tisdag 31 januari 2012

Dagens promenad

När det är så vackert väder som det är idag går det inte låta bli att gå ut. Vi gav oss ut i den fina vintersolen tidigare idag på en promenad. Det blev en promenad på sju kilometer i lite lugnare tempo så att vi kunde prata och njuta. Och njuta det fick vi verkligen; av sällskapet, luften, naturen och motionen. Härligt!

Dagens promenad i siffror:
Sträcka: 6,99 kilometer
Tid: 1:09:52 timmar
Hastighet: 10,00 minuter/kilometer

Vad jag förstår ska det bli kallare senare i veckan så det gäller att passa på att promenera så länge man kan. Jag är lite osäker på hur kallt det kan vara ute för att det ska vara riskfritt att ta ut sin 2-månaders i vagnen? Var sätter ni småbarnsföräldrar gränsen för hur kallt det kan vara när ni går ut med er bebis?


18 kommentarer:

 1. Hej! Jag tror nog att man kan gå ut fast det är riktigt kallt, bara man ser till att skydda ansiktet lite på barnet. Det blir ju också alltid varmare i vagnen, en termometer är bra att ha. Sen får man känna efter emellanåt på händer och kinder. Jag hade alltid en lammskinnsfäll i vagnen till mina./ Carolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han har det ju varmt där nere i sin åkpåse. Vi brukar också göra så att vi känner med jämna mellanrum om han känns varm eller kall. Men jag tror att det är bra att känna längre ner inpå kroppen än bara händer och ansikte. En termometer verkar smart!

   Radera
 2. Pakk babyen godt inn, og legg han godt ned i vagnen. Det er den kalde luften han puster inn som ikke er bra, men dypt ned i vagnen er luften inte så kald. Termometer er smart, som Carolina sier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att få tips av er som har varit med förr! Tack!

   Radera
 3. Härligt med snö och lite krispigt.

  Jag är nu ingen småbarnsförälder. Men när jag var 17 dagar gammal ville mamma visa upp mig för grannarna i stugan, så i snöstorm och iskyla med rejäl påbyltning gick hon på besök. Jag verkar inte ha blivit helt konstig efter det... ;)
  Lammskinn i vagnen låter som en fantastiskt bra idé, ull är det bästa jag vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du inte fick men för livet av den kalla promenaden! ;-)

   Radera
 4. Mm, det är som terapi att promenera i vintervädret nu! :)

  SvaraRadera
 5. Mmmmm! Alldeles fantastiskt härligt att vara ute och promenera nu ju!! Och ja, alltså, ligger barnet nerbäddat i vagnen tror jag att det ska vara RIKTIGT kallt för att de ska ta skada. Kallare än -25 typ :p Är det inte blåsigt blir det ju relativt varmt nere i vagnen även om det är kallt utanför :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och om det blåser kan man ju ha regnskyddet på som ger barnet.

   Radera
 6. Tänker lite som du, men jag har lammskinn i botten på vagnen så att det inte ska komma kall luft underifrån. Sen ligger de ju nedstoppade i åkpåse och påklädda med varma kläder, så det borde inte vara så kallt. Som någon annan skrev, det är ju bra och skydda ansiktet så mycket som möjligt från kylan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant! De klarar nog ganska kalla temperaturer ute, våra gossar!

   Radera
 7. Min är 5 månader och jag bor i norrland så här har vi haft stundtals kallt sen nån månad tillbaka. Idag har vi -15°, om jag inte hade gymat så hade jag nog promenerat en timme i detta väder ändå, det är varmt i vagnen :-)

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att höra från en Norrlänning hur man kan göra. Du om någon borde ju ha koll på kalla temperaturer!

   Radera
 8. Åh vad härligt det ser ut , fin bild ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var minst lika härligt som det ser ut!

   Radera
 9. Vi har haft -27° idag, lillen sov i vagn ca.45min medan jag var hos massören, han var varm å go, lite kall på nästippen bara ;-)

  SvaraRadera
 10. Oj, ja där hör man. Jag behöver nog inte bekymra mig för våra minus 10 och lite till!

  SvaraRadera