tisdag 17 januari 2012

Morgonpromenad i slaskig is

Strax efter att det hade ljusnat gav jag mig ut i morse på promenad. Klockan var 8.30 och nu när jag är mammaledig är det tidigt för mig att ge mig ut på promenad. Innan jag fick barn och när jag jobbade brukade mina morgonpromenader ske vid fem- eller sextiden på morgonen. Men nu när jag ammar ett antal gånger på natten är det skönt att sova lite längre på morgonen (i morse till 06.30) och sedan tar det en bra stund innan jag och Wilmer är redo att ge oss ut.

Vi gick en skön vända längst med skogen.
Nästan ensamma ute var vi.
Jag ville ta promenaden "tidigt" idag för att jag får besök av mina föräldrar senare idag. Det var skönt att det hade hunnit bli ljust i alla fall. Jag gick så snabbt jag kunde i den slaskiga ishalkan. På sina ställen fick man vara försiktig eftersom det var ganska halt under slasket.

Smart med strumporna över byxorna. Men ej så snyggt...
Eftersom jag inte hade någon frukost i kroppen ville jag inte gå alltför långt. En timmes promenad brukar vara ungefär lagom för mig innan frukost. Sedan blir jag för hungrig. Men trots tom mage hade jag mycket energi och jag kunde inte låta bli att småspringa några få, korta sträckor. På så sätt fick jag till en helt ok sträcka på dryga timmen.

Skönt rosig och lite svettig efter promenaden.

Dagens promenad i siffror:
Sträcka: 7,01 kilometer
Tid: 1:03:46 timmar
Hastighet: 9,06 minuter/kilometer

Min goda frukost.
Frukosten efteråt smakade mycket gott! Jag åt två skivor bröd, en med kesella, kokt ägg och peppar och en med kesella, skivat äpple och kanel. Till det resten av äpplet och vatten. Nu har jag inte tid att sitta här längre för det finns visst en annan här som också vill ha "frukost". Vi ses!.... eller vi hörs?... nej, vi skrivs!!! Eller vad säger man i bloggsammanhang?

2 kommentarer:

  1. Najs! :) Jag gick OCKSÅ i ishalkan imorse (fast efter dagislämning vid nio ;))

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att starta dagen på det viset :D

    SvaraRadera