måndag 2 januari 2012

Pasta med fläskfilésås - God lunch av rester

Dagens lunch lagade jag av rester som fanns kvar från nyårsmiddagen. Fläskfilé från huvudrätten och rödlök från förrätten var några av ingredienserna i dagens fläskfilésås. Till den åt jag pasta. Här kommer receptet.

Pasta med fläskfilésås
3 portioner

ca 170 gram pasta (jag valde fiberpasta)
ca 300-400 gram tillagad fläskfilé
½ rödlök
½ gul lök
2 dl creme fraiche (jag valde lätt creme fraiche)
2-3 tsk dijonsenap
ca 1 tsk soja
chilipeppar
svart- och vitpeppar
färsk gräslök

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka löken. Stek den i en stekpanna med lite olja. När den har fått fin färg tillsätt fläskfilén, skuren i mindre bitar/stavar. Sänk värmen och häll i creme fraichen, senapen och soja. Smaksätt med kryddorna. Låt småputtra en stund och smaka sedan av. Vid behov tillsätt lite mer senap och kryddor.

När pastan är klar är rätten färdig att servera. Garnera gärna med klippt gräslök. Snabbt, lätt och gott! Jag åt en morot till maten för att få i mig lite vitaminer också.

Rester skapade dagens lunch.

1 kommentar: