonens cykling var att jag börjar märka att den allt större magen kläms åt något nu när jag cyklar. Hoppas att jag kan fortsätta cykla ett tag till i alla fall. Jag får väl höja styret i värsta fall.

måndag 29 augusti 2011

Efterlysning: Keso Mini i stor burk

Jag brukar ofta äta keso och äter då helst Keso Mini. Det passar att äta keso till så mycket; till frukt eller bär som mellanmål, på smörgåsen, som tillbehör till en varm måltid, på gröten tillsammans med mjölk, på pannkakan med färska bär... Ja, listan kan göras väldigt lång.

På senare tid har jag märkt att det inte finns någon Keso Mini i stor burk (500 gram) i butiken. Jag har då fått välja mellan Keso Mini i liten burk (250 gram) eller vanlig fetare keso i stor burk. Jag har inte kollat i bara en butik, utan vart jag än handlar så saknas just denna produkt.

Varför har Arla valt att ta bort den stora Keso Mini burken ur sitt sortiment? Eller är det någon av er som fortfarande hittar denna burk i butiken?

Bild: Två stora Keso Mini burkar i min kyl på den tiden det begav sig.

Tidig promenad med en längtan efter att springa

I morse när jag gick min morgonpromenad på en timme njöt jag som vanligt, samtidigt som jag tänkte på hur skönt det skulle vara om jag kunde springa istället.

Tänk att få knyta på sig löparskorna och ge sig ut i den tysta morgon som det första man gör efter att man har gått upp! Tänk att få springa i lagom snabbt tempo på gatorna och hålla på så i nästan en timme! Tänk att få flåsa i uppförsbackarna och bli riktigt svettig och trött efter avklarad löpartur! Sådant längtade jag efter i morse när jag var ute och gick.

Det var visserligen skönt att gå, men just i morse hade det faktiskt känts ännu skönare om jag hade fått springa. Bara det att just nu har jag en alldeles för stor mage för att det ska kännas skönt att springa. Jag får het enkelt hålla ut tills efter bebisen är född och jag kan börja träna normalt igen.

Samtidigt som jag längtar efter svettig, ansträngande, jobbig träning så njuter jag av denna period i mitt liv när jag kan fokusera på lugnare träning och anpassa mig efter hur min gravida kropp mår. Anledningen till att jag inte kan träna så hårt som jag normalt sett kan är världens bästa anledning!

söndag 28 augusti 2011

Gravidmage vs bukfetma - så lika men ändå så olika

Jag kommer ihåg att Anna skrev ett inlägg där hon jämförde sin gravidmage med en fet mage på grund av bukfetma när hon var gravid. Hon har helt rätt i att likheten mellan en gravidmage och en bukfet mage är slående.


Min gravidmage för en vecka sedan - vecka 26+6


Närbild av en bukfet mage, tagen från svd.se

En gravidmage och en bukfet mage är lika till utseendet. Kroppen är (oftast) smal i övrigt och endast magen är rund och sticker ut som en stor boll. Både som överviktig och som gravid (i alla fall som höggravid) blir man begränsad i vardagen på ett liknande sätt. Det är jobbigt att springa, hoppa, gå riktigt snabbt och/eller långt samt att stå böjd under långa stunder. Men där slutar likheterna.

Olikheterna dem emellan är desto fler. En gravid kvinna har en tjock mage för att hon bär på ett barn där inne. En bukfet person (oftast handlar det om män) har en tjock mage för att han (eller hon) har ätit för mycket osund och fet mat och förbränt mindre kalorier än han (eller hon) har stoppat i sig.

En annan olikhet är att en gravidmage är ett tillfälligt tillstånd. Jag kommer förhoppningsvis återfå min plattare mage efter att jag har fött min bebis. Men en person med bukfetma kan ha svårare för att bli av med sin feta mage. Det krävs ett hårt jobb för att gå ned så mycket i vikt och många orkar (tyvärr) inte med detta.

Att vara gravid är inte hälsofarligt, vilket det definitivt är att ha bukfetma. Anledningen till att den typen av fetma är hälsofarligare än annan fetma är för att överskottsfettet sitter kring hjärtat, vilket innebär en större risk för att få en hjärtinfarkt. Bukfetman gör också att sockret bryts ner sämre i kroppen på grund av att insulinet fungerar sämre. Detta gör att bukfetma ökar risken inte bara för hjärtsjukdomar, utan även för typ 2 diabetes.

En fet man mäter sitt omfång runt magen (bild tagen från fullkornsfia.blogg.se). Jag med min mage för en vecka sedan i vecka 26+6.

Enligt Läkemedelsvärlden lider över hälften av alla kvinnor och män över 60 år av hälsofarlig bukfetma. Detta är alarmerande, tycker jag! Män som har en bukomkrets på 120 cm har fördubblad risk att dö i förtid medan samma siffra för kvinnor är 115 cm.

Personligen har jag mycket svårt för att förstå hur man kan låta det gå så pass långt att man mäter så mycket runt midjan i ett icke-gravid tillstånd. Dels är det hälsofarligt och dels begränsar det vardagen på många sätt; man blir mer orörlig, har svårt för att orka med, blir trött av att gå i trappor o.s.v. Hoppas att jag med min blogg kan ge lite inspiration till de där ute som behöver minska sitt mått kring midjan!

Hotellfrukost vs hemmafrukost

Igår åt jag min frukost på hotell i Danmark. Idag äter jag min frukost hemma i Sverige. Utan att tänka på det märkte jag att jag valde ganska lika frukostar igår och idag.

Att äta hotellfrukost är alltid en njutning, tycker jag. Speciellt när det finns mycket att välja på och man har tid att sitta länge tillsammans med trevliga människor och äta. Så var det igår. Någon jätte lång tid hade vi visserligen inte på oss, men tillräckligt lång för att man skulle hinna ta för sig och äta av det man kände för.

Att äta frukost hemma är egentligen en lika stor njutning för mig. För det innebär ofta för mig att det är helg och ledigt eftersom jag oftast äter min frukost på väg till jobbet eller på jobbet på vardagarna. Frukost hemma på helgen är en njutning eftersom jag har tid på mig att äta länge och med trevligt sällskap (=min man).

Ovan: frukosten på hotell igår - Under: frukosten idag hemma

Frukosten både igår och idag bestod av gott, hembakat fullkornsbröd med ost och grönsaker och till det färsk frukt (igår ananas, idag banan) med yoghurt. Jag kan inte välja vilken av dessa frukostar som var godast, utan ger de båda samma höga poäng.

fredag 26 augusti 2011

Fräsch mat med bra valmöjligheter

Jag befinner mig för tillfället på kick-off i Helsingör i Danmark. I morse steg jag upp 03.45 för att hinna med det tidiga morgonflyget vi åkte med hit. Konstigt nog är jag inte så trött trots den tidiga uppgången och ett intensivt program hela dagen.

Just nu har vi en timmes paus mellan alla aktiviteter och föreläsningar och den kommande middagen och festen ikväll. Ska bli skönt att vila lite för att sedan fräscha upp sig inför kvällen.

Vi bor på en fin hotellanläggningen och har serverats god och fräsch mat under dagen. Lunchen var en buffé där man kunde välja bland både kalla och varma rätter. De kalla rätterna såg mest inbjudande ut så de tog jag av. För min del blev det en blandning av räkor, olika sallader, rödbetor, pastasallad, pesto samt ett gott bröd på min tallrik. Låter kanske som en konstig blandning, men det var gott! Jag gillar bufféer eftersom man då alltid kan hitta några rätter som faller en i smaken. Till efterrätt serverades det exotiska frukter.

Under dagen och framför allt eftermiddagen har jag passat på att ta en frukt från en av de många fruktskålar som finns överallt på hotellet. Perfekt när man blir lite småhungrig!

Sammanfattningsvis kan man säga att maten som serveras här är dansk mat när den är som bäst!


torsdag 25 augusti 2011

Öppet Hus på House of Shapes

I våras skrev jag om att World Class anläggning Länkpå Hornsgatan på Söder i Stockholm skulle göras om till dansstudion House of Shapes. Sedan några dagar tillbaka är denna studio nu öppen. Det är Bounce-medlemmarna Jennie Widegren och Fredrik ” Benke” Rydman som står bakom detta och om man blir medlem så får man även medlemskap i några av World Class anläggningar.

I helgen som kommer, den 27:e och 28:e augusti, har House of Shapes öppet hus. Alla som vill får komma och provträna! Dessutom kommer Eric Saade dit på söndagen mellan 11 och 12 och lär ut sin danskoreografi till melodifestivallåten "Popular". Kolla in det späckade dansschemat och läs mer om Öppet-hus-helgen här.

Långsamma promenader

Sedan jag blev gravid/fick veta att jag var gravid har jag ändrat hur jag tränar. Du kan läsa om det här. Promenera har jag dock kunnat göra som tidigare, förutom att jag har blivit andfådd i uppförsbackar. Så när vi till exempel gick uppför Åreskutan i somras flåsade jag som en gammal, otränad tant. Men i övrigt har jag kunnat hålla någorlunda samma tempo som jag är van vid samt orkat gå lika långa sträckor.

Nu börjar dock detta ändra på sig. De senaste dagarna har jag märkt att mitt tempo när jag promenerar inte är detsamma längre. I morse när jag gick min morgonpromenad på en timme hann jag lika långt som jag normalt sätt hinner med på 55 minuter. Om jag försöker gå snabbare får jag ont i magen och det vill jag ju inte så jag får snällt hålla mig till ett lite lugnare nu för tiden.

Jag gissar att de nio kilo som jag nu har gått upp börjar göra sig påminda under promenaderna... Men jag är glad så länge jag kan gå överhuvudtaget! Det kan man inte ta för givet som gravid. Hoppas att jag kan fortsätta med mina promenader ett bra tag till!

onsdag 24 augusti 2011

Två olika lunchsallader

Både igår och idag när jag åt lunch ute på restaurang valde jag en sallad. Jag brukar ofta göra det eftersom man då (i de flesta fall) får en god, fräsch och nyttig måltid. Annars kan tillagad lunchmat på vissa restauranger vara flottig och/eller smaklös, tycker jag. Men sallader kan vara väldigt olika på olika ställen.

Igår åt jag på en restaurang i Hammarby Sjöstad och beställde då en räk- och kräftsallad. Den var mycket god och fräsch! Salladen innehöll mycket räkor och kräftor (så mycket att jag inte orkade äta upp alla), avokado, kokt ägg, tomater och gurka. Jag kompletterade även med rivna morötter och vitkål från restaurangens salladsbuffé. Salladen var precis så fräsch som jag vill ha den. Man märkte att den var gjord på råvaror med bra kvalité.


Till vänster: gårdagens räk- och kräftsallad - Till höger: dagens kycklingsallad

Idag åt jag på en restaurang i Bandhagen och valde då en kycklingsallad. Kycklingbitarna var tillagade, men innehöll i övrigt råa grönsaker. De vanliga grönsakerna som sallad, gurka och tomat fanns representerade. Men där fanns också en bit melon och rödlök. Vinägerdressingen var smaklös och inte god så den åt jag inte av. Kycklingen hade stekts i mycket olja, vilket drog ner betyget. Jag gillar inte flottig mat!

Om jag ska jämföra de båda salladerna vinner helt klart räk- och kräftsalladen. Den innehöll rikligt med mat och var mycket fräschare än den andra salladen. Kycklingsalladen fick lägre betyg mycket p.g.a. att kycklingen var stekt i så mycket olja samt att vinägerdressingen inte var god.

Att välja en sallad som lunch på restaurang tycker jag fortfarande är ett smart drag. Men jag uppskattar vissa sallader mer. Vad jag saknade i båda dessa sallader var lite roliga grönsaker eller rotfrukter såsom paprika, rödbetor, rädisor eller liknande. Det blir inte så roligt att bara få gurka, sallad och tomat som grönsaker...

Vilken är din favoritsallad?


Dimmig morgon med gummibandsövningar

När jag tittade ut i morse såg det dimmigt och kallt ut. Det var därför skönt att stanna inne en stund längre än vanligt för att träna ett pass inomhus med gummibanden istället för att ge sig ut direkt.

Jag har skrivit om fördelen med att träna med gummiband tidigare och jag håller fast vid det. Det är enkelt, lättillgängligt och man kan få till riktigt bra styrkeövningar för flertalet muskelgrupper med hjälp av ett par gummiband. För mig som gravid är det riktigt bra träning eftersom belastningen inte är (eller behöver vara) lika hög som när man tränar mer traditionell styrketräning.

Jag lade fokus på rygg, axlar och biceps idag. Det blev ett pass på 50 minuter, som inte går till historien som det mest ansträngande, svettiga eller jobbigaste träningspasset. Men jag fick jobba med musklerna och det blev trots allt en skön genomkörare för de muskler jag tränade.


Bicepsövning till vänster och träning för ryggen till höger.

Om du vill få fler tips på övningar man kan göra när man tränar med gummiband; kolla in det här inlägget där jag tipsar om hur man kan träna med gummiband och med hjälp av sin egna kroppsvikt.


tisdag 23 augusti 2011

Myskläder på gravidyogan


Idag när jag gick på gravidyogan visste jag bättre vad jag hade att vänta än förra veckan när jag gick. Jag visste att det skulle vara fokus på andningsövningar, stretch och avslappning och att det varken skulle vara svettigt eller ansträngande.

Jag satte därför på mig mysiga kläder till yogapasset; ett skönt bomulls-gravidlinne och ett par mjukisbyxor. Om man ändå inte ska svettas behöver man ju inte ha kläder anpassade för det.

Det var en skön och avslappnande stund när vi yogade även om jag måste erkänna att det kröp en hel del i kroppen för mig. Det där med att ligga helt stilla och bara andas är inte riktigt min grej...

Höst i luften, sommar i öronen
Min timmeslånga promenad i morse kändes höstlik. Det var regnigt i luften och ganska svalt. Jag hade på mig jacka med luva och handskar (fast bara i början av promenaden innan jag hade fått upp värmen). Men det var skönt och uppfriskande!

Och i mina öron hade jag sommar eftersom jag lyssnade på Petra Marklunds Sommar i P1.

måndag 22 augusti 2011

Styrketräning för bröst, triceps och lite till

Nackdelen med Stockholm City är att det är svårt att hitta parkeringar. Speciellt tidigt på morgon när knappt någon har tagit sin bil till jobbet och man behöver hitta en fickparkering i ett bostadsområde. Jag fick snirkla runt i 20 minuter i morse innan jag hittade en ficka att parkera i.


Bröstträning och lite poserande på gymmet.

Min tidsplan blev därför lite förskjuten och jag fick köra ett effektivt styrketräningspass på gymmet. Jag tränade i 50 minuter och lyckades få in alla övningar jag had
e tänkt mig. Hur lyckades jag med det? Jo, jag körde de flesta övningar i superset och jag tränade på i ett relativt snabbt tempo.


Glad när jag får träna triceps!

Det blev ett pass med fokus på bröst och triceps, men det slank även med ett par övningar för rygg och axlar. Känns riktigt skönt så här efteråt att få ha krämat ur musklerna!

Ha en bra måndag!


söndag 21 augusti 2011

Trött av trädgårdsarbete

Idag har vi spenderat en stor del av dagen i trädgården. Jag tycker mycket om att påta och fixa i trädgården och just nu när vi håller på att "bygga upp" vår tomt är det extra kul att se hur fint det blir (sakta men säkert) av vårt arbete. Idag jobbade vi i trädgården i två omgångar, ca 2 timmar vardera. Vi byggde en liten stenmur i nedkanten av vårt slänt och hällde ut täckbark i slänten för att täcka markduken och för att ha som ett komplement till alla växter som vi har och har tänkt att plantera där.

Mot slutet av dagens andra pass i trädgården började jag känna mig riktigt trött. När man jobbar i trädgården går och står man ju av naturliga framåtböjd nästan hela tiden. Och just nu när jag har en ganska stor mage i vägen blir det ganska jobbigt efter ett tag. Det blev också en del bärande av sten och tunga säckar idag, även om jag inte behövde bära så mycket, vilket tog en del på krafterna.

Varje gång som jag blir trött av olika aktiviteter på grund av att jag är gravid förundras jag över hur de som är överviktiga orkar med vardagen. Jag behöver ju bara släpa omkring på dessa extra kilon och den stora magen under en förhållandevis kort period och jag gör det så gärna eftersom jag vet att vi kommer få ett underbart litet barn av det. Men som överviktig så måste man ju släpa runt på de stora kroppshyddan ständigt och jämnt.Dessa planteringar gjorde jag för ett par veckor sedan. Idag bestod jobbet i trädgården av att fortsätta arbetet med slänten där vi har våra bärbuskar.

Jag är glad att jag i alla fall orkar hålla på en hel del fortfarande med trädgårdsarbete. För totalt fyra timmar i trädgården är ju trots allt en hel del!

lördag 20 augusti 2011

Avokado - gott och nyttigt som smörgåsfett

Jag brukar oftast ha smör på smörgåsen innan jag lägger på ett pålägg. För ett tag sedan använde jag aldrig det p.g.a. att jag var rädd för att jag skulle få i mig för mycket fett. Men nu vet jag bättre (tycker jag själv i alla fall) och brer på det på mackan utan rädsla. Vi behöver få i oss fett och om man använder smör och inte margarin får man i sig naturliga fetter, som kroppen behöver.

Idag till frukost varierade jag mig dock och använde avokado på smörgåsen istället för smör. Ibland när jag gör det brukar jag mosa avokadon så att det verkligen blir som ett "smör". Sedan har jag på en skiva skinka eller kalkon och gärna lite grönsaker. Men idag valde jag att först ha keso på smörgåsen och sedan avokado och grönsaker. Brödet var mitt goda hembakade fullkornsbröd som du hittar receptet på här.

När du har avokado på smörgåsen kan du vara säker på att du får i dig riktigt nyttiga fetter samtidigt som den ger en god smak till brödet. Testa om du inte redan har gjort det!

Avokado är en underbar frukt! Den är god, fylld med hälsosamma fetter och den går att äta på många olika sätt. Jag brukar ofta äta en halv avokado som tillbehör till olika maträtter eller bara som den är som ett mellanmål. På mitt förra jobb hade jag en kollega som hette Matteo och som brukade påpeka att jag alltid åt avokado. Så Matteo; om du läser detta ska du veta att jag fortfarande ÄLSKAR att äta avokado.

Jag har skrivit om avokado flera gånger tidigare på bloggen. Här kommer några förslag på hur man kan äta avokado:
Kycklingsallad med avokado och mango - 2 olika recept
Fläskfilé med grönsaker, avokado och keso
God kesoröra med avokado och soltorkad tomat - perfekt tillbehör till en bit kött, kyckling eller fisk
Äggröra och sallad med mango och avokado (mango och avokado är verkligen en god kombination!)
Crabsticksröra med sallad och avokado
Omelett med avokado och keso
Ägg och avokado
Fruktsallad med avokado - faktiskt riktigt gott!

fredag 19 augusti 2011

Träning, frukostar och lunch

I morse sade jag mig på cykelsadeln tidigt och trampade iväg till gymmet. Det var lite kyligt i luften så jag fick till och med ha handskar på mig. På gymmet körde jag ett skönt pass för axlar, rygg och bröst. På slutet blev det även en bonusövning för benen (kunde inte låta bli då det är en av mina favoritövningar!).


Jag tränar bröst och rygg i kinesis-maskinen. Fler foton kunde jag inte ta då batteriet på kameran dog ut...

Jag varvade övningar i kinesis-maskinen med styrketräningsmaskinerna och de fria vikterna. Det blev fyra övningar för axlar, tre för rygg och två för bröst. Och så en övning för baksida lår. Jag fick bra kontakt med musklerna och förväntar mig träningsvärk imorgon då jag inte har tränat just dessa övningar på ett tag.

Nu när jag är gravid tränar jag med lite lägre vikter, men med fler repetitioner. Därav kan jag trötta ut musklerna ordentligt i alla fall. Skönt!

Min lilla frukost nummer 1 innan styrketräningen bestod av keso och hallon och min stora frukost nummer två efter träningen bestod av havregrynsgröt med rivet äpple. Jag gjorde gröten på fiberhavregryn och tillsatte krossade linfrön, solrosfrön, kanel och ett rått ägg innan jag tillagade det hela i micron. Perfekt att röra i ägget i gröten för att få mer protein till frukosten, tycker jag! Gröten åt jag med mera kanel, rivet äpple och mjölk. Jag gillar upplägget att äta en liten frukost innan morgonträningen (om man ska träna hårt, annars hoppar jag över den frukosten) och sedan en större frukost efter träningen.

Jag jobbar hemifrån idag och har därför ätit både frukost och lunch hemma. Lunchen bestod av pannbiffar, potatis, stekt lök, lågkalori lingonsylt, sallad samt en morot. Husmanskost när den är som bäst!


Mina frukostar och lunchen.

Nu ska jag fortsätta beta av dagens jobb under eftermiddagen innan en härlig helg väntar. Det blir bra det!

torsdag 18 augusti 2011

Skön och småsvettig morgoncykling

Många av er som läser min blogg vet att jag älskar att träna på morgonen. Att starta dagen med ett träningspass ger en perfekt start och skön känsla för hela dagen, tycker jag. Jag blir piggare, får energi och dessutom trivs jag bra med vetskapen av att jag redan har hunnit med min träning och kan ägna kvällen efter jobbet åt annat.

I morse startade jag dagen med ett cykelpass. Jag klev upp ur sängen, gjorde snabbt i ordning mig och stack ut direkt. Det är det perfekta sättet, att man sätter på sig träningskläderna och sätter igång med träningen så snabbt att man knappt hinner reflektera. Plötsligt så satt jag där på cykelsadeln och trampade iväg i den tidiga morgontimman!

Jag cyklade längs cykelvägar som innehåller mycket raksträckor men också en hel del backar. Det var skönt att få ta i när jag tog mig uppför uppförsbackarna och att bli svettig och lite andfådd. På så sätt gillar jag cyklingen bättre än att promenera eftersom man får ta i mer och man blir tröttare.


Till vänster: Jag är lite rödrosigt svettig efter cykelpasset. Till höger. En av de långdragna backarna under passet.

Jag cyklade i 55 minuter och kände mig skönt trött i kroppen efter det. En snabb dusch och sedan stack jag direkt iväg till jobbet. En skön start på dagen, som innebar att jag bara gick upp ungefär en timme tidigare än vad jag hade gjort om jag inte hade tränat. En väl investerad timme, enligt mig.

onsdag 17 augusti 2011

Skön morgon och solig dag

Idag har det varit soligt och riktigt varmt ute. Eftersom jag jobbar har jag inte kunnat njuta av det alltför mycket idag, men varje gång jag har varit ute har jag passat på att uppskatta den underbara solen.

I morse hann jag däremot njuta lite längre av det fina vädret. Det var då fortfarande lite kyligt i luften, men det var en frisk och klar luft och solens strålar sken tappert hela tiden. Jag promenerade i en timme med Sommar i P1 som sällskap. På sluttampen av min promenad gick jag förbi fårhagen och tittade på de söta lammungarna som har fötts under sommaren.

Solig morgon och söta små lamm.

Hoppas att ni har fått njuta av det fina vädret idag (om ni har haft fint väder hos er?)!!!

Testa Nordic Military Training

LänkNordic Miitary Training är ledande i Sverige i militär och funktionell träning. De håller i tuffa träningspass i utomhusmiljö där man tränar hårt tillsammans i grupp. Jag tycker att den typen av träning verkar oerhört rolig, men måste vänta med att testa det tills efter min graviditet (tror inte att magen skulle må så bra av den typen av träning just nu...).

För dig som är intresserad av att testa Nordic Military Training och bor i Stockholmsområdet kan du göra det nu på lördag den 20 augusti. Alla som vill är välkomna till Fiskartorpet klockan 10.00 då det drar i gång.

Om du är intresserad kan du anmäla dig här. På Nordicmilitarytraining.se kan du läsa mer om träningsformen och de pass som erbjuds.

tisdag 16 augusti 2011

Min gravidyogapremiär

Efter jobbet idag åkte jag direkt till gravidyogan som jag har anmält mig till och kommer utföra sju tisdagar framöver. Idag var första tillfället. Det var jag och fyra andra gravida kvinnor där plus yogainstrukören.

Jag hade sett fram emot att få jobba ordentligt med kroppen i olika yogapositioner samt att få sträcka ut kroppen och öva andningen. Jag blev dessvärre lite besviken. Fokuset låg främst på andningsövningar, att mjuka upp kroppen i olika enkla positioner för att sedan direkt gå till avslappning och meditation. Jag ville ju få träna och få jobba ordentligt med kroppen!


Jag och magen innan yogapasset.

Jag antar att jag inte insåg innan passet vad gravidyoga innebär, att det är anpassat efter gravida kvinnor och de behov man har främst som gravid. Men eftersom jag är pigg och mår bra i graviditeten vill jag fortfarande träna och använda min kropp ordenligt. Därför var det lite frustrerande att inse att jag inte riktigt får det på denna yoga.

Jag kommer fortsätta att gå på gravidyogan, men jag får lov att se den mer som ett avslappningspass än som ett träningspass. För jag anser att den fortfarande fyller en viktig funktion för mig just nu. Jag tror att det är bra för mig att få öva på andningen, träna bäckenbottenmuskulaturen samt att sträcka ut kroppen, vilket är vad vi kommer göra mycket dessa tisdagar framöver. Och så är det roligt att träffa andra som är gravida också!