tisdag 10 januari 2012

Löparlycka

Redo för löpning!
Jag är lyckligt lottad som har farmor till Wilmer så nära tillhands. För på så sätt är det enkelt att låta henne passa Wilmer någon timme medan jag är ute och springer. För en timme utan mat klarar även min kille även om han är ett matvrak.

Jag promenerade bort till henne i förmiddags med vagnen. Där var även farfar för att hänga med Wilmer medan jag stack ut och sprang. Min plan var att springa en mil och försöka hålla ungefär samma tempo som förra veckan när jag sprang senast.

En mil blev det precis och farten var något snabbare än sist. Mycket nöjd! Det var underbart att springa i vackert vinterväder med ett tunt lager snö på marken och en skinande sol på himlen.

Dagens träningspass i siffror:
Promenad till farmor = uppvärmning:
Sträcka: 2,86 kilometer
Tid: 27:49 minuter
Hastighet: 9:45 minuter/kilometer

Löpningen:
Sträcka: 10,01 kilometer
Tid: 57:51 minuter
Hastighet: 5:47 minuter/kilometer (sprang med 6:13 i snittfart sist)

Promenad hem = nedvarvning:
Sträcka: 2,98 kilometer
Tid: 28:19 timme
Hastighet: 9:30 minuter/kilometer

Totalt blev det alltså 16 kilometers löpning och promenad. Och min snittfart under löpningen var nästan en halvminut snabbare per kilometer än sist! Vad skönt det känns att kroppen klarar detta! Och det är ju faktiskt så att "en gång är ingen gång, men två gånger är en vana". Så nu har jag fått in löpningen till en vana igen!

Ren och skär löparlycka!
Den goda lunchen efteråt.
Svärmor var så gullig och skickade med mig en burk med hemgjord räk- och äggsallad för mig att äta som lunch. När jag hade kommit hem, ammat och duschat var detta en mycket god lunch tillsammans med lite kall sås kvar från igår och en dubbelmacka med keso, rökt skinka och en ½ avokado. Tack för det!

8 kommentarer:

 1. Underbart pass! Vet precis känslan! Gott såg det ut också!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt bra jobbat, Karin! Jag är väldigt imponerad. Härliga foton på dig också :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, så härligt det är att jogga! Bättre känsla är svår att få :) Lunchen såg väldigt god och lyxig ut!

  SvaraRadera
 4. Gud, vad härligt! Bra fart höll du också! Imponerande, nu blir jag ännu mer sugen på att få komma igång själv med löpningen:)

  SvaraRadera
 5. Härligt :) URSKÖNT!! Kram

  SvaraRadera
 6. WOW! Vilket tempo! Så snabbt har inte jag sprungit milen (än) - heja :D

  SvaraRadera