tisdag 3 januari 2012

Barnvagns-PW och träning med gummiband

Jag har just klarat av ett skönt tränings-/motionspass. Först en barnvagnspromenad till sjön och tillbaka hem och sedan ett kortare pass med gummibandträning här hemma.

Det är skönt att bo ute på landet, som vi gör, eftersom vi har nära till natur, skog och vatten. Promenaden idag gick främst genom skogsområden, ner till sjön, för att sedan gå samma väg tillbaka igen. Det blev en powerwalk på 1:26:23 timme. Det blev totalt 8,94 kilometer, vilket innebar att jag höll ett tempo av 9:40 minuter per kilometer.

Nere vid sjön var det väldigt vackert idag. Stilla, rofyllt och fint!


Jag var skönt rosig om kinderna när jag kom hem och satte genast i gång med gummibandsträningen. Wilmer var inte helt nöjd i sin bilbarbsstol så jag fick gunga honom samtidigt som jag tränade med gummibanden. Bra multitasking! Jag gjorde en axelövning med honom som vikt och det gillade han!

Det blev ett gäng övningar för rygg, bröst och axlar. Samtliga i set av tre och repetitioner av 16. Jag har inte tränat musklerna sedan för förlossningen så det var välbehövligt. Än så länge tar jag det lugnt med vikterna, men att träna med gummiband var precis lagom för mig idag. Skönt att mjuka upp musklerna och få använda sig av dem!
Perfekt träning med en 5-kilos bebis som vikt. Och kul att "vikten" tyckte det var lika roligt som jag!

7 kommentarer:

 1. Vad härligt det ser ut! Och ni ser ut att ha något bättre väder än vi i alla fall, hehe :)

  SvaraRadera
 2. Grymt träningspass, helt i stil med hur jag kom igång efter graviditeten. Du har kommit i form snabbt & ser superfräsch ut! :)

  Skönt att Wilmer vill åka vagn så länge & är ok med att du tränar. Underlättar! :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra omgivningar! Och en söt vikt!

  SvaraRadera
 4. Bra träning och härlig träning! Jag födde själv en son 20 november och tränar väldig liknande som dig just nu. Känns perfekt att komma igång igen på detta sätt.
  Min lilla var dock inte lika nöjd med mammas träning idag:)

  SvaraRadera
 5. Man kanske kan säga att det var lugnet före stormen med tanke på dina vackra bilder vid sjön ;)

  Wow, du är verkligen jättesnygg i kroppen redan! :)

  SvaraRadera
 6. Malin I Form: Synd att ni ska ha så dåligt väder, men det hade vi också idag iof.

  Anna: Jag får fortsätta att bli inspirerad av dig och din träningsväg tillbaka efter graviditeten. Hoppas att jag kommer lyckas lika bra och snabbt som du!

  Snorkkis: Ja, jag är lyckligt lottad där!

  Malin-Charlotta: Ja, det var det!

  Caroline: Grattis till din son! Synd att han inte gillade mammas träning...

  Lisa H: Ja, det kan man säga för idag stormade det och regnade desto mer!

  SvaraRadera