fredagen den 13:e januari 2012

Tonfiskgryta - snabbt och gott

Inspirerad av Jenny lagade jag idag en tonfiskgryta till lunch. Jag gillar tonfisk i burk och äter det ganska ofta. Men jag är dålig på att variera mig när det gäller tonfisk. Oftast blir det i form av tonfiskröra med kesella och kryddor eller till en sallad med ägg. Därför var det kul att testa någonting nytt med tonfisk.

Grytan gick snabbt att laga, vilket var bra eftersom jag var riktigt hungrig efter promenaden. Den var värmande och smakade mycket gott. Kul med något nytt! Här kommer receptet.

Tonfiskgryta
3 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
Svartpeppar
Curry
Chilikrydda
Paprikakrydda
Broccoli
2 burkar tonfisk i vatten
1 burk kokosmjölk
1 burk passerade eller krossade tomater
Basilika
Cashewnötter

Skala lökarna och morötterna. Hacka den gula löken, pressa vitlöken och riv morötterna. Detta fräser du i en stekpanna med olivolja och samtliga kryddor förutom basilikan.

När blandningen har fått en fin färg tillsätter du broccolin, tonfisken, tomaterna och kokosmjölken. Låt alltsammans småputtra under några minuter. Sist strör du över basilikan. Vid serveringen kan du även strö över cashewnötter.
Jag valde att äta grytan med quinoa. Jenny åt sin med valnötsbröd och keso. Vad som annars kan passa att äta till är ris, bulgur eller couscous. Om du gillar tonfisk; testa detta recept!

5 kommentarer:

  1. Gokväll! Den grytan ska jag testa imorgon. Tack för ett toppen recept :)
    Ha en trevlig kväll, kram Carolina

    SvaraRadera
  2. Gjorde en variant av detta recept nu ikväll, dvs tog det jag hade hemma i olika mängder. Det blev hur som helst väldigt gott!
    Tack för ett bra recept :)

    SvaraRadera
  3. Carolina: Hoppas att du gillade grytan!

    Elsa: Kul att det blev ett lyckat resultat!

    SvaraRadera
  4. Åt just! Mumsgott och oerhört snabbt innan träning.

    SvaraRadera