lördag 7 januari 2012

Powerjogg och försök till armhävningar

När jag vaknade i morse var min träningsvärk från i förrgår ännu värre än igår. Den var till och med så illa att jag i natt när jag skulle gå nedför trappan för att byta blöja på Wilmer (vi har skötbordet på undervåningen och sover där uppe) var tvungen att ta ett trappsteg i taget och vila båda fötterna på ett trappsteg innan jag kunde gå nedför nästa. Då kände jag mig lite handikappad...

En rejäl promenad idag var därför nödvändig för att jag skulle få mjuka upp benen igen. Jag gick ensam med barnvagnen även idag då maken jobbar hela helgen. Promenaden gick till sjön och jag varvade gång med lite jogg. Det var skönt att springa lite emellanåt. Egentligen hade jag kunnat springa lite mer än jag gjorde, men jag var inte rätt klädd för det med min varma vinterjacka.

Det blev alltså en blandning av powerwalk och jogg, därmed en powerjogg. Här kommer dagens powerjogg i siffror:
Sträcka: 10,01 kilometer (exakt lika långt som igår)
Tid: 1:22:37 timme (17 minuter snabbare än igår!!!)
Hastighet: 8:15 minuter/kilometer

Jag är mycket nöjd med dagens powerjogg-resultat! Det var härligt att kunna varva promenad med jogg och jag ser fram emot att successivt kunna öka andelen jogg när jag är ute med barnvagnen. Så länge underlaget är bra känns det inte som några problem att springa med barnvagnen!
Efter halva powerjoggen tog vi en liten paus vid sjön. Jag drack lite vatten och njöt av utsikten. Efter bara någon minut började Wilmer att gny så då vände vi och gick/joggade tillbaka hemåt. Han gillar inte alls när vagnen står still, vilket är bra för jag går ju inte ut med barnvagnen för att vila utan för att hålla igång.
Det var ganska så isigt på sina håll.
Vackert med solen!
När vi hade kommit hem igen hann jag med att testa göra några armhävningar innan det var dags för amning. Jag har börjat så smått med att träna lite styrka för första gången efter förlossningen. Häromdagen tränade jag med gummiband och nu ville jag se om jag skulle lyckas göra någon/några armhävning/-ar.
Jag lyckades med att göra sex armhävningar på raken, men inte mer än så... Jag har uppenbarligen tappat i styrka. Men å andra sidan har jag all tid i världen att träna upp den igen. Med lite envishet och träning borde jag snart kunna klara att göra tio på raken i alla fall. Jag testade också att göra armhävningar på knäna och då klarade jag av 12 på raken. Fast jag hade nog klarat fler, för jag pressade mig inte direkt...

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat Karin!Du ser stark ut! Det är samma sak med Noel, så fort man stannar med vagnen vaknar han eller börjar gny lite. Perfekt, då det verkligen blir effektiva promenader.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättebra jobbat, Karin! Armhävningar är inte lätt, många av de jag träffar kan inte ens gör 1 st korrekt utförd.

  I somras såg jag flera stycken i Örebro som joggade med sina barnvagnar. De hade någon speciell vagn med tre rejäla hjul. Såg helt underbart ut där de kom i full löparmundering och barnvagn. Allt går om man vill! Perfekt kombination.

  Och tack för fina ord på "nya bloggen". Du är så välkommen Karin!

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 3. Caroline: Effektivt är bra! =)

  Malin-Charlotta: Vi har inte en sådan där barnvagn med tre hjul. Men den vi har fungerar bra att jogga med så länge underlaget är jämnt.

  SvaraRadera